Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση Αλ. Τσίπρα σε Βερολίνο: Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Κορυφώνονται οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την αναζήτηση συμμαχιών που θα βάλουν φραγμό στην λιτότητα.

Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, «που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, υπογραμμίσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.
Την εκτίμηση ότι έχουν βρεθεί «ανοικτά ώτα» στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το αίτημα να δοθεί ο «απαραίτητος χρόνος και η ανάσα» για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει «ξανά» το ρόλο του πρωταγωνιστή για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο στη δήλωσή του για αναζήτηση των αρχών του Διαφωτισμού στη σύγχρονη Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ουσιαστικά κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή για να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία για ενίσχυση της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου