Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κόβεται η επιχορήγηση σε 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε επιστολή του υπουργείο Οικονομικών προς υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών, δίνεται η εντολή να «μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7%» σε 65 φορείς, επειδή αρνούνται να κοινοποιήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία, βάσει των οποίων θα σχηματιστεί η πλήρης εικόνα για το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας θα σταματήσουν οι επιχορηγήσεις σε 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα.

Το πρωί στο ΛΑΟΣ, το απόγευμα στη Ν.Δ....


Στο «μαντρί» επέστρεψε ο πρώην βουλευτής Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιος Λιάσκος, λίγες μόνον ώρες μετά την ανακοίνωση της προσχώρησής του στο ΛΑΟΣ.


Το πρωί ανακοινώθηκε ότι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες με το Γιώργο Καρατζαφέρη και συμφώνησε να μεταπηδήσει στο ΛΑΟΣ .

Ανθρωποι του Καντάφι απαγορεύουν τον απόπλου ελληνικού πλοίου Παρακολουθεί την κατάσταση η Αθήνα


Άνθρωποι του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι ανέβηκαν στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» και δεν του επιτρέπουν να αποπλεύσει, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας.


Το πλοίο είχαν μισθώσει Καταρινοί, που ήθελαν να απομακρυνθούν από τη χώρα. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο πλοίο μόνο τα μέλη του πληρώματος.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Ι. Διαμαντίδης, μιλώντας στο Βήμα ανέφερε ότι «το υπουργείο σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση» και ότι δεν σημειώθηκαν βίαιες πράξεις.

Κοινό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στις 22 Μαρτίου κατά του «Συμφώνου για το ευρώ» «Εξυπηρετεί βιομηχάνους και τραπεζίτες»


Συλλαλητήριο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22 Μαρτίου αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο "για το Ευρώ", που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών».


Στην ανακοίνωση με την οποία η ΓΣΕΕ ανακοινώσει την συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και είχε ήδη εξαγγελθεί από την α αναφέρει ότι:

Ριζικές αλλαγές στην έκδοση οικοδομικών αδειών, προανήγγειλε ο Ν.Σηφουνάκης


Ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, καταγραφή του κτιριακού αποθέματος της χώρας και πλήρη έλεγχο της εφαρμογής των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν.Σηφουνάκης, στο χαιρετισμό του στο 11ο Πανελληνίο Συνεδρίο των Αρχιτεκτόνων.


Ο κ. Σηφουνάκης δεν κατάφερε, ωστόσο, να κάνει την αναλυτική τοποθέτησή του, εξαιτίας των αντιδράσεων από ομάδα που διαδήλωνε κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στη Χαλκίδα η πρεμιέρα του Motocross

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross AMOTOE ξεκινά πανηγυρικά στην Χαλκίδα. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στη θεαματική πίστα Motocross του Δήμου Χαλκιδαίων, όλοι ο κορυφαίοι αναβάτες του ελληνικού πρωταθλήματος, ανανεωμένοι, με καινούργιες ομάδες και άψογη προετοιμασία, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο αγώνα που θα ορίσει τις αρχικές ισορροπίες της νέας χρονιάς! 
Η ΑΜΛΕΧ είναι η διοργανώτρια του πρώτου αγώνα στην πίστα ΠΕΙ ΔΟΚΟΥ. Πλούσιο θέαμα, έντονος συναγωνισμός και αναβατές από όλη την Ελλάδα θα μονομαχήσουν στα ψηλά άλματα στην ιδιαιτέρα τεχνική πίστα της Χαλκίδας.

Όπου νάναι έρχεται η Άνοιξη συγνώμη η ανάπτυξη!

Είναι η ύφεση ένα  απλό στατιστικό μέγεθος;

Μπορεί η ύφεση για κάποιους κυβερνητικούς να είναι ένα στατιστικό μέγεθος, δεδομένου ότι αρκετοί είναι πλήρως αποκομμένοι από την οικονομική ζωή και τις καθημερινές ανάγκες.

Η πραγματική οικονομία όμως υποφέρει. Ύφεση σημαίνει πτώση τζίρου, μείωση προσωπικού, μείωση παραγωγής, κλείσιμο εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, άδεια μαγαζιά και γραφεία, ανεργία.

Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης οδηγεί σε νέα πιο βαθειά ύφεση, που με τη σειρά της διογκώνει τα προβλήματα και στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Αύριο το πρώτο προσυνέδριο της ΔΗΣΥ

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 10:00

Με στόχο έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία προκειμένου να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος διεξόδου από την κρίση πραγματοποιείται αύριο το πρώτο προσυνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 
Θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε προσυνεδριακές διασκέψεις σε όλη την Ελλάδα και πολλές αντίστοιχες στο Διαδίκτυο μέχρι τέλος Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Μήνυμα Παπαρήγα σε Γιώργο για Λιβύη

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να μην χρησιμοποιηθούν οι αμερικάνικο-νατοϊκές βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο.
Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε, με πρωτοβουλία της, τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησε να μην συμμετέχει και να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Επίσης η κ. Παπαρήγα ζήτησε να μην χρησιμοποιηθούν οι αμερικάνικο-νατοϊκές βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο.

Στα 692.000 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο

Στα ύψη η ανεργία...Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 280.076 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 21.791 άτομα (8,44%) σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η ανεργία, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 692.496 άτομα.

Απ' αυτά, 300.951 είναι άνδρες (ποσοστό 43,46%) και 391.545 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,54%). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο ΛΑΟΣ o Tάσος Λιάσκος...

Στο κόμμα του ΛΑΟΣ ανήκει πλέον ο πρώην βουλευτής στο νομό Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού της Ν.Δ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ύστερα από συνάντηση που είχε ...

ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε και εμείς θερμόαιμους οπαδούς...» Το γιαούρτωμα του Θεόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στις σχέσεις των δύο κομμάτων

ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε και εμείς θερμόαιμους οπαδούς...»
Το γιαούρτωμα του Θεόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στις σχέσεις των δύο κομμάτων
Στα άκρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα συνέβησαν στην Κερατέα και τον Θόδωρο Πάγκαλο. Το «παιχνίδι» μεταξύ των δύο κομμάτων ανοίγει επικίνδυνα: πολλοί από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν στo eviapost πως και το Κίνημα έχει περίπου 5% δικούς του θερμόαιμους οπαδούς. Και ο νοών, νοείτω...
Πιο συγκεκριμένα, στην κυβέρνηση δεν είδαν με καλό μάτι τα πόσα συνέβησαν στην Κερατέα, κυρίως επειδή ο Θόδωρος Πάγκαλος διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση, καθώς συναντήθηκε με τους εξαγριωμένους κατοίκους και δεν… έφυγε, όπως θα έκαναν άλλοι στην θέση του.

Εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στην Χαλκίδα

Εκδήλωση με Θέμα ¨"Μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία & Υγεία : Προκλήσεις και Προοπτικές" διωργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στην Χαλκίδα την Τετάρτη 23/3/2011 στις 7:00 το απόγευμα το Ξενοδοχείο "Παλίρροια" με ομιλητές 
  • τον Υφ. Παιδείας Ι. Πανάρετο,
  • τον Πρ. του ΙΣΤΑΜΕ και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλο και
  • τον Βουλευτή του νομού Συμεών Κεδίκογλου. 

Νέα σφαγή μισθών και συντάξεων για να βγουν 24 δισ. ευρώ

Φως στα μέτρα της περιόδου 2012-2014 που καλείται να λάβει η κυβέρνηση και από φέτος κιόλας, ρίχνει η έκθεση αξιολόγησης που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ. Ανοίγουν έτσι νέα μέτωπα με εργαζομένους σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, μπαίνει ψαλίδι σε συντάξεις και επιδόματα, ενώ απαιτούνται και συγκρούσεις στο χώρο Υγείας.

Για να εξευρεθούν 24 και πλέον δισ. ευρώ έως το 2014, το σχέδιο προβλέπει να εισπραχθούν:

- από περικοπές παροχών και επιδομάτων έως 2,3 δισ. ευρώ

Η Βουλή της ασυλίας...

Τα "κερατιάτικα" της κυρίας Αποστολάκη θα τα πληρώσουν οι πολίτες...
Μια οικογενειακή υπόθεση μεταξύ ενός μέλους του Κοινοβουλίου, της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη, και ενός επιχειρηματία, του κυρίου Συγγελίδη, που αφορούσε στην επιμέλεια του παιδιού τους, έφερε στο προσκήνιο την άθλια συντεχνιακή εκμετάλλευση που υφίσταται η δύστυχη χώρα μας.
Η αρχή του κακού ξεκινά φυσικά από τη...

Β. Μαρκεζίνης- Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα

Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο του, ο ακαδημαϊκός sir Βασίλειος Μαρκεζίνης καταθέτει την άποψή του για τα λάθη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας. Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα; Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής;
Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης;
Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

ΣΥΝ: "Περαστικά στον κ. Πάγκαλο"

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ γίνεται λόγος για προκλητικές δηλώσεις και
και "ακροδεξιά παραληρήματα" του αντιπροέδου της Κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ. Πάγκαλος εναντίον του ΣΥΝ για το επεισόδιο στην Κερατέα, αναφέρεται:
"Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.

Τα λέει στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά!!!

Επιστολή κας Παγκάλου στην υπουργό Παιδείας: "Θα γίνει της Κερατέας" . Με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Σαρωνικού η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου έστειλε επιστολή στην Αννα Διαμαντοπούλου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη συγχώνευση σχολείων.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη με την επιστολή της ξεκαθαρίζει στην υπουργό παιδείας οτι θα την βρεί «απέναντι» στην απόφαση να καταργηθεί το Γυμνάσιο Κουβαρά.

ΝΔ: «Κόντρα» για τις δηλώσεις Χατζηγάκη

Εσωκομματικό ζήτημα προκάλεσε στη ΝΔ η συνέντευξη του βουλευτή Τρικάλων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε τοπικό μέσο, στο οποίο εκφραζόταν θετικά για την κυρία Μπακογιάννη και για το πολιτικό της εγχείρημα.

Ο κ. Χατζηγάκης προεξοφλούσε ότι το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη θα μπει στην επόμενη βουλή, ενώ εξέφραζε επιφυλάξεις για την αντιμνημονιακή γραμμή της ΝΔ.

Η ΝΔ υποβάθμισε το ζήτημα, θεώρησε ότι είναι «άνευ σημασίας», ενώ κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσαν «ποιος είναι ο κ. Χατζηγάκης;».

Μειώνονται τα κοινωνικά επιδόματα!!!

Τι ακριβώς σημαίνει, στις λεπτομέρειές της, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές να μειωθούν τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας, θα μάθουμε σύντομα.


Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 6.480 € ή οικογενειακό πάνω από 13.608 € ετησίως, θα δουν τα όποια επιδόματα δικαιούνται να μειώνονται.

Η αντίληψη του ΔΝΤ για τις κοινωνικές δαπάνες των κρατών είναι γνωστή. Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις δεν έχουν χώρο για κοινωνικό κράτος. Αναγνωρίζουν μόνο το κράτος που ασχολείται, ως φιλάνθρωπο και φιλεύσπλαχνο, με όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΚΟΥΙΖ!! Ποιος δήλωσε τα παρακάτω;

"Οι αλλαγές που επιτελούνται, ή πρέπει να επιτελεσθούν, ανατρέπουν συμφέροντα και αντιλήψεις που επί δεκαετίες κυριαρχούσαν. Οι αντιδράσεις είναι αναπόφευκτα ισχυρές και αυτές σχεδόν μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει να έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος, ευκολότερος δρόμος προς το μέλλον...

...Τα αποτελέσματα θα φανούν σταδιακά, καθώς η ελληνική κοινωνία υποχρεώνεται σήμερα να ανατρέψει νοοτροπίες με τις οποίες είχε γαλουχηθεί για πάρα πολλά χρόνια, να σπάσει το καλούπι αναχρονιστικών θεσμών και στερεοτύπων. Αυτή η περίοδος προσαρμογής απαιτεί επιμονή και συνέπεια εκ μέρους μας, αλλά και κατανόηση από τους εταίρους μας ".

Τέλη καθαριότητας & Φωτισμού. Ποιές κατηγορίες απαλλάσσονται.

ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, την οικονομική ανέχεια που έχουν περιέλθει πολλές οικονομικά ασθενέστερες ομάδες πολιτών και στο πλαίσιο συνέχισης της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο Δήμο μέχρι σήμερα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, αποφάσισε την απαλλαγή από την καταβολή των Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για την πρώτη κατοικία που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων ως εξής:

SOS!!! Καταστρέφεται ένα παρθένο δάσος του Μετοχίου Κύμης, απο υλοτομία

Καταγγελία του Συλλόγου Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, για υλοτομία σε ένα παρθένο δάσος στο Μετόχι Κύμης Εύβοιας. Οι καταγγέλοντες δημοσιοποιούν και σχετική αίτηση που έκαναν 4/3/11, με την οποία ζητούν ενημέρωση σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή. Στην καταγγελία επισημαίνονται τα παρακάτω:

Υλοτομία στην κοινότητα Μετοχίου, στην θέση Τραπεζά-Μηλίτσα (κοντά στο μονοπάτι του Ναυτικού)

Στον αέρα το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι σταμάτησαν εδώ και 10 μέρες οι εργασίες στο Κ.Υ. Ιστιαίας λόγω στάσης πληρωμών προς την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.
Συγκεκριμένα λίγο πριν παραδοθεί η Α’ φάση του Κ.Υ που περιελάμβανε νέα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και έκτακτα, η εταιρεία σταμάτησε λόγω παύσης πληρωμών από το φθινόπωρο.

Τα παιδιά κοιτάζουν τ' άστρα!

Υπενθύμιση  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας (ομάδα αστρονομίας)
με την συνεργασία της Εταιρίας Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: "ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ" την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας - αρχή της Άνοιξης
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
στις 8:00 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση με τηλεσκόπια, προβολές, ντοκιμαντέρ κ.ά.

Ερώτηση στη Βουλή για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς για τα θέματα Περιβάλλοντος

Η διαμαρτυρία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς, για την απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, όπως τονίζεται, προκάλεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για τη μεταφορά σημαντικών Περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων απο τα Περιφερειακά Συμβούλια σε επιτροπές, που κατατέθηκε την Πέμπτη (17/3) από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασίλη Μουλόπουλο.
Αναλυτικά η ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
17-3-2011

Γιάννης Σιαγιάννης: κ. Θωμά Απαντήστε επί της ουσίας

Απάντηση έστειλε ο Γιάννης Σιαγιάννης στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, τον οποίο καλεί να απαντήσει επί της ουσίας:

«Κύριε Θωμά είναι γνωστή η απέχθεια σας στον τεκμηριωμένο αντίλογο.
Είναι γνωστή επίσης η απέχθεια σας σε μικρές ή μεγάλες Δημοκρατικές εκπροσωπήσεις σε όσα Δημοτικά Συμβούλια έως σήμερα ήσασταν παρών . Μέχρι και τη θεωρία των ιπτάμενων αντικειμένων – ποτηριών εφαρμόσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης βυθίζοντας στη φαιδρότητα το περήφανο Δημοκρατικό φρόνημα της πολιτικά περήφανης πόλης.

Δημήτρης Θωμάς: "Σταματήστε να κοιτάζεστε στον καθρέφτη κ. Σιαγιάννη"

Νέα απάντηση από το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, στον Γιάννη Σιαγιάννη:

«κ. Σιαγιάννη,

Η Ναπολεόντεια έπαρση, δυστυχώς σας κατατρέχει πλέον σε βαθμό που να μην κατανοείτε καν την σαφέστατη χθεσινή απάντηση μας. Με τόσα «άλλα αντί άλλων» που διαβάζουμε και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, παρά το ότι μας λείπει η διασκέδαση, κινδυνεύετε να χαρακτηρισθείτε φαιδρός. Μάθετε να ηγείστε ενός συνδυασμού, (δεν έχει απολύτως καμία σημασία το ότι έχει μικρή εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο), και να σέβεστε έστω αυτό!

Χαμογελάστε !!! Η παρθένα


Η νεαρά παρθένος θα έβγαινε ραντεβού για πρώτη φορά και συμβουλεύθηκε την γιαγιά της:
 Κάτσε εδώ κόρη μου, να σου πω εγώ για τα νεαρά αγόρια. 
  • Λοιπόν, θα προσπαθήσει να σε φιλήσει, -θα σου αρέσει-, αλλά μην τον αφήσεις. 
  • Μετά θα προσπαθήσει να πιάσει το στήθος σου, -θα σου αρέσει-, αλλά μην τον αφήσεις. 
  • Ύστερα θα προσπαθήσει να βάλει το χέρι του, ανάμεσα στα πόδια σου, -θα σου αρέσει-, αλλά μην τον αφήσεις. 

Καλημέρα!!!


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πρόσληψη 13 Ειδικών Συμβούλων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την πλήρωση 13 θέσεων Ειδικών Συμβούλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκηρύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα:
Α. Τρεις θέσεις Ειδικών Συμβούλων για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειάρχη.
Β. Δέκα θέσεις Ειδικών Συμβούλων για την κάλυψη των αναγκών των Αντιπεριφερειαρχών ως εξής:
1. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ

Τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας κ. Β.Κεγκέρογλου.Η επιδότηση αφορά ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009 και η χορήγησή της γίνεται εφόσον συντρέχουν εισοδηματικά κριτήρια...

Το υπουργείο Εργασίας καθιέρωσε φέτος αυστηρότερα κριτήρια για την καταβολή της επιδότησης ενοικίου. Συγκεκριμένα αυξάνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, ενώ το ποσό της επιδότησης κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου.

Η λίστα με την στρατιωτική θητεία των πολιτικών,ποιοί λούφαραν…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.





Οι αθεόφοβοι πουλάνε και το νερό!...


Οι Λαοί της Ευρώπης παίρνουν την ύδρευση στα χέρια τους και εμείς ετοιμαζόμαστε να ξεπουλήσουμε
Η Ευρώπη αναθεωρεί τη στάση της απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μια τάση των ευρωπαϊκών πόλεων, να αναλάβουν οι ίδιες την διαχείριση της ύδρευσης τους, καταργώντας ουσιαστικά το μέχρι σήμερα πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο της διαχείρισης του νερού από ιδιωτικές εταιρείες.
Η στροφή στη δημόσια διαχείριση του νερού στηρίζεται θα λέγαμε σε δύο βασικές ομάδες επιχειρημάτων:

Ο Καπελέρης στη θέση του Γεωργακόπουλου

Οπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζεται νέος Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων ο Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος ήταν ως τώρα Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

" Η εργασία δεν είναι εμπόρευμα"

Από την εφ. "Ελευθεροτυπία (του Θανάση Γιαλκέτση)
"....Χρησιμοποιώ τον όρο υπερφιλελευθερισμός, επειδή μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε μαζί τις δυο διαστάσεις αυτής της θεωρίας, που άρχισε να υλοποιείται από τις κυβερνήσεις Θάτσερ και Ρέιγκαν: την οικονομική διάσταση με το νεοφιλελευθερισμό και την απορρύθμιση των αγορών και τη διεθνή διάσταση με το νεοσυντηρητισμό, την τελευταία εκδοχή του δυτικού μεσσιανισμού.

Σαν τους φανατικούς βασιλόφρονες οι οποίοι, στον 19ο αιώνα, ήθελαν να αναστηλώσουν ένα μυθοποιημένο Παλαιό Καθεστώς, οι υπερφιλελεύθεροι ήθελαν να αποκαταστήσουν μιαν υποτιθέμενη αυθόρμητη τάξη της αγοράς. Μαζί με ορισμένα δόγματα στα οποία ήταν προσηλωμένοι: τον γενικευμένο ανταγωνισμό, την απορρύθμιση της εργασίας και των δημόσιων υπηρεσιών, την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων.

Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό..!!!

Σύμφωνα με το in.gr., σε εξοικονόμηση 4 δις ευρώ μέσω έκτακτων μέτρων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. 

Για να περιορισθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στα τέλη 2011 στα 17 δις ευρώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι υποχρεωμένο να καταρτίσει και να υλοποιήσει ήδη από εφέτος έκτακτα εισπρακτικά μέτρα ύψους 4 δις ευρώ, που θα αντισταθμίσουν την εξοικονόμηση του 2010 και θα επιτρέψουν την γραμμική εξέλιξη εσόδων και δαπανών

Άρθρο-παρέμβαση πέντε στελεχών του Πασοκ.

Οι συνεχείς– επί τα χείρω – αναθεωρήσεις του μνημονίου, το γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων κυβερνητικών λαθών, η χρονική παράταση της αποπληρωμής του δανείου και άρα της επιτήρησης, οι αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις στην επίτευξη των στόχων, αναδεικνύουν βασικές όψεις του πολιτικού προβλήματος της χώρας.

Από την μέχρι σήμερα πορεία
• Έχει κατ΄ επανάληψη επιβεβαιωθεί η απουσία ενός ολοκληρωμένου και μακρόπνοου αναπτυξιακού σχεδίου και η έλλειψη μιας ικανής, συνεκτικής πολιτικής ομάδας για την αντιμετώπιση μιας τόσο μεγάλης κρίσης.

Τι φοβούνται στην Ευρώπη ; Τρόμος από το περίγειο της Σελήνης !

Κάτι φοβούνται στην Ευρώπη - Τρόμος από την ηλιακή έξαρση και το «περίγειο» της Σελήνης.
Κάτι φοβούνται στην Ευρώπη και δεν το ομολογούν δημοσίως. Μετά την Μέρκελ και τον Γάλλο υπουργό ενέργειας ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας, Νικόλαους Μπερλάκοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να γίνει πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης κατάστασης κρίσης (stress test), για να διαπιστωθεί αν τα πυρηνικά εργοστάσια της Ευρώπης είναι αντισεισμικά και μπορούν να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Ιαπωνίας.
Στην πιο αντισεισμική περιοχή του πλανήτη! Ποιος μπορεί να αμφιβάλει ότι η ηλιακή έξαρση δεν τρομάζει, πλέον τους πάντες;

Μοίραζαν δημόσιο χρήμα για μελέτες... φανταστικών έργων.

Μοίραζαν δημόσιο χρήμα για μελέτες... φανταστικών έργων! Το ερώτημα είναι που θα πάει το μαχαίρι στη Στερεά Ελλάδα:

Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ρωτήθηκε  για το θέμα και απάντησε ότι δεν θα ήθελε να πει κάτι τώρα, που η υπόθεση ερευνάται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας και την κ. Πόπη Γερακούδη.

Χρήματα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν έργα που να πιάσουν

Θρίαμβος μεταλλίων κρασιού σε μια Ευβοική εταιρεία στο κτήμα Αβαντίς

στον 11ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης στις 8-10 Μαρτίου 2011
Χρυσό μετάλλιο              Αβαντίς Sauvignon Blanc 2010
Χρυσό μετάλλιο              Αβαντίς Δρυός 2010
Χρυσό μετάλλιο              Αβαντίς Collection 2007
Χρυσό μετάλλιο              Αβαντίς Ροζέ 2010
Ασημένιο μετάλλιο         Αβαντίς Collection 2008
Ασημένιο μετάλλιο         Αβαντίς ‘Μ’ Μαλαγουζιά 2010
Η γνώση , η συνέπεια και το πάθος του οινοποιού Απόστολου Μούντριχα αναγνωρίστηκαν περίτρανα σε αυτή την παρέλαση μεταλλίων του 11ου Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης.

Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του.


Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Δευτέρα 14/3/2011 το απόγευμα, στην Χαλκίδα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Διοίκησης Ευβοίας, με θέμα την ερμηνεία και ανάλυση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Παρευρέθησαν πολίτες-καταναλωτές και πολλοί Δικηγόροι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές του νέου νόμου και να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές.

υνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, με τον Υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη.


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, με τον Υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες της Περφέρειας , ο Γ.Γ Δημοσίων έργων κ. Οικονομίδης Ι. και ο Γ.Γ των συγχρηματοδοτούμενων έργων κ. Σ. Λαμπρόπουλος, όπως επίσης και υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Ο Γιάννης Σιαγιάννης καλεί τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου να υπάρξη έλεγχος και στους πέντε Δήμους που απαρτίζουν τον νέο Δήμο!!


Ο επικεφαλής των "Ενεργών Δημοτών", Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Γιάννης Σιαγιάννης με ανακοίνωσή του καλεί τη Δημοτική Αρχή έγκαιρα να θέσει στη διάθεση της Οικονομικής Επιτροπής την απογραφή όλων των οικονομικών στοιχείων των τέως Δήμων που συνενώθηκαν για να μην πλανώνται υποψίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τη διαχείρισή της από την πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ταμυναίων. Η πλήρη ανακοίνωση του ο Γ.Σιαγιάννης:
Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δ. Θωμάς (6/2/2011) πομπωδώς ανακοίνωσε τα ‘’ όσα απίστευτα έχουν συμβεί στο πρώην Δ. Ταμυναίων ‘’ (ακριβές απόσπασμα ανακοίνωσης).

Ψήφιση κατά πλειοψηφία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου με νεύρα και ένταση!


Ξεκίνησε χθες η συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης και είπε ότι :
Κάθε χρόνο είναι πολύ σοβαρό το θέμα αλλά τώρα, έπειτα από την συνένωση των Δήμων, η δυσκολία είναι ακόμη μεγαλύτερη».
Για τους υπεύθυνους κάθε Τοπικού Διαμερίσματος ο καθένας ξεχωριστά εξέφρασε με συμπάθεια και διακαή πόθο, τα προβλήματα που συναντώνται στον τόπο τους.

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, ποιά τα νέα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χαλκιδέων


Ορίστηκαν χθες τα Δ.Σ. των νέων Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων. Από την χθεσινή συνεδρίαση αυτό που προκύπτει είναι ο ανασχηματισμός των αντιδημάρχων με την μετακίνηση της Ελενας Βάκα από Αντιδήμαρχο σε Πρόεδρο της ΔΕΥΑ, η οποία θα ασκεί τα καθήκοντά  της,  ως Αντιδήμαρχός μέχρι ορισμού της στην νέα θέση. Οι νέοι οργανισμοί στο Δήμο και τα νέα πρόσωπα στα ΔΣ είναι:

ΔΕΥΑ
Πρόεδρος Έλενα Βάκα Αντιπρόεδρος Κώστας Λεμπέσης. Μέλη: Ψύχας Γιώργος, Ψυχογιού Τασούλα, Κώσταρος Μπάμπης, Μαργαρίτης Στέλιος, Λάμπρου Γιάννης, Σκουραδάκης Γιώργος, Γκόγκου Τζοβάννα.

Kαλημέρα !!!


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"Ηλεκτρονική" σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη χρεοκοπία


Nέα κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε σήμερα με "φόντο" το γνωστό πλεόν e-mail της υποτιθέμενης χρεοκοπίας και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει γύρω από τον αποστολέα του με τα δύο κόμματα να ανταλλάσσουν βολές.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ.Καρχιμάκης με σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφέρθηκε στη ταυτότητα του αποστολέα.

Τι γράφουν τα τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελλάδα;

Για ενημέρωση χωρίς φανατισμούς, γιατί η γνώση είναι δύναμη.

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ’ Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες, των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:


-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

Θετικά αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά την αναδιάταξη του εθνικού σχολικού χάρτη

Θετικά αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά την αναδιάταξη του εθνικού σχολικού χάρτη θέτοντας ως αναγκαία προϋπόθεση ότι «τα κριτήρια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων δεν θα εξαντλούνται απλώς στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά πρωτίστως θα προτάσσουν το στόχο της αναβάθμισης των συνθηκών παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα».

«Χωρίς αμφιβολία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «πέρα από τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ανάγκη το όλο σχέδιο των συγχωνεύσεων να μελετηθεί τοπικά και στις λεπτομέρειές του».

Παπανδρέου: «Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα»


«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Έχουμε μπροστά μας μία ιστορική πρόκληση να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους 18 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός , μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για ακήρυχτο πόλεμο χωρίς όπλα, που – όπως είπε – «βρήκε τη χώρα ευάλωτη και εκτεθειμένη». «Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται... ο αγώνας είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος», πρόσθεσε.