Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η Eurostat κρύβει τα χάλια της Ελλάδας; Mε ποιανού εντολή;;;;;

Στο γράφημα της Eurostat που αναρτήθηκε πριν 2 ήμερες και  αναφέρεται στην ύφεση το πρώτο τετράμηνο του 2013 η Ελλάδα απουσιάζει. Και τα ερωτήματα είναι: Γιατί ;; και με ποιανού εντολή απουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία από την Eurostat, για την χώρα μας η Eurostat;; Τώρα "παίζει" πολιτικά παιγνίδια ;;;;
Γιατί ο σχετικός πίνακας για την χώρα δεν περιέχει τίποτα;; Βέβαια αν οι κουτόφραγκοι απαντήσουν ότι δεν είχαν στοιχεία από την Ελληνική αρχή γιατί δεν περίμενα τα στοιχεία αυτά και μετά να απαντήσουν συνολικά στην Ευρώπης;;; 
 Εμείς την προσθέσαμε  καθώς χθες ανακοινωθήκαν τα  μαντάτα, ότι η ύφεση έφτασε το  ασύλληπτο για τα δεδομένα ευρωπαϊκής χωράς  5.6%. Και έτσι μπορούμε να δούμε γιατί η Ελλάδα απουσιάζει.

Εκτός προβλέψεων κυβέρνησης και τρόϊκας ο ένας μετά τον άλλον οι δείκτες ανάπτυξης!!! Υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ακόμη!!!!



Σε μια περίοδο- πρώτο Τρίμηνο του 2013- που οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Σταϊκούρας μιλούσαν για την καλή πορεία των οικονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού, μάλιστα ο κ. Στουρνάρας για όσους δεν έχουν μικρή μνήμη θα θυμούνται ότι τα Χριστούγεννα μίλαγε, ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρχει ανάπτυξη, μετά βέβαια το μετέθεσε για το 2014.

Την ίδια περίοδο ο υπουργός εργασίας έβλεπε θετικό ισοζύγιο υπέρ των προσλήψεων έναντι των απολύσεων. Τις πρόβλεψης μάλιστα του υπουργού εργασίας τις υιοθέτησε και ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Ενώ, ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος βλέπει κάθε μέρα θετικά μήνυμα.

Πως είναι λοιπόν δυνατό, μέσα σε αυτό το όργιο της «επιστημονικής» οικονομικής προπαγάνδας της κυβέρνησης ο δείκτης της ύφεσης να κάνει και νέα βουτιά;  

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αδυναμία στο ΠΑΣΟΚ να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια του λόγω μη προσφοράς υποψηφίων !!!, Νέα παράταση κατάθεσης ψηφοδελτίων

Προβλήματα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 9-6-2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει αδυναμία να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια του σε πολλές περιοχές της χώρας.

Έκλεισε" ο Μπάμπης Καραβάς ως Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ζήτω ο Γραμματέας της Ν.Ε.!!

Πριν από πέντε μέρες στο facebook, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας Μπάμπης Καραβάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την θέση αυτή.
 Χαρακτηριστικά ανέφερε: "5,5 χρονια ζησαμε τα παντα...αλλα το κυριοτερο δημιουργησαμε ισχυρες φιλιες..που θα κρατησουμε για μια ζωη...Τωρα που ο κυκλος της Νεολαιας κλεινει και οριστικα...ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους σας..

Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ληλαντίου

Σας προσκαλούμε σε μια σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων με θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα – Προτάσεις του Σύριζα-ΕΚΜ». Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στις 7μ.μ., διοργανώνουμε την πρώτη εκδήλωση στην αίθουσα του Δημαρχείου Δ. Ε. Ληλαντίου στο Βασιλικό, με θέματα:

Καθαρισμό των ακτών της Αμαρύνθου

Ο Δήμος Ερέτριας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρύνθου, θα προχωρήσουν, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στον καθαρισμό των ακτών της Αμαρύνθου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ (ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α.): TO 4o ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

Με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκτός από υπεύθυνος για τα μνημόνια και υπάλληλος της Μέρκελ, είστε και υπάλληλος των αμερικανών;»



Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έδωσε την εξής απάντηση στον Επίτροπο των Μνημονίων Όλι Ρεν:
«Διαβάζω ότι επιτεθήκατε σε ΔΝΤ και Λαγκάρντ για την Ελλάδα.

Β. Αποστόλου: Ανάκληση της άστοχης απόφασης μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού



Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Αιδηψού κυριότητας του ΕΟΤ συνολικής έκτασης 22.115 τ.μ. μετά των έπ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων (βλ.ΦΕΚ τ.Β’ 1020/25-4-2013)

Κενή περιεχομένου η «πρόταση» νόμου του ΣΥΡΙΖΑ



Αυτό υποστήριξε ο Συμεών Κεδίκογλου, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Δήλωση Δημ. Αναγνωστάκης για το ΤΕΙ Χαλκίδας



Η καταψήφιση, από πλευράς μου, της σχετικής τροπολογίας, για το σχέδιο Αθηνά, αποδεικνύεται ορθή πολιτική στάση, μετά και την έκδοση του Π.Δ., που ορίζει και χωροθετεί  την έδρα του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ναόμι Κλάϊν: Στις Σκουριές αισθάνθηκα όπως στη Γάζα

Πρωτοφανή αστυνομικό έλεγχο κατήγγειλε ότι υπέστη η γνωστή ερευνήτρια και κατήγγειλε τα κυρίαρχα ΜΜΕ ως "παπαγαλάκια".
Μόνο στη Γάζα υπέστη τον αστυνομικό έλεγχο που υπέστη και στις Σκουριές η Ναόμι Κλάιν. Το δήλωσε χθες η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις».

Ο Αλέξης και η Ναόμι...


Δημ. Αναγνωστάκης «Χρειάζεται η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την εθνική οικονομία»



Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε χθες από τον Ευρωπαίο Επίτροπο σε θέματα φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης κ. Algirdas Semeta, με θέμα τη βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης.

Β. Αποστόλου: Η οριζόντια κατ’αποκοπή αφαίμαξη ανά στρέμμα χτυπά το εισόδημα των μικρών και μεσαίων αγροτών



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συντονιστής θεμάτων Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας για τη φορολόγηση της αγροτικής γης στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Με ομιλητή τον βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα, η Νομαρχιακή συνέλευση του Κόμματος ενόψει των εκλογών  που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή στη Μεσσηνία –

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ..



Μετά την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική επίθεση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά , κατά του συναδέλφου μας Πρόεδρου Λεπούρων Αλέκου Ηλία, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 30-5-2013, οι Πρόεδροι ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ του Δήμου, συναντηθήκαμε την Κυριακή 2-6-2013.


Συνάδελφοι-σσες. Την Πέμπτη 30-05-2013, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των σωματείων των εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ Α.Ε
Στην συνεδρίαση αυτή, δυστυχώς δεν συμμετείχε για δικούς του λόγους,  ο εκπρόσωπός του σωματείου των Κεντρικών Γραφείων.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Γιατί ο Guardian δεν πιστεύει το success story του...Greecovery

Η βρετανική εφημερίδα θεωρεί πως Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ (τρόϊκα) έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν ως επιτυχημένο το ελληνικό πείραμα.
«Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν επισταμένως να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες.

ΤΕΣΤ- Βρείτε με ποιο κόμμα ταυτίζεστε !!! Kάντε το ΤΕΣΤ

Ξέρετε ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές όταν αυτές γίνουν ; Σας έχουν μπερδέψει οι λεπτές διαχωριστικές γραμμές  τους;   Οι ιδεολογίες που συγκλίνουν;  Ή μήπως η ιδεολογικές τους αντιφάσεις! Κάντε το τεστ και δείτε με ποιο κόμμα ταυτίζεστε.

Β.Αποστόλου Ο αγώνας για την αποκατάσταση των αδικιών του «Σχεδίου Αθηνά» και την ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζεται



Το ΣτΕ πρόσφατα έκρινε νόμιμα τα ΠΔ του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» και μεταξύ αυτών τα ΠΔ κατάργησης του Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας καθώς και μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων



Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει για τρίτο μήνα να απολύει εργαζόμενους, μέλη του σωματείου μας, μετά τη γνωστή απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.

η ΔΗΜΑΡ , Διοργανώνει εκδήλωση και ...



Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευβοίας που θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περ. Ενότητας Ευβοίας με θέμα:

Τέρενς Κουίκ Η ένωση ελληνικών τραπεζών έγραψε το έφερε στη βουλή ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδας



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
«Φαντάζομαι ότι ο ναπολεόντειος (σε συμπεριφορά) Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, θα πήρε σήμερα το μάθημά του.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ…. (Μία είναι η λύση…ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για όλους πραγματικά ανήμπορους πολίτες …!)



Ασφυκτικό και περιοριστικό το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις δανείων το οποίο κατατίθεται στη Βουλή.
Βάζει περιορισμούς και προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά, ώστε ο δανειολήπτης να μπορεί να ενταχθεί σε αυτήν την ρύθμιση.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΡΕΠΟΥΣΗ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ
Μάρτιος 2007 : "Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα..."  (Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ' Δημοτικού)

Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι Κρητικοί της Συρίας

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Πριν από μερικά χρόνια, ταξιδεύοντας από το Λίβανο προς τη Συρία, είχα επισκεφθεί την μικρή παραλιακή πόλη Αλ Χαμιντιά ή, όπως την γνώριζα από κάποιες διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Αθήνα, Χαμιντιέ. 

Τουρκία, Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με αμείωτη ένταση

Συνεχίζονται και σήμερα οι άγριες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν σε Κων/πολη, Άγκυρα και Σμύρνη. Ο Ερντογάν κάνει λόγο για «εξτρεμιστές» και «κύκλους του εξωτερικού» που υποκινούν τις διαμαρτυρίες. .

Επίθεση ΔΟΛ σε ΣΥΡΙΖΑ. Τι "φοβούνται" και στα ΝΕΑ

Η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι άδειες, οι συχνότητες και το τοπίο στα ΜΜΕ θα κριθούν εξαρχής από νέα βάση προκαλεί για δεύτερη ημέρα πυρά εναντίον του από τα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη
Μετά το Βήμα της Κυριακής σήμερα τα Νέα παίρνουν σειρά και εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με βαρείς χαρακτηρισμούς και ακόμη βαρύτερους υπαινιγμούς για παιχνίδι με τα συμφέροντα.

Κλείσε την τηλεόραση και βγες στο δρόμο

Τα συνθήματα ίδια και  σε κάθε  μικρή εξέγερση δείχνουν ότι όλες είναι μέρος ενός παγκοσμίου  κινήματος.
Οι τοπικές συνθήκες-αφορμές απλώς  ευνοούν στην εμφάνιση του ίδιου κινήματος τοπικά.

Αυτο το βιντεο πρεπει να το δει ολος ο κοσμος!! Διαδωστε!!!

Ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση για τον Ίο του ΔΥ. Νείλου και την ελονοσία



Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου που παρουσιάστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια στη χώρα, είναι σημαντικό και οι πολίτες να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στα μέτρα πρόληψης, με τη λήψη μέτρων καθαριότητας και υγιεινής ως προς την εξουδετέρωση των εστιών των κουνουπιών και την προφύλαξη από τον κίνδυνο των ασθενειών που μπορούν να μεταδώσουν.

Αλέξανδρος Ηλίας Πρόεδρος Λεπούρων ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Θέλει την τον εκφοβισμό και την πολιτική τρομοκράτηση..



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έγινα αποδέκτης μιας απρόκλητης φραστικής υβριστικής επίθεσης και συκοφαντικής δυσφήμισης από τον κ. Θωμά.

Γ. Σιαγιάννης: Αν η προσήλωση στη νομιμότητα είναι «χαφιεδισμός» τότε η τυχόν κάλυψη της παρανομίας και η προαγωγή της τι είναι ???



Η συνεχής διολίσθηση της ρητορικής αλλά και της πρακτικής του κ. Θωμά κάθε επόμενη φορά σε νέο ιστορικό χαμηλό ποιότητας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας δεν έχει τέλος.
Η μετατροπή ενός χώρου πολιτισμένου διαλόγου και Τοπικής Δημοκρατίας

Το δημοτικό σχολείο στο Βαθύ Αυλίδας γίνεται διευρυμένου ωραρίου από το σχολικό έτος 2013-2014



Απαντά το Υπουργείο στον Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος είχε καταθέσει με αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την υλοποίηση της απόφασης να μετατραπεί σε διευρυμένου ωραρίου, μετά από αίτηση που έχει κάνει και η οποία είχε γίνει δεκτή από τον Οκτώβριο.

Κτηριακά προβλήματα υπηρεσιών Αστυνομικής Διεύθυνσης Νομού Εύβοιας



Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετική με την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Έδρας του Νομού.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Στα πλαίσια των επαφών της η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετείχε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Σερρών, στηρίζοντας πολίτες ΑμεΑ, την Παρασκευή 31/05/2013.

Καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων



Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την ανάγκη κατάθεσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, που καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχου του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αλληλέγγυος στον αγώνα των επαγγελματιών και πολιτών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού



Για την παραμονή του Υδροθεραπευτηρίου στο Δήμο και την πλήρη αξιοποίηση του θερμικού πεδίου της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της χώρας.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Εναντίον διοικητών νοσοκομείων που σκεπάζουν τις παραλείψεις τους με γελοίες αιτιολογίες προκαλεί και ο διοικητής Καρπενησίου



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση για τον  διοικητή Καρπενησίου:


 «Δεν είναι δυνατόν να απλώνονται σαν το μελάνι στο στυπόχαρτο, οι γελοίες δικαιολογίες που βρίσκουν οι διάφοροι Διοικητές Νοσοκομείων για να καλύψουν τις παραλείψεις τους και την ανικανότητά τους.

Η συνέντευξη του Προέδρου της Νέας ΜΕΡΑς κ. Χρήστου Ζώη στην Κυριακάτικη REAL NEWS

 1) Ο αντιρατσιστικός νόμος διχάζει την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς;

Απάντηση