Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Χαλκιδέων.


Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς συζήτηση:  Τεχνικό Πρόγραμμα και Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2012, παρευρέθηκε μεταξύ των άλλων και ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Ο πρώην δήμαρχος στη σύντομη παρέμβασή του, περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι απλοί πολίτες στην καθημερινότητά τους και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ενισχύσουν τον κοινωνικό του ρόλο και θα αναδείξουν το “ανθρώπινο πρόσωπό του”.

Προέτρεψε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης και Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Ρουσόπουλο, να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ενός ιστού κοινωνικής προστασίας των αδύναμων δημοτών και στην ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων, που θα ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού, όλες εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και προστασίας.
Πρώτα οι άνθρωποι και μετά τα όποια φιλόδοξα έργα.
Συγκεκριμένα προτάθηκε να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι κτηριακές προνοιακές δομές, που έχουν παραδοθεί ήδη στο Δήμο, όπως οι δύο Ξενώνες φιλοξενίας αστέγων και απόρων, στην Κάνηθο και στην περιοχή του Γηροκομείου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ και οτι άλλο θα μπορούσε να στηρίξει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που πλήττονται σήμερα περισσότερο από όλους στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Η λειτουργία τους θα μπορούσε να υποστηριχθεί από ένα δίκτυο εθελοντών στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμπαράστασης.
Τονίζεται ότι παλιότερα είχε προταθεί η δημιουργία και λειτουργία ενός “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, που θα στήριζε όσους είχαν άμεση ανάγκη ένδυσης και τροφίμων.
Στη συνέχεια ο πρώην πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου μας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να σώσουν θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Δήμος επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση, να γίνει μπροστάρης στην προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας, να έρθει αρωγός στους αδύνατους και κοινωνικά αποκλεισμένους, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός ή απλός θεατής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου