Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δημ. Αναγνωστάκης «Χρειάζεται η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την εθνική οικονομία»



Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε χθες από τον Ευρωπαίο Επίτροπο σε θέματα φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης κ. Algirdas Semeta, με θέμα τη βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε, τονίζοντας την ανάγκη για εύρεση νέων πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας.
Στη συνέχεια, αφού αναγνώρισε ότι οι πολιτικές για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, βοηθούν στην ανάταξη της οικονομίας, σχολίασε πως με τη μονομερή αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανέχειας και της φτώχειας, δημιουργείται μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων μακριά από τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις των φιλοευρωπαϊκών παρατάξεων.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς σε Ευρωπαϊκούς φορείς, ο βουλευτής της Εύβοιας ζήτησε ακόμα μια φορά τη στήριξη της Ε.Ε. για την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης που θα καταπολεμά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και θα βοηθά στην ανασυγκρότηση των οικονομιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου