Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Χωρίς αποτέλεσμα η άτυπη συνάντηση Καψή -εργαζομένων για την ΕΡΤ

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του νέου υπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στους εργαζομένους καθώς η συνάντηση φέρεται να ήταν διερευνητικοί. 
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι  τόνισαν στο tvxs.gr πως δεν δέχονται τα σχέδια για ενδιάμεσο φορέα και πως συζητούν μόνο για μια απευθείας τελική λύση.
Eπιπλέον τόνισαν ότι το μαύρο προέρχεται από τους πομπούς και όχι από το κτίριο της ΕΡΤ δίνοντας μια απαντήση στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι για την συνέχιση του μαύρου ευθύνονται οι εργαζόμενοι.
Ο Παντελής Καψής φέρεται από την πλευρά του να σημείωσε στους εργαζόμενους πως δεν έχει αρμοδιότητα για να διαπραγματευτεί την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για ένα μεταβατικό φορέα που θα στελεχωθεί από 2.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες ο κ. Κάψης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν  μπορούν να παρθούν οι πίσω οι απολύσεις, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις στην Τρόικα. Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτές τις τοποθετήσεις και εξετάζουν πως θα κινηθούν νομικά γι να προσβάλλουν τις απολύσεις τους.
 Να σημειωθεί ότι ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο ώστε να τους δοθεί η αποζημίωση. Σε αντίθετη περίπτωση «δεν μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία», ανέφερε.
 
Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στις δηλώσεις Στουρνάρα ήταν η εξής: "Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκκενώσουν το κτίριο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου