Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πρόεδροι Τ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Συντονιστική Επιτροπή


κα. Γενικέ,
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για να επιλύσουμε τα  προβλήματα και τα εμπόδια  που αντιμετωπίζουμε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στην άσκηση των καθηκόντων μας αποφασίσαμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να συγκροτήσουμε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως και προφορικά, τόσο εσάς ως Ελεγκτή νομιμότητας, όσο και κάθε άλλο Φορέα της Πολιτείας.

Ήδη με δελτίο τύπου το οποίο και σας έχουμε αποστείλει, έχει γίνει μια πρώτη αναφορά στα προβλήματα αυτά.
Κα. Γενικέ σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
1. Ο κ.Δήμαρχος με κάθε τρόπο, προσπαθεί να απαξιώσει το θεσμό του Προέδρου (Θεσμό με σαφείς αρμοδιότητες, υποχρεώσεις αλλα και δικαιώματα), γιατί τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδια και τις επιθυμίες του.
2. Δεν μας έχει χορηγήσει την πάγια προκαταβολή, η οποία κάθε χρόνο εγγράφεται στον προϋπολογισμό, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Ν. 3852/2010. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για το πιο απλό καθημερινό πρόβλημα των χωριών μας, να προσφεύγουν οι κάτοικοι στον Δήμο αφού εμείς δεν μπορούμε να το επιλύσουμε, απομειώνοντάς μας στα μάτια των συγχωριανών μας.
3. Δεν μας έχει αποδώσει τα έσοδα που αναλογούν από την αιολική ενέργεια στις Τ.Κ. Κοσκίνων-Αργυρού-Ζαράκων-Πρασίνου, δεν γνωρίζουμε τι δικαιούται το κάθε χωριό, που και πως διατίθενται τα εν λόγω έσοδα..
 4. Η κατανομή της ΣΑΤΑ του 2011-2012 δεν έχει αποδοθεί στις Τοπικές Κοινότητες, κατά το ποσοστό που αναλογεί, σύμφωνα με το Νόμο.
5. Δεν μας έχει αποδώσει τα έξοδα κίνησης από την 1-3-2011. Επίσης ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. λαμβάνουν κανονικά την αντιμισθία τους!!!
6. Οι προτάσεις που καταθέτουμε για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, ακόμη και εάν είναι ομόφωνες δεν λαμβάνονται υπόψη. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο  να εκτελούνται έργα και εργασίες που ποτέ δεν είχαν προταθεί από τα Τ.Σ.
7. Ο κ.Δήμαρχος επιδεικνύει μειωτική, προσβλητική και  απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι μας, μερικές φορές έως και υβριστική, πλήττοντας  με αυτό τον τρόπο τόσο την προσωπικότητά μας, όσο και τον θεσμό. Δεν απαντά στα έγγραφα και τις προτάσεις μας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του Ν. 3852/2010.
8. Δεν πρωτοκολλούνται τα έγγραφα που καταθέτουμε, ιδιαίτερα στην Δ.Ε. Κύμης, εάν προηγουμένως δεν το εγκρίνει η κα. Αντιδήμαρχος!!!
9. Επισης σας τονιζουμε ότι όπως δεν αποδιδονται τα εσοδα της Αιολικης το ιδιο γινεται και με το τελος Λατομικων προιοντων – για (3) τρια Λατομεια συμφεροντων LAFARGE(ΑΓΕΤ) στη περιοχη Αλιβεριου, κατά παραβαση των Ν. 2130/93 και 2115/93 .
            Τέλος θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά θεωρούμε ότι όσα αναφέραμε είναι ενδεικτικά την λειτουργίας και συμπεριφοράς του Δημάρχου.Μιας  λειτουργίας η οποία κρίνεται πολιτικά μεν απαράδεκτη,πειθαρχικά δε ελεγκτέα, αφού ο κ.Δήμαρχος παραβιάζει κατάφορα το νόμο, όσον αφορά την πάγια προκαταβολή που δεν χορηγεί, αλλά και τα έξοδα κίνησης των Προέδρων.
            Παρακαλούμε για τις κατά νόμο ενέργειες σας.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου