Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σχετικά με την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε η Βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, σχετικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για την κατασκευή του νέου  Νοσοκομείου Χαλκίδας. 
«Μεγάλη είναι η καθυστέρηση στις εργασίες δόμησης του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και συνεχής η αναβλητικότητα, γεγονός που δημιουργεί τεράστια αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους Ευβοείς.
Η θεμελίωση του έργου τον Μάιο του 2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι συνεχείς υποσχέσεις από την τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είχαν ως στόχο να δημιουργηθούν και πάλι φρούδες ελπίδες στους κατοίκους. Φαίνεται πως το πραγματικό πρόβλημα εκτός της έλλειψης πολιτικής βούλησης είναι η αδυναμία χρηματοδότησης του έργου και προκαταβολής ενός ποσού της τάξεως των 22 εκ. ευρώ, ποσού που δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κρατικού ταμείου. Πέραν αυτών πληρώνουμε 107.000 ευρώ το μήνα σε τεχνική εταιρεία ως ποινική ρήτρα μετά τη σύμβαση που είχε υπογραφεί. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η ανάδοχος Κοινοπραξία που είχε αναλάβει το έργο έστειλε έγγραφο στην ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία ως γνωστό ανέλαβε το έργο από πλευράς της πολιτείας, και της γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε διακοπή των εργασιών.
Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος  Υπουργός :
1.         Γιατί τόση καθυστέρηση για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, που απασχολεί ολόκληρη την Εύβοια;
2.         Μήπως τελικά ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης είναι η αδυναμία χρηματοδότησης του εν λόγω έργου, τώρα που πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο και μηνιαία ποινική ρήτρα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου