Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τέρενς Κουίκ Η ένωση ελληνικών τραπεζών έγραψε το έφερε στη βουλή ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδας



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
«Φαντάζομαι ότι ο ναπολεόντειος (σε συμπεριφορά) Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, θα πήρε σήμερα το μάθημά του.


Δεν είχε κανένα λόγο να φέρει με τις διαδικασίες «τσιμέντου ταχείας πήξεως» το νομοσχέδιο για τα χρεωμένα νοικοκυριά.

Ένα νομοσχέδιο που είναι σαφές ότι του το παρέδωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και απλά ο ίδιος το έφερε στην Εθνική Αντιπροσωπεία με μία απίστευτη έπαρση, όπως προκύπτει και από τα όσα γράφει στο εισηγητικό υπόμνημα του νομοσχεδίου περί... ρηξικέλευθης προσπάθειας κλπ.

Μπροστά στην αντίδραση της αντιπολίτευσης, του πασοκικού σκέλους της συγκυβέρνησης αλλά και των Νεοδημοκρατών Βουλευτών, αναγκάστηκε το κατεπείγον να το μετατρέψει σε τακτική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αυτό, σε ό, τι αφορά στη διαδικασία.

Σε ό, τι αφορά στην ουσία, ο αμετροεπής Θανάσης Σκορδάς παραλείπει τα κόκκινα δάνεια, παραλείπει τις επιχειρήσεις και αρκείται μόνο σε μία κατηγορία φυσικών προσώπων, τα οποία επί της ουσίας με αυτό το τραπεζικό έκτρωμα που έφερε στη Βουλή, να τα σπρώξει ακόμα πιο βαθιά στο πρόβλημα.

Για να προλάβω την όποια αντίδρασή του, το διαβεβαιώνω ότι αυτή την τοποθέτησή μου θα την έκανα σε όποια κόμμα και αν ανήκα, ανεξάρτητα με το αν είμαι Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι τραπεζικές θηλιές που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, δεν είναι θέμα κομμάτων, αλλά θέμα λογικής.

Βεβαίως θα τα πούμε τη Δευτέρα στη Βουλή. Στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια. Αλλά προκαταβολικά τον ερωτώ:

Όταν με το PSI κουρεύτηκαν μικροομολογιούχοι, τα αποθεματικά νοσοκομείων, πανεπιστημίων, ταμείων και όχι μόνο, όταν οι τράπεζες εισέπραξαν τα δισεκατομμύρια με την ανακεφαλαιοποίηση που την πλήρωσε σκληρά ο ελληνικός λαός, γιατί να μην  κουρευτούν και τα δάνεια εκείνων που είτε κινδυνεύουν να κοκκινίσουν είτε είναι ήδη στο κόκκινο; Φυσικών προσώπων και μη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου