Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΒΟΡΙΔΗ

Ο κ. Βορίδης, από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, κάλεσε τους συνέδρους σε μια μεγάλη και σκληρή αναμέτρηση με την Αριστερά "γιατί εξακολουθεί να ηγεμονεύει σε πολλά επίπεδα". "Πρέπει να ξανακερδίσουμε τη μάχη των ιδεών" είπε με ιερό φανατισμό, απευθυνόμενος σ' ένα ακροατήριο κρατικοδίαιτων στην πλειοψηφία τους στελεχών, που τη μόνη μάχη  που έχουν συνηθίσει να δίνουν στη ζωή τους, αυτοί οι φανατικοί πολέμιοι του κρατισμού, είναι η μάχη για την κατάληψη των κρατικών αξιωμάτων, τα οποία διαμοιράζουν, ως ιμάτια, μεταξύ τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ Είστε ο μοναδικός υπόλογος κ. Θωμά.



Τι θα περίμενε κανείς από  έναν Αυτοδιοικητικό άνδρα του οποίου οι πράξεις, οι παραλήψεις αλλά και η κάκιστη Δημοτική συμπεριφορά τίθενται σε Δημόσια κριτική.
Μια πρώτη σκέψη είναι να αναλάβει τις ευθύνες του με παρρησία και να ομολογήσει τα πάμπολλα κενά της Δημοτικής του διαχείρισης υποσχόμενος αλλαγή στροφής στο “Mea culpa”.

Καταβολή οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και αποσαφήνιση του ρόλου της και των προοπτικών της για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία και τη τοπική οικονομία



Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης που είναι ενταγμένη στις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας τόσο εκ του καταστατικού της όσο και του επιχειρησιακού της σχεδίου, παράγει οπλισμό και υλικά αμυντικού χαρακτήρα μεταξύ των οποίων Αντιβαλλιστικά Κράνη, Αλεξίσφαιρα Γιλέκα, στολές ΡαδιοΒιοΧημικού Πολέμου κ.α. 

Αυστηρές συστάσεις στις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Αυστηρές συστάσεις για την έγκαιρη χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών που αφορούν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απευθύνει προς τις τράπεζες ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπενθυμίζοντας τα υψηλά πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν στην περίπτωση καθυστέρησης και τα οποία φτάνουν έως και τα 10.000 ευρώ.

Επίδομα και αποδοχές αδείας εργατοτεχνιτών».



Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας και Περιχώρων, που αφορά την ύπαρξη ειδικού λογαριασμού του ΙΚΑ, για την πληρωμή των αποδοχών αδείας και του επιδόματος αδείας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΕΎΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ. ΨΗΦΟΦΟΡΙΏΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ. Τ.Ε.ΕΥΒΟΙΑΣ


 Οι ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν από τις Τ.Ε. Εύβοιας για αντιπροσώπους προς το 1ο συνέδριο είναι οι παρακάτω : Τ.Ε. Χαλκίδας Σάββατο 29/6 και Κυριακή 30/6 κατά τις ώρες 9,00-13,00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Χαλκίδα (Μεσσαπίων 4 , 2ος όροφος)

Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Υφυπουργός Παιδείας στο συνέδριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για τον Ρατσισμό, Ξενοφοβία και Κρίση



Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με τίτλο «Ρατσισμός, Ξενοφοβία και Κρίση».

O σύγχρονος μεσαίωνας

Γιάννης Ελαιοτριβάρης.
 Ένας σύγχρονος μεσαίωνας επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις με την πλήρη απασχόληση να αποτελεί μια μικρή νησίδα στον ωκεανό των ελαστικών μορφών απασχόλησης που επιλέγουν κατά το δοκούν και χωρίς κανένα φραγμό οι εργοδότες.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μέσω twitter, η παράταση μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη


Πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω twitter ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 8 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

400.000 σκέφτονται να μεταναστεύσουν εντός 12 μηνών

Τη μετανάστευση εντός των επομένων 12 μηνών σκέφτονται 400.000 Έλληνες σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση η κινητικότητα των πολιτών εντός της ΕΕ έχει αυξηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω της έκρηξης της ανεργίας σε ορισμένα κράτη μέλη Ένωσης.

Παραιτήθηκε ο Λ. Παπαγεωργόπουλος από διοικητής του ΕΟΠΥΥ

Την παραίτησή του υπέβαλε σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ.
Νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.

Χωρίς αποτέλεσμα η άτυπη συνάντηση Καψή -εργαζομένων για την ΕΡΤ

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του νέου υπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στους εργαζομένους καθώς η συνάντηση φέρεται να ήταν διερευνητικοί. 
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι  τόνισαν στο tvxs.gr πως δεν δέχονται τα σχέδια για ενδιάμεσο φορέα και πως συζητούν μόνο για μια απευθείας τελική λύση.

Πρόεδροι Τ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Συντονιστική Επιτροπή


κα. Γενικέ,
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για να επιλύσουμε τα  προβλήματα και τα εμπόδια  που αντιμετωπίζουμε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στην άσκηση των καθηκόντων μας αποφασίσαμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να συγκροτήσουμε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως και προφορικά, τόσο εσάς ως Ελεγκτή νομιμότητας, όσο και κάθε άλλο Φορέα της Πολιτείας.

Τοποθέτηση Αναγνωστάκη επί του Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών – Κατάθεση τροπολογιών για πλειστηριασμούς, αναπηρικές συντάξεις, συμψηφισμούς με το Δημόσιο, αναφορά στα επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων



Ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, για την Δημοκρατική Αριστερά, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ¨Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε, αναμόρφωση Οργανισμού του Ν.Σ.Κ & άλλες διατάξεις¨.

«Ανεπαρκείς οι πόροι που διατίθενται και οι σχεδιασμοί που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κρίσης και της ανεργίας για τη Στερεά Ελλάδα »




Σε ερώτησή μας της 29/5/13 προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης επισημάναμε ότι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας πλήττεται από  την οικονομική κρίση και τη σοβαρή αύξηση της ανεργίας, που ήταν στο 27,8% το 2012 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ και έχει ξεπεράσει το 30% σήμερα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα έμαθες τα νέα πατέρα; Το κόμμα είναι στα χέρια υπουργού του Σαμαρά!!!



«Αν δεν υπήρχε ο Μάης, η αστική τάξη έπρεπε να τον εφεύρει». Είχε πει ο Ρ. Ντεμπρέ.

Εμείς παραφράζοντας την φράση του, τολμούμε να πούμε ότι «Αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ η αστική τάξη έπρεπε να το εφεύρει». Δεν γνωρίζουμε πόσο ιστορικά δόκιμο είναι αυτό, αλλά είναι βέβαιο, ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα κλιθεί να απαντήσει.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

«Μόνο η Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Άρθρο με τίτλο "Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα” δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η εφημεριδα New York Times. Το κείμενο συνυπογράφουν o Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του στο Πανεπιστήμο του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρειθ.

Το MEGA θα δημιουργήσει τη νέα ΕΡΤ;

Σε μια χώρα που οι πολίτες σέβονται τους εαυτούς τους θα ήταν φάρσα.
Στην Ελλάδα, όπου όλα γίνονται «για τον λαό» αλλά «στην πλάτη του λαού» το είδαμε κι αυτό: Τον Παντελή Καψή να αναλαμβάνει ως υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, κατόπιν πρότασης του Ε.Βενιζέλου!
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου και κορυφαίο στέλεχος του ΔΟΛ (Βήμα, ΝΕΑ), ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον όμιλο Μπόμπολα, πρακτικά το κανάλι MEGA, θα αναλάβει να δημιουργήσει από την αρχή την δημόσια τηλεόραση.

Η νέα κυβέρνηση. Τα ονόματα νέων υπουργών – υφυπουργών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είναι η ακόλουθη: 
 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αντώνης Σαμαράς 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευάγγελος Βενιζέλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Γιάννης Στουρνάρας 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Χρήστος Σταϊκούρας 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιώργος Μαυραγάνης