Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δείπνο Ντόρας, Αντ Σαμαρά με κύριο πιάτο τον Γ. Στουρνάρα

Η Ντόρα στη θέση του Στουρνάρα κι εκείνος στο κόμμα του Σημίτη! 
Δείπνο με την Ντόρα σε σπίτι γνωστού «γαλάζιου» επιχειρηματία είχε αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο πιάτο στο μενού ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας και η πολιτική του. Η Ντόρα εξαπέλυσε μύδρους κατά του υπ. Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο ενώ πρότεινε αυτό που λέμε ισοδύναμες λύσεις.
 Η Ντόρα δεν κρύβει την επιθυμία της να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα έχοντας κατά νου δύο υπουργεία: Tο Εξωτερικών και των Οικονομικών. Πολλοί πιστεύουν ότι στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η Ντόρα Μπακογιάνη θα βρεθεί στο πόστο του Στουρνάρα.


Όσο για τον Γιάννη Στουρνάρα αυτός λοξοκοιτάζει προς την πλευρά του Κώστα Σημίτη και του νέου κόμματος που είναι στα σκαριά. Στουρνάρας, Φλωρίδης, Σημίτης είχαν πυκνώσει τις επαφές τους ως την στιγμή που ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ-το οποίο παραμένει ακέφαλο-έγινε υπ. Οικονομικών. Η τριανδρία διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Η ομάδα αποσπειρώθηκε όλους αυτούς τους μήνες που ο Στουρνάρας έτρεχε για να πάρει τη δόση του.

Ο υπουργός Οικονομικών το τελευταίο διάστημα αντιλαμβάνεται ότι ο Σαμαράς τον έχει παγιδεύσει. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο της συγκυβέρνησης, είναι δέσμιοι συμφερόντων, συντεχνιών και του παρακράτους του Δημοσίου. 
Από την άλλη ο Στουρνάρας έχει δεσμευθεί στον Σόιμπλε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του για τις μεταρρυθμίσεις και το κυνηγητό των φοροφυγάδων. Ήταν ο Στουρνάρας που έφερε πίσω την λίστα Λαγκάρντ και ακολούθησε η Προανακριτική, ας μην το ξεχνάμε. Ο υπ. Οικονομικών λοιπόν αντιλαμβάνεται σε τι λούμπα έχει πέσει και επιστρέφει στην παλιοπαρέα των Σημιτικών, ιδιαίτερα μετά τις απογοητευτικές μετρήσεις του Λοβέρδου.

Οι Σημιτικοί διαπιστώνουν ότι μόνο αν έχει ρόλο ο Σημίτης –επικεφαλής του σχήματος (;)- θα μπορέσουν να επανέλθουν δυναμικά και να πάρουν στα χέρια τους την διακυβέρνηση της χώρας. Εδώ θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς για την αδυναμία της διαπλοκής-μόνο του Μπόμπολα θα έλεγα εγώ-στο πρόσωπο του Σημίτη. Ακόμη κι αυτό-το γεγονός ότι το δελτίο του Μega θα προτιμούσε τον Σημίτη στη θέση του Σαμαρά-αποτελεί ένα από τα χαρτιά των Σημιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πυκνώσει τελευταία τα κατ΄ιδίαν ραντεβού του με τον Κώστα Σημίτη.

Η λύση Σημίτη, αποτελεί μια πρόκληση και για τους Γερμανούς οι οποίοι πολλοί θα ήθελαν να δουν τον άνθρωπο που μας έβαλε με αλχημείες-όπως λέγεται-στο ευρώ να πιάνει στα χέρια του τον μουτζούρη, λίγους μήνες πριν μας πετάξουν από το ευρώ για να δώσει την μεγάλη μάχη της παραμονής η της ομαλή εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου