Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολογράφοι και Τηλεπερσόνες έχουν καταντήσει στο ΠΑΣΟΚ ....

... και απαντάει, η μία ομάδα στην άλλη με επιστολές και στα ΜΜΕ που έχει πρόσβαση
 Απάντηση στην επιστολή 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων και ο Χάρης Καστανίδης) με την οποία έκαναν λόγο για «ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου εκ των έσω» έδωσε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι όταν «ψάχνουμε σενάρια συνωμοσίας χάνουμε την ουσία της πολιτικής».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι ο ίδιος,
ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Λοβέρδος και η κ. Διαμαντοπούλου είχαν έντονη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και στήριξαν το κυβερνητικό έργο, ενώ το ίδιο διάστημα δεν υπήρχε αντίστοιχη στήριξη του κυβερνητικού έργου από άλλους υπουργούς και από βουλευτές. «Τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν ότι υπονομεύτηκε ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι ειρωνεία» δήλωσε εμφατικά.

«Δεν υπήρχαν σημαντικές αντιδράσεις σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες; δεν το βλέπαμε; Να δούμε τα θέματα ουσιαστικής πολιτικής και να αφήσουμε τα σενάρια συνωμοσίας» πρόσθεσε.

«Τον Ιούνιο υπήρχαν προϋποθέσεις για συγκυβέρνηση, πόσω μάλλον τώρα» πρόσθεσε. Τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα και δυσθεώρητα και είχαν διαπιστωθεί πολύ καιρό πριν, έγινε πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για συγκυβέρνηση, τότε δεν τέθηκαν θέματα υπονόμευσης αλλά τέθηκε η αναγκαιότητα» σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στο πλαίσιο αυτό, στη θέση του ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να συνεχίσει το έργο της τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.
«Υπήρχε νομιμοποίηση για εκλογές το 2013, η ΝΔ καθημερινή συνειδητοποιεί αναγνωρίζει το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να μείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου» τόνισε.

Ο κ. Μόσιαλος αναγνώρισε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά σημείωσε ότι έγιναν μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό σύστημα. «Κατά 20 δισ. ευρώ μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα σε μία διετία, δεν έχει επιτευχθεί από καμία άλλη κυβέρνηση στον κόσμο» είπε.

Για τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε στην ΕΡΤ ως αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι άλλα υπουργεία, όπως το ΥΠΟΙΚ, πρέπει να υπογράφουν τις σχετικές αποφάσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι πια το κόμμα του μεγάλου κράτους και των ΔΕΚΟ αλλά του δημιουργικού κράτους» τόνισε.

Ο κ. Μόσιαλος πρότεινε νέο εκλογικό σύστημα με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και με όρια αυτοδυναμίας.

Πηγή: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου