Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΚΕΙΜΕΝΟ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ», ΠΛΗΝ ΤΩΝ «4»!
Μετά τις δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη στο MEGA, που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη κυβερνητική διετία του ΓΑΠ, στην οποία, κατά τα άλλα, υπήρξε (και είναι) υπουργός σε έναν από τους νευραλγικότερους τομείς, ακολούθησε μανιφέστο για την «Κεντροαριστερά» 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι κοντά στον ΓΑΠ, μεταξύ των οποίων και ο Χ. Καστανίδης.

Όλα δείχνουν ότι η πολύ κακή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ παίρνει μέρα με τη μέρα χαρακτηριστικά χάους, διάλυσης και ενός ακατάσχετου κατακερματισμού, που δίνει την εικόνα «όλοι εναντίον όλων»! 

Αυτή την ώρα, αν εξαιρέσει κανείς τη σκληρή ομάδα των «4» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος – οι οποίοι «σφάζονται» και μεταξύ τους), όλοι, σχεδόν, οι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ τείνουν να γίνουν «αντιμνημονιακοί», παίρνοντας μικρότερες ή μεγαλύτερες αποστάσεις από τα μνημόνια!
Συγκεκριμένα, μία μέρα μετά την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη , 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους συνάντησε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο-παρέμβαση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ως κεντρικού πολιτικού κορμού της.

Οι υπογραφές
Το κείμενο υπογράφουν οι κ.κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

Στο κείμενό τους οι 12 βουλευτές μιλούν για ανατροπή (!) του Γ. Παπανδρέου εκ των έσω (αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα) και ζητούν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης είχε υποστηρίξει ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε (!) μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με τη σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης». «Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: "Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή», είχε πει. Προφανώς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν τον ΓΑΠ τόσο… «λαοφιλή» που τον έπληξαν τα μεγάλα συμφέροντα πίσω από τα ΜΜΕ!

Η Κεντροαριστερά, τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, «οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον "πολιτισμό της κερδοσκοπίας" που επέβαλαν οι αγορές, προς τον "πολιτισμό της αλληλεγγύης"... και «στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».

Το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν οι βουλευτές, κλήθηκε μόνο του να διαχειρισθεί τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας και να πληρώσει πάλι μόνο του την πιο οδυνηρή αντίφαση της ιστορικής διαδρομής του. Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει, στο πλαίσιο της τωρινής κυβέρνησης συνεργασίας, μια πολιτική εμπνευσμένη από τους δανειστές και ενδεχομένως σωτήρια μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά με πολλά στοιχεία που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση προς την ιδεολογική και προγραμματική φυσιογνωμία του.

Τώρα, υπογραμμίζουν, οφείλει να απαντήσει στη δική του ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση, θεμελιώνοντας με νέους όρους την ταυτότητά του ως κόμματος της Κεντροαριστεράς. «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς».
Καταλήγοντας οι 12 βουλευτές δηλώνουν ότι θα δώσουν μάχη παντού, σε όλες τις οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, χωρίς να επηρεάζονται «από τις εφήμερες μάχες για την εσωκομματική εξουσία». «Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών», σημειώνουν με νόημα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί διαδοχής που άνοιξε για τα καλά μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη.
«Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα», επανήλθε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο Γ. Παπανδρέου «δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη».
Φαίνεται ότι «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται» και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ισχύει απόλυτα, αφού μερικές μόνο εβδομάδες μετά την εκχώρηση μέρους κυβερνητικής εξουσίας σε Παπαδήμο, ΝΔ και ΛΑΟΣ, άρχισαν να φαίνονται σε μεγάλη κλίμακα οι τριγμοί εντός του κόμματος. Την ίδια στιγμή που η κοινωνία «στενάζει», τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν τον «αντιμνημονιακό» λόγο και αποποιούνται τον ευθυνών τους, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να ανακαλύπτουν και «εχθρούς» στους κυρίαρχους κύκλους των ΜΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου