Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ισχυρή δόσης ανανέωσης με επικράτηση των δυνάμεων του απερχόμενου γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλπης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά που κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς της στο συνέδριο εκλέγει περίπου 30-35 άτομα της επιρροής της στο όργανο των συνολικά 130 μελών (θα προστεθούν ακόμη 15 άτομα αριστίνδην, οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ). 
Ο κ. Ανδρουλάκης, αν και δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, εντούτοις επιβεβαίωσε τη δυναμική που φημολογούνταν ότι διαθέτει σε επίπεδο εσωκομματικών συσχετισμών, εκλέγοντας σχεδόν τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (60 άτομα μαζί με περίπου 5 υποψηφίους της ομάδας Σκανδαλίδη), γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει σε ένα σημαντικό βαθμό την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας από τη βάση των μελών και των φίλων του κόμματος. Πάντως, ο ίδιος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παράσχει επισήμως στήριξη σε κάποιον από τους τρεις διεκδικητές, έχοντας θέσει τα γενικά κριτήρια για το νέο πρόεδρο στην ομιλία του στο συνέδριο.

Από τους υπόλοιπους διεκδικητές της αρχηγίας, πολύ ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα από το επιτελείο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που φέρεται να ελέγχει γύρω στα 20 μέλη του οργάνου και ελπίζει ότι θα είναι εκείνος δεύτερος στην κούρσα των τριών, μεταφέροντας τη διαδικασία στο β΄ γύρο.

Περί τα 10 άτομα εκλέγει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ξεκινά από σήμερα προεκλογικές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπόλοιποι εκλεγέντες στην Κεντρική Επιτροπή καταλογίζονται ως "αυτόνομες" υποψηφιότητες.

Οι πρώτοι δέκα σε σταυρούς είναι οι Νίκος Σαλαγιάννης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Θανάσης Χειμωνάς, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Ασκούνης και Παντελής Καψής. 

Στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διαπιστεύτηκαν 2392 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και ψήφισαν 2153, εκπροσωπώντας τα 40 χιλιάδες μέλη και φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων.
- Μετά από απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και αφού ελήφθησαν υπόψιν οι ποσοστώσεις -των Γυναικών (30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών) και των Αποδήμων (5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών), όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος, η τελική σύνθεση της νέας ΚΠΕ διαμορφώνεται κατά σειρά εκλογής (δείτε ΕΔΩ).
- Εκτός από τα  130 εκλεγμένα μέλη στην νέα ΚΠΕ συμμετέχουν οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης συμμετέχουν οι πρόεδροι τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων.
- Η εκλεγμένη νέα ΚΠΕ είναι ανανεωμένη περίπου κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου