Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εκτός προβλέψεων κυβέρνησης και τρόϊκας ο ένας μετά τον άλλον οι δείκτες ανάπτυξης!!! Υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ακόμη!!!!



Σε μια περίοδο- πρώτο Τρίμηνο του 2013- που οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Σταϊκούρας μιλούσαν για την καλή πορεία των οικονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού, μάλιστα ο κ. Στουρνάρας για όσους δεν έχουν μικρή μνήμη θα θυμούνται ότι τα Χριστούγεννα μίλαγε, ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρχει ανάπτυξη, μετά βέβαια το μετέθεσε για το 2014.

Την ίδια περίοδο ο υπουργός εργασίας έβλεπε θετικό ισοζύγιο υπέρ των προσλήψεων έναντι των απολύσεων. Τις πρόβλεψης μάλιστα του υπουργού εργασίας τις υιοθέτησε και ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Ενώ, ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος βλέπει κάθε μέρα θετικά μήνυμα.

Πως είναι λοιπόν δυνατό, μέσα σε αυτό το όργιο της «επιστημονικής» οικονομικής προπαγάνδας της κυβέρνησης ο δείκτης της ύφεσης να κάνει και νέα βουτιά;  


Μεγαλύτερο από αυτό το οποίο είχε υπολογιστεί αρχικά ήταν τελικά το ποσοστό της ύφεσης στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο, διαμορφώθηκε στο 5,6%, έναντι του 5,3% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σημειώνεται ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, είχε διαμορφωθεί σε ποσοστό 5,7%.
Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το α' τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση κατά 5,6% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012, έναντι της μείωσης κατά 5,3% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του α' τριμήνου (flash estimate) και είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.
Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

  • Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 8,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012.
  • Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012.
  • Μείωση κατά 22,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.
  • Μείωση κατά 2,6% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
  • Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 12,4%.
  • Μείωση κατά 7,8% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
  • Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 17,8%.
Τι γνωρίζουν οι ΈΛΛΗΝΕΣ;;;;;
Μέσα σε αυτή την δύνη που έχει περιέλθει η χώρα μας, πως είναι δυνατό να υπάρχουν Έλληνες και πιστεύουν, ότι αυτού του είδους η πολιτική και πολιτικοί, θα μπορέσουν να βγάλουν την χώρα και τον λαό της από τα αδιέξοδα που την  οδήγησαν; Μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ το γνωρίζουν;  ή μήπως σσσσσιγά,  γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμούνται ακόμη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου