Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μπανανία για την LIDL η Ελλάδα!!!

Το ότι οι τιμές της Γερμανικής LIDL στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν υψηλότερες το είχαμε φανταστεί. Αλλα στο μέγεθος αυτό που σας δείχνουμε δεν το περιμέναμε.
Σήμερα βάλαμε δίπλα –δίπλα της ιστοσελίδες της LIDL από Γερμανία Ελλάδα και Ιταλία, στην συνέχεια κάναμε «σύλληψη» των ιστοσελίδων για απόδειξη όσων "βρήκαμε" και αφορά τις τιμές των προϊόντων. Τα αποτελέσματα; Δεν τα είχαμε φαντασθεί. Αυτή την στιγμή η LIDL πουλάει την ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης στάχτης στην Γερμανία και στην Ιταλία 39,99 € και στην Χώρα μας στα 44€ .
Αριστερά η τιμή στην Ελλάδα, δεξιά στην Γερμανία, όπως "είδαμε" στους ιστότοπους της lidl
Επίσης στην Γερμανία πουλάει Γερμανικό ποτό 0.99 € και στην χώρα μας στα 1,99 ένα 1€ ακριβότερα! Επίσης γυναικεία εσώρουχα στα 4,99€ στην Γερμανία και το ίδιο προϊόν στα 5,99€ στην Ελλάδα.!! Τέλος ξύδι στην Γερμανία πωλείται στα 2,99€ και στην χώρα μας στα 3,76€.
Αριστερά η τιμή στην Γερμανία , δεξιά στην Ιταλία  και βλέπουμε ίδια τιμή




Το ίδιο προϊόν ξύδι στην Ελλάδα 3,79 στην Γερμανία 2,99
Το ερώτημα που θα θέλαμε να θέσουμε στην LIDL είναι πως είναι δυνατό το ίδιο προϊόν το οποίο το προμηθεύετε στην ίδια τιμή στην Γερμανία και στη Ιταλία να πωλείται στην ίδια τιμή ενώ στην χώρα μας να πωλείται μέχρι και 10-100% ακριβότερα!!!
Το ίδιο προϊόν Ποτό στην Ελλάδα 1,99 στην Γερμανία 0,99
Μήπως η διαφορά αυτά οφείλεται στα μεγαλύτερα ημερομίσθια των εργαζομένων της στα Ελληνικά καταστήματα της ή στα έξοδα λειτουργίας τους π.χ ΔΕΗ , Δημοτικά τέλη κ.α
Μια απάντηση η οποία θα στοιχειοθετούσε αυτή την τιμή θα ήταν ένα καλό case steadies για φοιτητές οικονομικών σχολών.
Οι φίλοι bloger μπορούν να το αναπαράγουν

Το ίδιο προϊόν Γυν εσώρουχα  στην Ελλάδα 5,99 στην Γερμανία 4,99
Οι φίλοι bloger μπορούν να το αναπαράγουν

1 σχόλιο:

  1. Πηνελόπη Μωραϊτίδου commented on your σύνδεσμο.
    Ο χρήστης Πηνελόπη έγραψε: "φταίμε και εμείς όταν καταναλώνουμε χωρίς κρίση ... έχουμε και άλλες επιλογές, όπως έχουμε και πολλές μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις, που εάν το σκεφτούμε καλά, από όλες τις απόψεις, δεν βγαίνουμε χαμένοι ... εγώ μάλιστα όσο λιγοστεύουν τα λεφτά μου, τόσο θέλω να τα δίνω εκεί που πιάνουν τόπο ... δηλαδή θα δώσω 10 ευρώ για παντόφλες και οχι 2 ή 3 για κινέζικες, αλλά θα τις αγοράσω από ένα κατάστημα της γειτονιάς μου. Γιατί ο άνθρωπος φορολογείται, πληρώνει ΤΕΒΕ,κάνει την προσπάθειά του να επιβιώσει ... και τα χρήματά του μένουν όλα στην Ελλαδα, δεν πάνε κατευθείαν στο εξωτερικό .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή