Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στην Χαλκίδα σήμερα ο Α. Τσίπρας

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου -με συμμετοχή και της ακροδεξιάς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση- θα συνεχίσει την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική .

Σκοπεύει να ψηφίσει έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό , να εισπράξει τα χαράτσια, να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να υλοποιήσει τους νόμους του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου και να δεσμεύσει τον Ελληνικό λαό ,για πολλά χρόνια, με νέες δουλικές συμφωνίες ψηφίζοντας την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη (όπως λέει ότι θα κάνει).


Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Η μόνη λύση είναι να μιλήσει ο λαός. Να γίνουν άμεσα εκλογές με απλή αναλογική για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα εκφράζει τη θέληση του ελληνικού λαού.
Η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας χειροτερεύει. Το μνημόνιο και τα διάφορα πακέτα μέτρων οδηγούν τη χώρα και την οικονομία σε βάθεμα της ύφεσης ,σε γενίκευση τη φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.
Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση για το ξεπέρασμά της. Υπάρχει η λύση που προτείνει η Αριστερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και παλεύει άμεσα για τους παρακάτω στόχους :

•Την άμεση ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Καμιά θυσία του λαού για το ευρώ.

•Τη ριζική δίκαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδύναμων-οικονομικά- λαϊκών στρωμάτων.

•Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς δουλικές συμφωνίες.

•Την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο .

•Να μη ξεπουληθούν στους τοκογλύφους η δημόσια περιουσία και ο πλούτος του ελληνικού λαού.

•Την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών πληγμάτων που έχουν δεχθεί οι μισθοί, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις. Χορήγηση αυξήσεων και επιδομάτων που θα υπερβαίνουν τα πλήγματα και θα καταπολεμούν τη φτώχεια και την ανεργία. Κατάργηση των «χαρατσιών».

•Την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κεφαλαίου ,της μεγάλης ακίνητης περιουσίας .

•Τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πάλη για τη προώθηση αυτών των στόχων στηρίζεται στη δημιουργία του νέου Συνασπισμού εξουσίας. Στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών ,της νέας γενιάς.
Ακόμη στηρίζεται στις δυνάμεις της Αριστεράς πού θέλουν να δώσουν άμεσες λύσεις και διεξόδους σε φιλολαϊκές κατευθύνσεις και στις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού.
Η πολιτική μας πρόταση για τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου δίνει ελπίδα στον λαό και αποτελεί την εναλλακτική λύση στην ασκούμενη πολιτική διακυβέρνησης της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου