Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Μυταράς: ζωγράφος, δάσκαλος και φίλος



 Μια μεγάλη έκθεση για τον Δημήτρη Μυταρά η οποία διοργανώνεται προς τιμήν του. «Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών» εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο Πειραιώς, και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Βερολίνο: Φέρτε πίσω τον Αντώνη!!!

Η Γερμανία θέλει η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές υποσχέσεις που έδωσε κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκαλύπτει το Reuters.

Απάντηση Αλ. Τσίπρα σε Βερολίνο: Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Κορυφώνονται οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την αναζήτηση συμμαχιών που θα βάλουν φραγμό στην λιτότητα.

Με τον Νίκο Κοτζιά συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Τον ενημέρωσε για το συμβούλιο που θα ασχοληθεί με τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας


Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΠΑΣΟΚ: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…

04androulakis«Η εικόνα των τελευταίων ημερών ότι για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι είναι κωμικοτραγική» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την διαδικασία διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος.

Νεκρός Έλληνας ναυτικός ύστερα από πειρατεία σε πλοίο στη Νιγηρία

peiratiaΥποπλοίαρχος ελληνικής καταγωγής έχασε τη ζωή του από ένοπλη επίθεση πειρατών, ενώ απήχθησαν και τρία μέλη του πληρώματος εκ των οποίων δύο ήταν και αυτοί Έλληνες.

Γιώργος Κοντογιάννης: Αντώνη Σαμαρά φύγε, δώσε τόπο στη νέα γενιά για να ενωθεί η παράταξη

giorgos-kontogiannis-570Μετωπική επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά προσωπικά αλλά και των στενών του συνεργατών εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργος Κοντογιάννης με άρθρο του.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της περιούσιας άνω των 300.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση

enfiaΣτα σχέδια της κυβέρνησης το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στα 19.000 ευρώ με τρία παιδιά.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιούσιας άνω των 300.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

O ελληνικός λαός προσφέρει ελπίδα στην Ευρώπη

«Για το καλό της Ευρώπης, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία», αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην Washington Post.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Φίλες και φίλοι,

Μια ομάδα πολιτών της περιοχής μας ξεκίνησε την προσπάθεια
ίδρυσης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                  ΛΙΑΝΗΣ ΑΜΜΟΥ & ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

«Γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης είναι ενταγμένη στον πόλεμο ισχυρών συμφερόντων στην ΕΕ, με την ενεργό εμπλοκή και των ΗΠΑ, για το ποιος θα βγει κερδισμένος απ’ την κρίση και τη διαχείριση του χρέους, με θύματα όμως πάντα τους λαούς.

Συμεών Κεδίκογλου θα συνεχίσω να είμαι κοντά στους πολίτες.


Τους στενούς συνεργάτες του γραφείου του συνάντησε ο Συμέων Κεδίκογλου και τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και στην προηγούμενη διάρκεια για την προώθηση θεμάτων της Εύβοιας.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μια Πατρίδα λιγότερη. Θα μείνει μονάχα ένα μεγάλο γιατί; (το γεφ. της Πλάκας). Δείτε το video

 Για τους εκτός συνόρων του νομού Άρτας θα είναι απλά μία είδηση: « Έπεσε το Γεφύρι της Πλάκας». Για τους εντός των συνόρων θα είναι μία απλή συγκίνηση με φωτογραφίες κατά τις αποδράσεις τους στα χωριά των Τζουμέρκων για μεζέ, τσίπουρο και ράφτινγκ. 


Για τους κατοίκους των χωριών που έχουν άμεση σχέση με το Γεφύρι θα είναι θρήνος. Για όσους καταλάβουν τι έχασε η Ήπειρος από την στιγμή που το Γεφύρι κατέρρευσε είναι ήδη πένθος γνωρίζοντας ότι αυτό το έγκλημα που έγινε δεν θα βρει τιμωρία αλλά και τα επί δεκαετίες πολιτικοοικονομικά παιχνίδια που είχαν μοναδική αντίσταση αυτό το Γεφύρι θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικότητα Για τα ιστορικά στοιχεία και τι ήταν αυτό το Γεφύρι θα τα πούνε άλλοι.

Το Ποτάμι "έβγαλε" τους πρώτους στην "όχθη" ΣΥΡΙΖΑ: Οκτώ πρώην μέλη του κόμματος με επιστολή τους στηρίζουν την κυβέρνηση

Την στήριξή τους στην νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν 8 πρώην μέλη του Ποταμιού. 
 Όπως εξηγούν στην σχετική επιστολή τους, στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες έδωσαν «εντολή απαλλαγής από την λιτότητα, ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, η οποία διασπαθίζει επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα».

“Αντώνης Σαμαράς: Ήρθε η ώρα της αποχώρησης”

Άρθρο-παρέμβαση του Νίκου Σίμου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ υπό τον τίτλο: “Αντώνης Σαμαράς: Ήρθε η ώρα της αποχώρησης”
Ιδιαίτερα τραυματική για την κεντροδεξιά παράταξη αποδείχτηκε η αρχηγική «σταδιοδρομία» του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Από τρεις οπτικές γωνίες. Από την οπτική της συρρίκνωσης της βάσης της, με συνέπεια από μεγάλο κόμμα εξουσίας να έχει εξελιχθεί στον μικρομεσαίο χώρο της αντιπολίτευσης.

Τι πραγματικά ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα από τους δανειστές και την Ελλάδα

IGNATIOUΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η δήλωση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και την κρίση χρέους, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, έχει ιστορική σημασία. Και έγινε στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

OXI ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο. Η “Αυγή” ακυρώνει τα σενάρια πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τέλος στη φημολογία ότι ο Έλληνας Επίτροπος μπορεί να είναι η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας έβαλε το δημοσιογραφικό όργανο της Κουμουνδούρου. "Μνημονιακός, επικοινωνιακός, τακτικιστής, με λίγα λόγια ένας άνθρωπος από άλλο χωριό" εξηγεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας. Διαβάστε όλο το άρθρο.

Ανακοίνωση Ενωσης εργαζομένων τσιμέντων Χαλκίδας



Συνάδελφοι και Συμπολίτες
 Ο Αγώνας των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται πιο δυναμικά και κάτω από ευνοϊκότερες πλέον συνθήκες μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ακυρώνουν τις απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014. Για τις απολύσεις που έγιναν από τον Αύγουστο του 2014 και μετά έχουν ασκηθεί παρόμοιες αγωγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί.