Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Οι Έλληνες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα…

Οι Έλληνες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο να πάρουν την δουλειά του Πακιστανού μετανάστη στην Ευρώπη. Πρώτα όμως πρέπει να γίνει η Ελλάδα Πακιστάν. Οι Έλληνες μπορούν.
Χρειάζεται:

Πάγκαλος:Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέο ηγέτη

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέο ηγέτη
Τα είπε όλα για όλους αλλά και αυτή την φορά "δρώντας" ως επίτιμος έστειλε τον Βενιζέλο στα τάρταρα. Μιλώντας στην ΝΕΤ και
στην εκπομπή "Στα Άκρα" ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε ότι:

Το άδοξο πολιτικό τέλος του Ευάγγελου Βενιζέλου

“Η παρόρμηση, τα λάθη, ο βοναπαρτισμός, ο ιδιότυπος ναρκισσισμός και ο αυταρχισμός  

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνωρίζει να χειρίζεται καλά την ελληνική γλώσσα. Όμως, δεν χειρίζεται το ίδιο καλά την πολιτική. Η καλή χρήση της γλώσσας τον ευνόησε την εποχή που ο μέσος όρος των ψηφοφόρων εξίσωνε ή συμψήφιζε την παντελή έλλειψη σαρδάμ στο λόγο με τις ικανότητες στην πολιτική. Με βάση αυτό και μόνο το κριτήριο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι τον θεωρούσαν ικανότερο από τον Κώστα Σημίτη ή από τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το τέλος της εργασίας ήρθε, ζήτω ο "λευκός κινέζος" εργαζόμενος!


Η διττή όψη των μετασχηματισμών που συντελούνται στη χώρα επιδιώκεται να ενδυθεί με ολοένα ευρύτερη συναίνεση με τη διαρκή προβολή και το συνεχές σφυροκόπημα των πλέον ακραίων ιδεολογημάτων. 

Χυτήριο: “Ο Αντώνης”…


Καταδίκη της Ελλάδας από την Ε.Ε. γιατί εφάρμοσε τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά!!!

Οι συμβάσεις μαθητείας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2010 ως όπλο κατά της κρίσης, οι οποίες επιτρέπουν στους εργοδότες να απολύουν εργαζομένους κατά το πρώτο έτος της εργασίας τους χωρίς προειδοποίηση ούτε αποζημίωση,

Έκλεισαν οριστικά σήμερα 127 εφορίες σε όλη την Ελλάδα

Λουκέτο έβαλαν σήμερα 127 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), στις 1:30 το μεσημέρι. Η λειτουργία τους θα ανασταλεί επίσημα από τις 22 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Παπαρήγα: “Καλλιεργείται το έδαφος για διασπαστικές τάσεις”

“Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη” δήλωσε σήμερα η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τα 14.65 στα 25,87 ευρώ ,

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος,
αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.

Άλλα επτά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ για σφαγή!!!

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι,

Οι γυναίκες της Εύβοιας μαγειρεύουν

Ξεκινήσαμε χτες...από ένα αστείο που κάναμε στο facebook.
Προχτές τη νύχτα έγραψα ότι έφτιαξα τα χειμωνιάτικα λικέρ μου, κάποιες φίλες και φίλοι έκαναν like και τσουπ.... νάτη η ιδέα !!!
Να φτιάξουμε μια ομάδα στο F/B για να προωθήσουμε την κουζίνα της Εύβοιας με τοπικές παραδοσιακές και νεώτερες γεύσεις..
Ετσι λοιπόν.....

Σ. Κεδίκογλου: Είναι ανήθικο ο κ. Πετσής να εισπράττει από το σπίτι του μισθό και να παραμένει το νοσοκομείο ακέφαλο


Ο κ. Πετσής αρέσκεται στο ρόλο του θύματος και των θεωριών συνομωσίας που νομίζει ότι θα τον ηρωοποιήσουν. Δυστυχώς γι αυτόν υπάρχει και η πραγματικότητα. Αφού λόγω της δικής του συμπεριφοράς και ανεπάρκειας κατάφερε να απαιτηθεί επιχείρηση της αστυνομίας για να τον απεγκλωβίσει από την οργή των πολιτών στα γνωστά πλέον γεγονότα της Καρύστου. 

Β. Αποστόλου Επαναφορά στην εργασία 33 εργαζομένων στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και καταλογισμός ευθυνών στους υπεύθυνους αθέμιτης συμπεριφοράς απέναντί τους



Από την 1/1/2011 που τέθηκε σε ισχύ ο ν.3852/2010 ο νέος Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων αρνείται εντελώς αυθαίρετα και παράνομα και παρά τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Γενική  Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας να εντάξει 33 εργαζόμενους

Δ. Αναγνωστάκης Επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών για το νέο λιμάνι Μαρμαρίου



 Ο   νέος  λιμένας  του  Μαρμαρίου  είναι  στρατηγικό  έργο  για  την  περιοχή  της  Καρυστίας, θα  αναβαθμίσει  εμπορικά  και  τουριστικά  την  νότια  Εύβοια, δημιουργώντας  περιβάλλον ανάπτυξης.

Βελέντζας Η αντιπολίτευση να μην μολύνει το περιβάλλον



Mε αφορμή τους ισχυρισμούς των συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερέτριας ότι οι αποφάσεις για «αύξηση» των αντικειμενικών αξιών ψηφίσθηκαν  χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κατά πλειοψηφία και δη με την «ηχηρή» αντίδραση τους, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας σας ενημερώνει για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη φοροδιαφυγή



Επίκαιρη Επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Επιστρέφει στο δελτίο η Στάη

Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την προσεχή Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. «Το δελτίο της ΝΕΤ την χρειάζεται. Δεν υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι σαν την κυρία Στάη. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη» δήλωσε στο tovima.gr ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ  Αιμίλιος Λιάτσος.

KKE: Στόχος της ΕΛΑΣ οι λαικές κινητοποιήσεις

Αιχμές για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας, άφησε το ΚΚΕ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες – Τελευταίο το ΠΑΣΟΚ

Ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Προηγείται με 3,5 μονάδες διαφορά από την ΝΔ. Εντυπωσιακά είναι τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την ΔΗΜΑΡ με 5,5%. Αντιθέτως η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση συνυπογράφει ο Συμεών Κεδίκογλου για αλλοίωση των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από μεγάλες εταιρίες.



Όπως δεσμεύτηκαν στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής «ΣΚΑΪ Τώρα», ο Συμεών Κεδίκογλου με τον Βασίλη Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο από τη ΝΔ  συνυπογράφουν ερώτηση στη Βουλή για αλλοίωση τετραγωνικών μέτρων μεγάλων εταιριών σε λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να επιτυγχάνουν μείωση στο ειδικό τέλος ακινήτων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ 17/10/12


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ: Η ζωή μας αξίζει περισσότερο από όλα τα άλλα.



   Στα χωριά Τραχήλι, Παραμερίτες και Άγιο Γεώργιο πραγματοποιήθηκαν, μετά από απαίτηση των κατοίκων, μαζικές Λαϊκές Συνελεύσεις και συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να φέρει τα σκουπίδια στα όρια των χωριών αυτών.

Διεξαγωγή συναντήσεων εργασίας με θέμα την διαμόρφωση της στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας



Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και από ώρα 09:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9 – 11), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την εναρκτήρια συνάντηση για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της Περιφερειακής Στρατηγικής Έρευνας & Καινοτομίας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. 

Πυρά του Ευβοιώτη μητροπολίτη, Σιατίστης Παύλου για ”Corpus Christi” και ”Χρυσή Αυγή”

Του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
Δύο λόγια νοιώθω την ανάγκη να πω ξέροντας πως θα ενοχλήσουν πολλούς. Αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν με ένα άθλιο κινηματογραφικό έργο.
Μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ένα έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας, για μια μετριότητα.

Η Μέρκελ μεσάζων των εργολάβων για σκουπίδια, ενέργεια και Τ.Α.



Η έλευση της καγκελαρίου στην χειμαζόμενη Ελλάδα, εκτός από τους πολυσυζητημένους συμβολισμούς υποστήριξης της κυβέρνησης, είχε και ένα πολύ πιο πρακτικό περιεχόμενο που ανακοινώθηκε ευθαρσώς: το αδηφάγο επιχειρηματικό ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς στους τομείς της υγείας, της ενέργειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο την διαχείριση απορριμμάτων.

Η λειτουργία των ΚΕΠ

Του Παναγιώτη Κούβαρη
Στη βορειοευβοιώτικη κοινή γνώμη έχει εδραιωθεί, δικαίως, η αντίληψη ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποτελούν ότι το καλύτερο έχει να επιδείξει η δημόσια διοίκηση ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη τα τελευταία 11 και πλέον χρόνια.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΓΚΑΡΝΤ - ΣΟΪΜΠΛΕ



« Η διαμάχη Λαγκάρντ - Σόιμπλε για την αναγκαιότητα περαιτέρω κουρέματος του χρέους στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει πλήρως την άποψη ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω εξάντλησης της χώρας και των πολιτών της αλλά πολύ περισσότερο δεν δίνει καμία προοπτική.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ



Την Τρίτη 16/10/2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ, θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες πεζοδρόμησης του πρώτου τμήματος της οδού Αβάντων



Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του πρώτου τμήματος της οδού Αβάντων, από την Κριεζώτου έως και την Κ. Βαραντάση (προ του Αγ. Νικολάου) καθώς και της Χαλκιδικής και τμήματος της Σαλονικιού.

Καλημέρα, πάντα οι μέρες μας να μοιάζουν με άνοιξη κι ας προχωράμε στο Φθινόπωρο!!