Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ..



Μετά την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική επίθεση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά , κατά του συναδέλφου μας Πρόεδρου Λεπούρων Αλέκου Ηλία, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 30-5-2013, οι Πρόεδροι ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ του Δήμου, συναντηθήκαμε την Κυριακή 2-6-2013.
Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την στάση του Δημάρχου απέναντί μας, και  να συντονίσουμε την δράση μας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όπως ρητά προβλέπονται από τους νόμους, τους οποίους κατάφορα παραβιάζει ο Δήμαρχος.


Στη συνάντηση έγινε μακρά συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων. Κατατέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα χωριά μας. Συμμετείχαν είκοσι (20) πρόεδροι Τ.Σ του Δήμου και έγινε ουσιαστική ανάλυση των δεδομένων.
Όλοι οι Πρόεδροι δηλώσαμε ότι η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και των έργων που γίνονται ή πρέπει να γίνουν στα χωριά μας, αποτελεί, για εμάς, πρώτη και μοναδική προτεραιότητα. Είναι παντελως αστηριχτη και αστεια η καταγγελια ουι διακοπτονται εργα(αλλωστε εκτελουνται πολύ λιγα). Απαιτούμε όμως, τα έργα αυτά που εκτελουνται να γίνονται με απόλυτη νομιμότητα,  διαφάνεια και προστασία του περιβάλλοντος.
Κοινή ήταν η διαπίστωση, όλων των Προέδρων, ότι η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί μας, τόσο ως πρόσωπα, όσο και ως θεσμός, είναι μειωτική και απαξιωτική. Στην ουσία δεν συνεργάζεται με τους προέδρους, παρά μόνο με όσους του είναι αρεστοί και δηλώνουν πλήρη υπακοή στα κελεύσματά του.
 Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι ο δήμαρχος:
· Δεν αποδίδει την πάγια προκαταβολή, η οποία είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση μικρών και καθημερινών προβλημάτων στα χωριά μας, όπως ρητά προβλέπεται από το άρθρο       του Ν.3852/10
· Δεν αποδίδει στις Τ.Κ Αργυρού, Ζάρακων, Κοσκίνων και Πρασίνου τα ποσά που αναλογούν από την αιολική ενέργεια.
·  Δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των Τ.Σ για την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος.
·  Δεν έχει αποδώσει στους Προέδρους τα έξοδα παράστασης από την 1-3-2011, με ορισμένες ίσως εξαιρέσεις «ημετέρων».
· Δεν απαντά στα έγγραφα που του αποστέλλουμε με τις προτάσεις και παρατηρήσεις, όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του Ν.3852/10
·  Στις λαϊκές συνελεύσεις, κατηγορεί του προέδρους για τα έργα που δεν έχουν γίνει στα χωριά μας, επειδή όπως λέει δεν είμαστε «συνεργάσιμοι».
· Δεν πρωτοκολλούνται τα έγγραφα και οι αποφάσεις που καταθέτουμε, ιδιαίτερα σε Δ.Ε Κύμης, εάν δεν το εγκρίνει η κ. Αντιδήμαρχος.
· Δεν παραδειγματίστηκε από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά και δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής κανένα κατασταλτικό μέτρο. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν κλείσει από τα χόρτα και οι περισσότεροι είναι αδιαπέραστοι ακόμη και από πυροσβεστικά οχήματα

Αποφασίσαμε ομόφωνα:
·         Να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, υβριστική και προσβλητική επίθεση του Δημάρχου προς τον συνάδελφό μας, Αλέκο Ηλία. Να συμπαρασταθούμε και να συμπαραταχθούμε μαζί του σε κάθε νομική ενέργεια στην οποία θα προβεί για την συμπεριφορά του. Μια συμπεριφορά που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι γνωστές οι ύβρεις του, ακόμα και ποτήρια έχει εκτοξεύσει εναντίον συμβούλων!!
·  Να καλέσουμε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ να συνεργαστούν χωρίς προαπαιτούμενα, για την από κοινού αντιμετώπιση της απαράδεκτης,  προσβλητικής, αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και πρακτικές του Δημάρχου, οι οποίες απαξιώνουν τόσο τον θεσμό των προέδρων όσο και του ίδιου του Δημάρχου.
· Να συναντιόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα προσκαλώντας και άλλους προέδρους να συμμετάσχουν στην κίνησή μας.
· Να εκλέξουμε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συντονίζει την λειτουργία και την δράση μας από εδώ και πέρα αποτελούμενη από:

Δημ. Καλκούνη                    Πρόεδρο Τ.Σ Αγ. Ιωάννη       Δ.Ε Ταμυνέων
Κων. Τριανταφύλλου        Πρόεδρο Τ.Σ Οξυλίθου          Δ.Ε Κύμης
Δημ. Κούρτη                          Πρόεδρο Τ.Σ Πετριών             Δ.Ε Δύστου
Ιωαν. Κουσερή                     Πρόεδρο Τ.Σ Ωρολογίου       Δ.Ε Αυλώνος
Δημ. Μύρκο                          Πρόεδρο Τ.Σ Αγ.Βλασίου      Δ.Ε Κονιστρών


· Να εκδοθεί δελτίο τύπου όπου θα διατυπώνονται οι απόψεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την συνάντηση. Το δελτίο να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ της Εύβοιας, καθώς και στις αρμόδιες κρατικές και ελεγκτικές υπηρεσίες.


Η συντονιστική  Επιτροπή Προέδρων Τ.Σ
Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου