Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ Είστε ο μοναδικός υπόλογος κ. Θωμά.



Τι θα περίμενε κανείς από  έναν Αυτοδιοικητικό άνδρα του οποίου οι πράξεις, οι παραλήψεις αλλά και η κάκιστη Δημοτική συμπεριφορά τίθενται σε Δημόσια κριτική.
Μια πρώτη σκέψη είναι να αναλάβει τις ευθύνες του με παρρησία και να ομολογήσει τα πάμπολλα κενά της Δημοτικής του διαχείρισης υποσχόμενος αλλαγή στροφής στο “Mea culpa”.


Μια δεύτερη σκέψη είναι να το παίξει “τρελίτσα” και να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα ή στο Προφήτη Ηλία.
Η πρώτη σκέψη δεν είναι μόνο ορθή αλλά και επιβεβλημένη. Αν σέβεσαι την εντολή των πολιτών.
Η δεύτερη σκέψη είναι χαρακτηριστικό των ανεπαρκών και απομυθοποιημένων πια Δημάρχων οι οποίοι πιστεύουν ότι με επικοινωνιακές ανακρίβειες και αοριστολογίες μπορούν να καλύψουν την διαχειριστική ανεπάρκεια και πολιτική ανικανότητά τους.
Αυτού του τύπου οι Δήμαρχοι – στην περίπτωση μας ο κ. Θωμάς – γνωρίζουν η αν δεν το γνωρίζουν να μάθουν ότι την  19η/6/2013 κλιμάκιο Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν την Κύμη και συγκεκριμένους χώρους και έργα. Και βέβαια για μερικούς απ αυτούς τους χώρους   η Αντιπολίτευση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.
Γνωρίζει επίσης ο κ. Θωμάς ότι οι καταγγελίες και οι περιγραφές  είναι ακριβέστατες, οι χώροι και ο χρόνος επίσης και ότι η κατάσταση αποπνέει παραβατικότητα και υγειονομική και περιβαλλοντική “εγκληματική” αδιαφορία.
Καλό είναι λοιπόν να αλλάξει “ρότα” γιατί θα βρεθεί προ εκπλήξεων.
Ξέρει καλά ο κ. Θωμάς ποιος διακρίνεται μονίμως αλλά και με ένταση εσχάτως, για συκοφαντική και προσβλητική συμπεριφορά.
Ο κ. Θωμάς θα πρέπει να τοποθετείται με βάση τον έως σήμερα απολογισμό του και όχι με βάση τους μελλοντικούς προγραμματισμούς των υποχρεωτικών αποκαταστάσεων των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ που είναι απαίτηση της Περιφέρειας και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη και σε αυτό το τομέα ο Δήμος είναι σε χαρακτηριστική υστέρηση.
Τι είδους απολογισμό όμως μπορεί να κάνει ο κ. Θωμάς για τα θέματα που η Αντιπολίτευση έθιξε?
Η πραγματική εικόνα όχι η εικονική πραγματικότητα μιλά από μόνη της. Δυστυχώς για αυτόν αλλά δυστυχώς κυρίως για τους Δημότες.
Έχει την υποκριτική τόλμη να μας απευθύνει ερωτήματα ο κ. Θωμάς. Ειδικά για θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.
·         Ο άνθρωπος που μια έλεγε ότι η Αντιπολίτευση δεν έχει θέσεις και την άλλη ότι η Αντιπολίτευση πρότεινε τις θέσεις υποδοχής των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων .
·         Ο άνθρωπος που αγόρασε και δώρισε δημόσιες εκτάσεις μέσα από μια σωρεία μη νόμιμων πράξεων και για τις οποίες η Αντιπολίτευση έγκαιρα είχε καταγγείλει τις καταστροφικές για το Δήμο αλλά και την ίδια τη διαχείριση, συνέπειες. Συνέπειες που έχουν φέρει τον ίδιο και δυστυχώς το Δήμο που προΐσταται, στις αίθουσες των Δικαστηρίων.
·         Ο άνθρωπος που τελικά με τον ερασιτεχνισμό του, το παραβατισμο του και τον υπερφίαλο φανφαρονισμό του υποθήκευσε το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας, με την απόρριψη των “άρπα - κόλλα” σχεδίων του.
·         Ο άνθρωπος ο οποίος για αυτόν το σκοπό κατασπατάλησε πόρους ανεκτίμητους για το Δήμο και τις ανάγκες του.
Ξέρετε κάτι κ. Δήμαρχε….
Αυτό που όλοι μειδιόντες αναγνωρίζουν…..
Εσείς είστε ο  αποκλειστικός και μοναδικός υπόλογος και πρέπει να απολογηθείτε στους πολίτες για όσα ενδεχομένως βλαπτικά πράξατε.
Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη της Διοίκησης αυτού του Δήμου.
Όχι η Αντιπολίτευση.
Ας προσέχατε……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου