Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Έκλεισαν οριστικά σήμερα 127 εφορίες σε όλη την Ελλάδα

Λουκέτο έβαλαν σήμερα 127 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), στις 1:30 το μεσημέρι. Η λειτουργία τους θα ανασταλεί επίσημα από τις 22 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.



Το Υπουργείο Οικονομικών, σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων.
Μετά την κατάργησή  αυτών των ΔΟΥ θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.
  • Στην Αττική καταργήθηκα 28 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 41.
  • Στη Θεσσαλονίκη καταργήθηκαν 6 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 11.
  • Σε 13 νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ στον κάθε έναν. Συνολικά, καταργήθηκαν 35 ΔΟΥ στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλης και Χαλκιδικής.
  • Σε 36 νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ εδώ ανήκει η Εύβοια. Δηλαδή καταργήθηκαν  συνολικά 58.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ΔΟΥ που θα παραμείνουν εν λειτουργία επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων. Επιπλέον, με βάση τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου