Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν έχετε προμηθευτεί αυτά τα μπισκότα πετάξτε τα αμέσως! (ΦΩΤΟ)

ΚαταγραφήΣε ανάκληση μπισκότων σοκολάτας τα οποία είναι ακατάλληλα για κατανάλωση προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: 


Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση μπισκότων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος (καζεΐνη), χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Η καζεΐνη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα και τα συστατικά του.
Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία «Disney chokolate chip cookies», προέλευσης Δανίας, σε μεταλλική συσκευασία των 150g έκαστο, με αριθμούς γραμμοκώδικα 5776879010963, 5776879013735 και με διάφορες ημερομηνίες λήξης. Τα εν λόγω προϊόντα παρασκευάζονται από την Δανέζικη επιχείρηση «Jacobsens Bakery Ltd.» και διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία «JUMBO A.E.E.» (Kύπρου 9 & Ύδρας, ΤΚ 183 46, Μοσχάτο Αττικής).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (κάτωθι φωτογραφίες) και είναι αλλεργικοί στο γάλα και τα συστατικά του, να μην τα καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου