Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Πέλλα: οι κληρονόμοι του Λουντέμη κατεδάφισαν το πατρικό του . Και τώρα "όλοι κλαίνε" ¨!!!!



Σε κατεδάφιση της οικίας όπου γεννήθηκε ο Μενέλαος Λουντέμης, στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, προέβησαν οι κληρονόμοι του μεγάλου λογοτέχνη.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ Αιδώς Συριζαίοι..........

Σχόλιο για τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την πρόσφατη επαίσχυντη ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Τόσο οι αντιδράσεις και οι φωνές διαμαρτυρίας όσο και οι φωνές στήριξης που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας είναι ενταγμένες στην πάγια πολιτική του κόμματος αυτού να θολώνει τα νερά και να ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.

Οι παραστάσεις του ΕΚΕΡΑ σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου



Το θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου ΕΚΕΡΑ σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου και το εφηβικό του τμήμα παρουσιάζουν:

Στο θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. και
Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:30 π.μ.

Τα μονόπρακτα

Οι παραστάσεις του ΕΚΕΡΑ σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου



Το θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου ΕΚΕΡΑ σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου παρουσιάζουν:

Στο θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. και
Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.

Ποιους αναμένεται να πλήξει η σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές - Στα 5,8 δισ. ευρώ αποτιμάται η «λυπητερή» για να δώσουν τα χέρια Αθήνα και εταίροι

Βαρύς αναμένεται έλθει ο λογαριασμός για αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περίπτωση που επιτευχθεί η περιώνυμη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, με τη «λυπητερή» να αποτιμάται, μέσω νέων δημοσιονομικών μέτρων, σε 5,8 δισ. ευρώ.

Σκληραίνει τη στάση της η Αριστερή Πλατφόρμα: «Αντίσταση ή υποταγή»

 «Οι πιστωτές στέλνουν τελεσίγραφα και η κυβέρνηση αντιπροσωπείες» τιτλοφορείται το κεντρικό άρθρο του iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι οι κ.κ. Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να κομίσουν νέες προτάσεις στους θεσμούς.

Το άρθρο

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 'Η ΥΠΟΤΑΓΗ

Ξεκίνησε την Πέμπτη το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με παιδικές ασθένειες. "Έχασε" την μάχη των εντυπώσεων!!

Με νέα ονόματα και λογότυπα, τα κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης.
Με διαφορετικό πρόσωπο, επέστρεψα  και τα τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ στον αέρα. Η ΕΡΤ1 θα είναι πλέον το αμιγώς ενημερωτικό κανάλι, δηλαδή η συνέχεια της πρώην ΝΕΤ, ενώ η ΕΡΤ2 το αμιγώς ψυχαγωγικό, διαδεχόμενη την παλιά ΕΤ1.  

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ξεκινά  από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Οι υποψήφιοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθυνθούν στο Λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).

Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Αρχίζει την Κυριακή η διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τους τρεις υποψήφιους να καλούν για στήριξη τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

Ενημέρωση σχετικά με την απάντηση Μοσκοβισί για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης



Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών κ. Μοσκοβισί σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού κ. Κύρκου, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αφού επισημάνει ότι ο Επίτροπος στην ουσία αποδίδει ευθύνες αποκλειστικά στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενημερώνει για τα εξής:

Καταψήφισα οι ΑΝΕΛ στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής το σχεδίου νόμου που αφορούν τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα Μεταναστευτικής νομοθεσίας,



Ο Βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης, Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επί του νομοσχεδίου για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα Μεταναστευτικής νομοθεσίας, έπειτα και από τις αποφάσεις που ομόφωνα ελήφθησαν στη συνεδρίαση της 11/6/2015 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καταψήφισε στην κοινή Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου, τα άρθρα 1, 7, 8 και 10 ενώ ψήφισε υπέρ των υπολοίπων άρθρων.

O Aχελώος, το Γιοφύρι του Κοράκου, η περιφερειακή πολιτική


  Του Bασ.Τσιτσιρίγκου-Οικονομολόγου*

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Αχελώο (22/5/2015) η εκδήλωση για την Περιφερειακή Πολιτική-Ανάπτυξη με την παρουσία της αρμόδιας επιτρόπου. Άνθρωποι, Φορείς και Αυτοδιοίκηση, συγκεντρώθηκαν ξανά εδώ στην περιφέρεια, σαν  τον Ανταίο που γύρναγε στην γή κι’ έπαιρνε δύναμη.  

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τέσσερεις Ευβοείς υποψήφιοι για την ΚΕ του Πασοκ εκλέχθηκαν δύο



Τέσσερεις  Ευβοιώτες, ήταν υποψήφιοι για την ΚΕ του Πασοκ αλλά  εκλέχθηκαν οι  δύο. Ο Δημήτρης Πιτερός με 216 ψήφους στην 76η θέση από την Κύμη και η Μανή Ευαγγελία στην 129η θέση με 157  ψήφους από την Ερέτρια . 
Δεν εκλέχτηκαν

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ισχυρή δόσης ανανέωσης με επικράτηση των δυνάμεων του απερχόμενου γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλπης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά που κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς της στο συνέδριο εκλέγει περίπου 30-35 άτομα της επιρροής της στο όργανο των συνολικά 130 μελών (θα προστεθούν ακόμη 15 άτομα αριστίνδην, οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ). 

Ιγνατίου: «Η απάντησή μου στον Εξοχώτατον κ. Γεώργιον Α. Παπανδρέου»

ignatiou708Άμεση ήταν η απάντηση του γνωστού δημοσιογράφου, Μιχάλη Ιγνατίου, στην σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς που του εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα όσα λέει στο νέο του βιβλίο σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο (εδώ).
Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο έμπειρος ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, αναφέρει:

Ο ΓΑΠ απαντάει στον Μιχάλη Ιγνατίου με βαρύτατες ύβρεις

367202 0Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου στο βιβλίο του «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή», αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου, παρά την άρνηση της Ευρώπης έβαλε το ΔΝΤ και τα Μνημόνια στην Ελλάδα.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε με δηλώσεις του και «έλουσε» τον κ. Ιγνατίου με τους χαρακτηρισμούς «ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι». Και υποστηρίζει ότι «ο κ. Ιγνατίου προτίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση και συγκεκριμένα τις κυβερνήσεις Καραμανλή».

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

  Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Όλοι οι λαοί και οι λεγόμενοι «πρωτόγονοι» έχουν τραγούδια. Αυτά διαθέτουν ένα στοιχειώδη λόγο και μια στοιχειώδη μουσική και υπηρετούν ένα πρακτικό σκοπό π. χ. την πρόκληση βροχής. Σε περισσότερο εξελιγμένες κοινωνίες, αγροτικές, το τραγούδι που

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ


  Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (+1961).

Γιώργος Μητροπέτρος "Οι πιστωτές έχουν καλύτερη μνήμη από τους οφειλέτες.! "

Το είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, διακεκριμένος  πολιτικός, συγγραφέας και επιστήμονας των ΗΠΑ (1706-1790).
Καιρός είναι οι πιστωτές της χώρας να μην μας ξεχάσουνε ποτέ.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών στους δασκάλους



Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους  που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας, της 4ης Ιουνίου 2015 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και εκλεκτόρων για το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ.

Μακρυπούλιας Νίκος: Επαίσχυντη κατά τη γνώμη μου ανακοίνωση...

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια επαίσχυντη κατά τη γνώμη μου ανακοίνωση  με την υπογραφή "ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Τμήμα Υγείας" σχετικά με την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ- ΠΕΠΤΕΓ ΣΤΕΡΕΑΣ

Μετά από τις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ) που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7/6/2015 και την έκδοση από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας των επίσημων αποτελεσμάτων, έχουμε την χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε επίσημα την επαναλειτουργία του Τοπικού Τμήματος Ευβοίας σε συνεργασία με συναδέλφους από την Βοιωτία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,   θα απαρτίζεται από τους συναδέλφους: 

Έντονη διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων για την κατάργηση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.

ΠΡΟΣ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤΕΕ)
ΚΟΙΝ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΠΕΠΤΕΓ)
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Στον Δήμο Χαλκιδέων στη Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών εργάζονται τρείς (3) Γεωπόνοι ΠΕ, τέσσερις (4) Τεχνολόγοι Γεωπόνοι ΤΕ & τριαντατρείς  (33) Τεχνίτες Δενδροκηπουροί & Εργάτες πρασίνου. Η Δ/νση έχει Δ/ντή Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό και αποτελείται από τρία Τμήματα :
  • Τμήμα Σχεδιασμού , Συντήρησης Πρασίνου & Φυτικής Παραγωγής
Ασχολείται με την συντήρηση 1300 στρεμμάτων χώρων πρασίνου (πάρκων και πλατειών αλλά και συντήρηση χώρων αστικών αλσυλλίων που είναι προσβάσιμα στο κοινό), τα έργα αυτεπιστασίας και καθαρισμούς παρόδοιας βλάστησης. Εκτέλεση μελετών προμηθειών και εργασιών.

Ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελείται από 5 Δημοτικές Ενότητες με συνολικά 14 Τοπικές Κοινότητες και τα συνεργεία εργάζονται σε όλη την επικράτεια. (Από την Παραλία Αυλίδας μέχρι τη Ν.Αρτάκη και από την Υλίκη- Λουκίσια μέχρι τα όρια με την Ερέτρια). Ο Δήμος έχει πάνω από 100.000 κατοίκους πληθυσμό.
  • Τμήμα Φυσικού & Αστικού Περιβάλλοντος
Ασχολείται με:
  1. Τη σύνταξη Τεχνικών Μελετών και τα Τεχνικά Έργα σε ότι αφορά το πράσινο και αυτή τη στιγμή έχει σε εξέλιξη 7 τεχνικά έργα από τα οποία τα 3 είναι Βιοκλιματικά και το 1 είναι LEADER.
  2. Την Πυροπροστασία για τα αλσύλλια και οικοπεδικούς χώρους.
  3. Την προστασία αλσυλλίων (αστικών και περιαστικών)
  4. Έχει την αρμοδιότητα εκτίμησης επικινδυνότητας δένδρων και άδειες κοπής και κλαδέματα συντήρησης δενδροστοιχιών
  5. Έχει την αρμοδιότητα για θέματα προστασίας περιβάλλοντος και προγραμμάτων ευαισθητοποίησης πολιτών. (περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία και δράσεις δενδροφυτεύσεων κ.λ.π.)
  6. Διαχείριση αδέσποτων ζώων
  • Τμήμα Τοπικής Οικονομίας
Ασχολείται με :
  1. Την διαχείριση χρήσεων υδάτων (άδειες χρήσης νερού)
  2. Θέματα φυτικής και ζωικής παραγωγής (ενημέρωση πολιτών, συμμετοχή σε επιτροπές εκτίμησης φυτικού και ζωικού κεφαλαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια)
  3. Διαχείριση Βοσκότοπων
Σήμερα μόνο τα δύο πρώτα τμήματα είναι σε λειτουργία με προϊσταμένους Γεωπόνους ΠΕ. Το τρίτο Τμήμα λειτουργεί κάτω από την εποπτεία του Τμήματος Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος. ¨Έχουμε ανεξάρτητη γραμματειακή υποστήριξη με πρωτόκολλο και διοικητικά στεγαζόμαστε σε δημοτικό κτήριο αυτόνομα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελείται από 5 Δημοτικές Ενότητες με συνολικά 14 Τοπικές Κοινότητες και τα συνεργεία εργάζονται σε όλη την επικράτεια. (Από την Παραλία Αυλίδας μέχρι τη Ν.Αρτάκη και από την Υλίκη - Λουκίσια μέχρι τα όρια με την Ερέτρια). Ο Δήμος έχει πάνω από 100.000 κατοίκους πληθυσμό.

Σήμερα η νέα διοίκηση του Δήμου θέλει να αλλάξει τον ΟΕΥ & στο προσχέδιο έχει τα εξής:
  • Μετατρέπει τα δύο πρώτα τμήματα σε ένα τμήμα Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος με οκτώ γραφεία και σε ενιαία Δ/νση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής που περιλαμβάνει την Πολεοδομία , τον Ηλεκτροφωτισμό και τη Σήμανση.
  • Το τμήμα τοπικής ανάπτυξης δεν αναφέρεται πουθενά και όταν σε προφορική επικοινωνία τους ρωτήσαμε τι θα γίνει , μας απάντησαν ότι τις αρμοδιότητες θα τις έχει η Δ/νση Εμπορίου.
Να τονίσουμε ότι στον παλιό οργανισμό οι προϊστάμενοι που προηγούνταν ήταν οι μηχανικοί και μάλιστα στο Τμήμα Τοπικής Οικονομίας είχαν βάλει Διοικητικό –Οικονομικό ΠΕ και ΤΕ Λογιστικού.
Σήμερα δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους αλλά θεωρούμε ότι ο ΟΕΥ για μια ακόμη φορά υποβαθμίζει την υπηρεσία, την δουλειά που κάνουμε αλλά και την Επιστήμη που Υπηρετούμε. Τι σχέση έχουμε εμείς με την Πολεοδομία ή την Καθαριότητα (ακούστηκε και αυτό).

Όλοι εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μείνουμε Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών γιατί οι αρμοδιότητες μας αλλά και το αντικείμενό μας δεν μπορεί να ταυτιστεί με καμία άλλη ειδικότητα και είμαστε η δεύτερη πολυπληθέστερη υπηρεσία μετά την Δ/νση Καθαριότητας οπότε καθίσταται αδύνατη η λειτουργία της υπηρεσία μας με τις νέες συνθήκες.

Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.

ΣΥΡΙΖΑ για Επισχεση εργασιας εργαζομενων Νοσοκομειου Χαλκιδας



Η όψιμη επαναστατική διάθεση διαφόρων συλλογικοτήτων, που ελεγχόμενες από πλειοψηφίες, οι οποίες τα χρόνια της μνημονιακής Συγκυβέρνησης είχαν επιδοθεί σε ασκήσεις αφωνίας και ακινησίας μόνο ως έκφανση διαμόρφωσης ενός "κινήματος κατσαρόλας" μπορεί να γίνει κατανοητή.

ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για διόδια

Με ομόφωνη απόφαση της η Νομαρχιακή επιτροπή Εύβοιας στην συνεδρίαση της 3/6/2015 επαναβεβαίωσε την αντίθεση της στην τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην οδική διαδρομή Σχηματαρίου- Χαλκίδας που θα επιβαρύνουν περισσότερο τον Ευβοϊκό λαό ,σύμφωνα με τις ληστρικές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τις εθνικούς οδούς.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.



Για ακόμη μια φορά , δείχνοντας το αποικιοκρατικό τους πρόσωπο που λειτουργεί σαν σε κράτος εν κράτη, η Διοίκηση της LAFARGE δεν παρευρέθη στη Συμφιλιωτική Σύσκεψη που είχε καλέσει το Υπουργείο Εργασίας έπειτα από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ν. Εύβοιας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας με θέμα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κύμης .



 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας με θέμα την επαναλειτουργία  του εργοστασίου της Κύμης .
 Η σχεδόν πλήρης αποδοχή των προτάσεων του σωματείου και του Ε.Κ.Ε. όσο αφορά την επαναλειτουργία ως βάση, ενταγμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του σχεδιασμού για την περεταίρω παραγωγική του διαδικασία ήταν αισιόδοξη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα με θέμα τη λύση του προβλήματος των 30 περίπου ομήρων εργαζομένων-ανέργων στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Κοινωνικός Τουρισμός 2015

Κριτήρια και προϋποθέσεις
Τις προϋποθέσεις τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015 του ΟΓΑ καθορίζεται με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε και ορίζει όλο το πρόγραμμα...

Η ιστορία του «στα τέσσερα»

4Είμαστε λιγάκι υποκριτές. Είπε  στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές της ΝΔ: "Εσείς στα τέσσερα-στα τέσσερα".
Ξεσηκώθηκε σάλος για την πράγματι shockin' φράση.

New York Times: Πόσο ηγέτης είναι ο Τσίπρας;

tsirpsΟ Αλέξης Τσίπρας ιππεύει σε δύο άλογα, σχολιάζει ο Χιούγκο Ντίξον. Θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία, αυξάνοντας τα έξοδα και χαλαρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις.
Τι τύπου άνθρωπος είναι όμως ο Ελληνας πρωθυπουργός; Διερωτάται σε άρθρο του στους New York Times, στο οποίο τονίζει ότι οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τον κ. Τσίπρα, καθώς τώρα πρέπει να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα και να αποφασίσει τι θα κάνει. Αν θα πετύχει μία «καλούτσικη» συμφωνία, ή αν θα σύρει τη χώρα του στην άβυσσο.
Αναλυτικά το άρθρο του Χιούγκο Ντίξον:

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος


Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη ο Θανάσης ΘεοχαρόπουλοςΔεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη, εξελέγη ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Η εκλογή του κ. Θεοχαρόπουλου έγινε από το συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδέχεται τον Φώτη Κουβέλη πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

H τελευταία ομιλία Βενιζέλου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Αποχωρώ, αλλά όχι από τον αγώνα.

venizelos Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Γ.Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για την μεγάλη τιμή και την μεγάλη εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Στην τελική ευθεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Γεννηματά, Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος


sunedio-pasokΤην επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Συγκινητική η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία, όχι όμως και από την πολιτική.

Τι στα κομμάτια έγινε στην Ελλάδα;

ena-long-read-afigima-gia-to-ateleiwto-oikonomiko-louki-pou-viwnoume-body-image-1432646300Ελλάδα, η χώρα που «γέννησε» το θέατρο, τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, τους πρωταθλητές χειμώνα και τα τασάκια που διαφημίζουν βουλκανιζατέρ. Τίποτα, βέβαια, στην μακραίωνη ιστορία του χιλιόπαθου τόπου δεν ξεπερνά σε λάμψη τις ιδιότυπες οικονομικές «παραδόσεις» που η μικρή χώρα των Βαλκανίων συντηρεί από την ίδρυσή της ως επίσημο και ανεξάρτητο κράτος.
KΕΙΜΕΝΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Ντινιακός, Γιάννης Ανδρουλιδάκης
ΕΙΚΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ