Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Υπουργείο Εργασίας στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής για επαναλειτουργία της επιχείρησης με αυτοδιαχείριση.

Η ΕΕΚΕ Εργασίας του Σύριζα- ΕΚΜ στηρίζει όλους τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους αποφάσισαν να μην αφεθούν στην μακροχρόνια ανεργία αλλά να αγωνιστούν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και να το λειτουργήσουν οι ίδιοι.

Ο δρόμος της αδιαφάνειας, της ασυδοσίας και των σαλταδόρων δεν οδηγεί πουθενά. Ήρθε η ώρα να το καταλάβει ο κ. Θωμάς


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ   

Η ακύρωση της Δωρεάς του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου προς τον Δήμο που αφορούσε το περιβόητο αγροτεμάχιο στην "Μεγάλη Βόλτα" Παραμεριτών δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία. Ούτε για τη Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είναι. Ήταν μάλλον αναμενόμενη  διότι τόσο η πράξη τους αυτή καθεαυτή όσο και η Απόφαση 150/2012 της Οικονομικής Επιτροπής δεν είχε εξαρχής ίχνος νομιμότητας.

Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, ο τομέας παιδείας και έρευνας της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του για το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και τις προτάσεις του για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τις θέσεις του Τομέα Παιδείας και Έρευνας παρουσίασαν ο Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής στο Παν. Θεσσαλίας, η Μάνια Μαύρη, επίκουρη καθηγήτρια στο Παν. Αιγαίου, ο Γιώργος Μιαούλης, καθηγητής στο ΑΤΕΙ Πειραιά και η Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, βουλευτής Α΄ Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας.

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Δομοκό Φθιώτιδας



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ με τους  Βαγγέλη  Αποστόλου , βουλευτή Ευβοίας και υπεύθυνο των θεμάτων αγροτικής πολιτικής της Κ.Ο. ,  Βασίλη  Κυριακάκη , βουλευτή Φθιώτιδας  και μέλη της Ν.Ε. Φθιώτιδας συναντήθηκαν  χθες (8/2/2013) το απόγευμα με τους αγρότες της Βόρειας Φθιώτιδας στο χώρο της κινητοποίησής τους στο Δομοκό .

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κ. Μαρκόπουλος: Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την περιδίνηση με μια κυβερνώσα αριστερά, όπως λέει ο Λαφαζάνης

Ο Κώστας Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Eviaportal.gr με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου παιδείας που βρίσκει την Χαλκίδα να μένει με τρία τμήματα από οκτώ που είχε και συνάμα να χάνει και τη διοίκηση του ΤΕΙ.
Μιλάει για οργανωμένο σχέδιο και ρουσφέτι προς την Λαμία ενώ δεν διστάζει να ονοματίσει ευθέως τον Σίμο Κεδίκογλου ως κύριο υπεύθυνο για τις εξελίξεις.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Αθηνά και το θέμα των ΤΕΙ



Ο Συμεών Κεδίκογλου μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία από την Εύβοια συναντήθηκε με την αρμόδια για θέματα παιδείας κα  Εύη Χριστοφιλοπούλου και έγινε μια ενημέρωση για το ζήτημα των ΤΕΙ. 
Αμέσως μετά συνεκλήθη ο κοινοβουλευτικός τομέας εργασίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας, όπου συζητήθηκε η περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά και άλλες περιπτώσεις του σχεδίου Αθηνά ανά την Ελλάδα και βγήκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ευάγγελος Αποστόλου Χάνδρες και καθρεφτάκια τα μέτρα για τους αγρότες



Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού χώρου ο Βουλευτής Ευάγγελος Αποστόλου, Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ειδικότερα αναφέρθηκε:
«Κύριε Υπουργέ, με την τοποθέτησή σας θυμίσατε αυτό που λένε «ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια». Και σας το λέω, διότι όλα αυτά που αναφέρατε, ήταν χρωστούμενα στον αγροτικό χώρο.

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Οικονομικών για την κομπίνα με τις βουλγαρικές πινακίδες και τα έσοδα που χάνονται



Όλο και πιο συχνά παρατηρείται το φαινόμενο «βουλγαροποίησης» στα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα που γινόταν μέσω εικονικών εταιριών. Αν κάποιος δηλαδή διέθετε ένα αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού και ήθελε να αποφύγει τους υψηλούς φόρους, πήγαινε στη γειτονική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βουλγαρία και πληρώνοντας ελάχιστα χωρίς να ξοδέψει χρόνο, άνοιγε μια εταιρία στο όνομά του,

ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.

                        Άρθρο του  Δημ. Κατσούλη AΥΤΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Η υποβάθμιση και ο ακρωτηριασμός του ΤΕΙ Χαλκίδας έρχεται σε μία συγκυρία στην οποία η τοπική κοινωνία, η τοπική πολιτική τάξη και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας οφείλουν να αναλογιστούν την αλλαγή πορείας και τον προσανατολισμό  της Εύβοιας  σε νέες αναπτυξιακές προτεραιότητες στο επίκεντρο των οποίων είναι η  γνώση και η καινοτομία. Αυτήν την ώρα η μοναδική δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτει ο Νομός πρέπει και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σύγχρονο αναπτυξιακό προσανατολισμό του. Είναι ακριβώς η στιγμή που η προωθούμενη από την Κυβέρνηση ισοπεδωτική πολιτική συρρίκνωσης της Ανώτατης Παιδείας  οδηγεί το ΤΕΙ Χαλκίδας στην κατάρρευση.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή για το ΤΕΙ Χαλκίδας του Κώστα Μαρκόπουλου Η ιστορία και το τόπος θα μας κρίνουν όλους αυστηρά….

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού και τους Δημάρχους, Δήμου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη και Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννη Μπουροδήμο, απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, με την οποία ζητεί τη στήριξη όλων στο θέμα του ΤΕΙ Χαλκίδας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμοι συνάδελφοι βουλευτές της Εύβοιας,
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Δήμου Χαλκιδέων,
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ του ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



   Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ε.ε., μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος, εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, εντός του ως άνω Ιερού Ναού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στους αγρότες στον Ορχομενό Βοιωτίας

Ήρθα σήμερα εδώ για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι συμβολικός. Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι είστε και εσείς μια συντεχνία και να επιβάλουν ξανά τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή μια κοινωνική κατηγορία απέναντι σε μια άλλη. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλά για μια κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας. Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση.

Ο Άγγελος Μαργέλης πάλι Πρόεδροςτης Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, εξέλεξε και πάλι παμψηφεί  Πρόεδρο τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Μαργέλη Άγγελο και αντιπρόεδρο τον Μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού κ. Γεωργίου Ηρακλή.

Επίκαιρη Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Βαγγέλη Αποστόλου



Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανέδειξαν την τραγική κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός χώρος. Είναι χαρακτηριστικά τα παρακάτω στοιχεία για:
1) Το αγροτικό εισόδημα . Μειώθηκε στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011, όπως εκτιμάται και από τη Eurostat, κατά 22,6 %, ενώ στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 19 % και στις χώρες της ευρωζώνης κατά 5% περίπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ"

Η ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως γλωσσολογική συνέχεια του σχεδίου «Ξένιος Δίας» για τις ομαδικές απελάσεις μεταναστών, συνιστά για άλλη μια φορά κατάφωρη διαστρέβλωση των σημασιολογικών φορτίων που φέρουν κάποιες έννοιες της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και μυθολογίας. 

Απάντηση στην ανακοίνωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ του Δημ Αναγνωστάκη

Αφού ευχαριστήσω τους φίλους του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, για την ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό μου, στην τελευταία ανακοίνωσή τους, και θέλοντας να μετριάσω την αγωνία τους, σχετικά με τη θέση μου για το Σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" και την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας,

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ



Η δήλωση Καμμένου στη Λάρισα για το Τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας δεν έγινε με σκοπό να πλήξει την οντότητα του Ιδρύματος αλλά με σκοπό να καταδείξει για μία ακόμη φορά ότι ο μνημονιακός Υπουργός, έχοντας μετατρέψει με τις περικοπές στην παιδεία πολλά ΤΕΙ , σε φαντάσματα, θέλει τώρα εμπλουτίζοντάς το, με ανάλογο τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας να εξυπηρετήσει προσωπικά του ρουσφέτια, απαλύνοντας έτσι τις εντυπώσεις που έχει ο ίδιος δημιουργήσει στο νομό.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μόνα τους "παλεύουν" τα παιδιά του ΤΕΙ Χαλκίδας για να μην υποβαθμιστεί

Θα ήθελα να σας αναδείξω κ το δικό μας πρόβλημα του φλέγοντος Θέματος των ημερών σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Στην Εύβοια υπάρχει το ΤΕΙ Χαλκίδας από το 1980 όπου είναι ένα από τα πιο μεγάλα ΤΕΙ της χώρας όσον αφορά τα τμήματά του και όσον αφορά τους σπουδαστές του.Το ΤΕΙ Χαλκίδας έχει ιδιόκτητο κτίριο με εστία ,εργαστήρια κλπ.

Στο πειθαρχικό δύο εισαγγελείς γιατί " έκανα" λόγο για "κυβέρνηση δοσίλογων" η οποία "προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές".

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, καθώς ο πρώτος (Πενταγιώτης) φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη (Μαρσιώνη) φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.

Σκανδαλίδης: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, την οποία θα στηρίζει μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στη βάση μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας, τάσσεται με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Κωσταντοπούλου

«Οι διαρκείς και εντεινόμενες, πολύμορφες επιθέσεις εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωής Κωνσταντοπούλου εκ μέρους πολιτικών κέντρων, εκδοτικών συγκροτημάτων και τηλεοπτικών σταθμών σε ένα και μόνο αποσκοπούν: στο να ανακόψουν την επίμονη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Δελτίο Τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για το σχέδιο "Αθηνά".

Από το γραφείο Τύπου της “Κοινωνικής Συμφωνίας” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Το σχέδιο “Αθηνά” που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας  Κώστας Αρβανιτόπουλος είναι ένα προβληματικό σχέδιο τροϊκανής έμπνευσης που αντί να βελτιώνει αποδυναμώνει τη δημόσια παιδεία.

Δείπνο Ντόρας, Αντ Σαμαρά με κύριο πιάτο τον Γ. Στουρνάρα

Η Ντόρα στη θέση του Στουρνάρα κι εκείνος στο κόμμα του Σημίτη! 
Δείπνο με την Ντόρα σε σπίτι γνωστού «γαλάζιου» επιχειρηματία είχε αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο πιάτο στο μενού ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας και η πολιτική του. Η Ντόρα εξαπέλυσε μύδρους κατά του υπ. Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο ενώ πρότεινε αυτό που λέμε ισοδύναμες λύσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στην Βοιωτία

Αύριο Δευτέρα 4/2/13 στις 11.30 το χώρο συγκέντρωσης των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας θα επισκεφτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΕΛ.: Σχέδιο «Προκρούστη» το κλείσιμο τμημάτων στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας



Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προχωρά άμεσα στο κλείσιμο και τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ακόμα και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Στο ΤΕΙ Χαλκίδας  τρία τμήματα  οδηγούνται σε κλείσιμο.

Το Οθωμανικό Τέμενος «ΕΜΙΡ ΖΑΔΕ» Μετατρέπεται σε εκθεσιακό και πολιτιστικό χώρο



 Μέσω τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Γεν. Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων-Πολιτισμού-Αθλητισμού προχωράει η συντήρηση, αποκατάσταση και μετατροπή σε εκθεσιακό χώρο του Οθωμανικού Τεμένους Εμίρ Ζαδέ, όπου θα φιλοξενηθεί η συλλογή χαρακτικών του Ιωάννη Καράκωστα, όπως επιβεβαιώθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, στις 22 Ιανουαρίου.

Διατηρητέο κτήριο του 3ου Δημ. σχολείου Το έργο αποκατάστασής του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 2 εκατ. ευρώ



Με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ  το έργο αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

«ΑΡΕΘΟΥΣΑ» Στις 12 Μαρτίου η δημοπράτηση του έργου επισκευής και μετατροπής του διατηρητέου οινοποιείου σε Διαχρονικό Μουσείο



Η Δ/νση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων & Πολιτιστικών Κτηρίων της Γεν. Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων της Γεν. Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου επισκευής και μετατροπής του κτηρίου «Αρέθουσα» σε Διαχρονικό Μουσείο, με προϋπολογισμό 9.106.920 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και ημερομηνία διεξαγωγής του, την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013.

Βαγγέλης Αποστόλου: Η τακτική και η κλιμάκωση των αγώνων είναι ζήτημα των αγροτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί τους και στη Βουλή και στα μπλόκα

Αντιπροσωπεία από το Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή του τομέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκα τους αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα τους και τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Κίνηση Δημοτών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- (Προς τη ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας)

Διαμαρτυρόμαστε έντονα με την τακτική και τις σκοπιμότητες που κατέφυγε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, έδωσε πράσινο φως στην κατασκευή ΒΙ-ΠΕ στην περιοχή Βόρειας Εύβοιας (Μαντούδι) χωρίς να διαβουλευθεί και να ζητήσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και ειδικά από τους συλλόγους και τα κινήματα πολιτών που έχουν αντίθετες προτάσεις.