Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Εντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, γονέων και των μαθητών και πολλών εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων σε όλη την χώρα.

Μετά την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων των σχολείων στην Στερεά και σε όλη την χώρα, για τις οποίες είχε κάνει λόγο εδώ και μήνες η κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις  για να διαμαρτυρηθούν για την νέα κατάσταση.

Αναθεώρηση των αποφάσεων για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις οποίες ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι καταγγέλλουν παράλληλα ότι έγιναν αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση με εκπαιδευτικά.

Η ΟΛΜΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την νέα κατάσταση στα σχολεία προτείνει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:30 μ.μ., καλεί η ΟΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αντιδράσεων που σχεδιάζει η ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην συγχώνευση ή κατάργηση 1.933 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία 877 νέων σχολικών μονάδων.

Η ΟΛΜΕ ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα υπό συγχώνευση ή κατάργηση σχολεία και προωθεί στις ΕΛΜΕ πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει:

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ)
Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.
Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας (με ενδεικτική ημερομηνία στις 13 Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου