Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αύριο το πρώτο προσυνέδριο της ΔΗΣΥ

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 10:00

Με στόχο έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία προκειμένου να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος διεξόδου από την κρίση πραγματοποιείται αύριο το πρώτο προσυνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 
Θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε προσυνεδριακές διασκέψεις σε όλη την Ελλάδα και πολλές αντίστοιχες στο Διαδίκτυο μέχρι τέλος Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.
Αύριο, η προσυνεδριακή διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10.00 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί ύστερα από περίπου έξι ώρες. Η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει περίπου στο μέσο της διαδικασίας, αφού ήδη θα έχει ακούσει αρκετές από τις τοποθετήσεις στελεχών. Η θεματολογία της συνδιάσκεψης είναι η οικονομία και η πολιτική στρατηγική της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ θα παρουσιαστούν και οι βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Αττική και τα νησιά.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, θα κατατεθούν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης και εισηγητές θα είναι ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης, ο συντονιστής του τομέα προγράμματος Α. Τσιατσιάμης και ο καθηγητής Τρύφων Κολίτζας. Εισηγητής στο θέμα της πολιτικής στρατηγικής θα είναι ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Ξεκινάμε την πορεία μας για το ιδρυτικό συνέδριο», λένε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» και επισημαίνουν ότι η αυριανή συνδιάσκεψη θα είναι ανοικτή και θα μεταδίδεται απευθείας από το Διαδίκτυο. Επιπλέον, θα είναι δυνατή και η εξ αποστάσεως τοποθέτηση μελών με ομιλίες που θα μεταδοθούν «ζωντανά» μέσω «skype». Στελέχη του κόμματος τονίζουν πως είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα περνάει περίοδο απαξίωσης και «δεν εξαιρείται κανείς» και επισημαίνουν ότι αποτελεί διέξοδο τα κόμματα και οι πολιτικοί να πουν την αλήθεια στους πολίτες.

«Σήμερα ο κόσμος θέλει προτάσεις και λύσεις», σημειώνουν και αναφέρουν ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» απευθύνεται στους πολίτες καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που στηρίζονται στην κοινή λογική, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρει και η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της αύριο στο προσυνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου