Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

“Κεντροδεξιά Ελιά” με τους 11 “ανεξάρτητους”, “κεντρώους” και εξωκοινοβουλευτικούς, το plan B Σαμαρά σε κακό αποτέλεσμα την Κυριακή

Το εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση κυβερνητικής κρίσης από 'δυσάρεστο' εκλογικό αποτέλεσμα επεξεργάζεται το Μαξίμου. Ποιους περιλαμβάνει και τι προβλέπει για την "ανασυγκρότηση" της παράταξης

Έτοιμος να προχωρήσει στη συγκρότηση της “κεντροδεξιάς Ελιάς” φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς. Ιδιαίτερα αν επαληθευθούν τα δυσοίωνα εκλογικά σενάρια που δίνουν “καθαρή πρωτιά”στο ΣΥΡΙΖΑ, με ταυτόχρονη άνοδο της ΧΑ ίσως και σε διψήφιο ποσοστό και “χαμηλές πτήσεις” του κυβερνητικού εταίρου, όπως εκφράζεται από την Ελιά.

Αποχώρησε με αιχμές ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τη ΝΔ

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας επίθεση σε Σαμαρά και Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναλυτικά η δήλωση του κου Γιαννόπουλου,
«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.

Νατάσσα ΦουρνάρηΟ αγώνας συνεχίζεται, η παρουσία μας θα είναι συνεχής στην κοινωνία



Η γεύση της ήττας είναι αληθώς κάπως πικρή, αλλά είναι πρόσκαιρη.Το σημαντικό για εμένα είναι πως δώσαμε έναν αγώνα με τον τρόπο που θεωρούμε πως αξίζει να δίνονται οι αγώνες, σταθεροί στα πιστεύω και στις αξίες μας, χωρίς εκπτώσεις και ανέντιμους συμβιβασμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες εσάς που μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι πως δεν θα σας απογοητεύσουμε ούτε ως αντιπολίτευση στον Δήμο.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: κα Ευσταθίου ξεχνάται

Η κα Ευσταθίου, σύζυγος Δημητρίου Σπανού, αναλώθηκε πάλι χθες σε ύβρεις και ανακρίβειες εναντίον μας στην ομιλία της στα Λουτρά της Αιδηψού, ξεχνώντας τα προβλήματα της λουτρόπολης και τις λύσεις που επιτακτικά ζητούν οι συνδημότες μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Ο λαός της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει μεγάλη πείρα
Βιώνει χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιώνει την ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τα κλειστά εργοστάσια,
το ξήλωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το κατάντημα των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, την υποβάθμιση της παιδείας.

Λίγες σκέψεις πριν από τις Ευρωεκλογές

Φίλες και φίλοι, μπαίνουμε αισίως στην τελευταία ευθεία. Ξέρω ότι πολλοί έχετε καταλάβει τις προθέσεις μας, αλλά και ότι πολλοί διστάζετε να ψηφίσετε ένα νέο κόμμα το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί. Δε ζω προφανώς σε καμία ουτοπία ώστε να πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε αυτό το κατεστημένο σύστημα σε αυτές τις εκλογές με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήρθαμε για να μείνουμε όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε τη δύναμη να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια χώρα που αξίζει στους Έλληνες. 

Θαν. Ζεμπίλης Όταν κυριαρχεί η έλλειψη ψυχραιμίας και ο πανικός Από γκάφα σε γκάφα…



Ο κύριος Παγώνης, εμπλέκοντας εντελώς αδικαιολόγητα τον συνδυασμό μας, επιχειρεί «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» πιεζόμενος από τον σάλο που προκλήθηκε μετά την επίσημη καταγγελία της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας της Χρυσής Αυγής για προσέγγιση με επιδίωξη συμφωνίας «κάτω από το τραπέζι» με ανταλλάγματα.
Ο κύριος Παγώνης όφειλε και οφείλει να δώσει επαρκείς και ξεκάθαρες εξηγήσεις έναντι αυτής της καταγγελίας, αντί των διφορούμενων δηλώσεων του τύπου «Δεν έχει γίνει καμμία επαφή… Κανείς δεν έχει την εξουσιοδότηση για επαφές με κανέναν. Κι αν έχει γίνει κάτι το αποδοκιμάζω.».

ΘΑΝ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ: «Έχουμε ξεκάθαρη στάση 3,5 χρόνια τώρα. Σε άλλους αρμόζουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις»



 (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΩΝΗ ΓΙΑΤΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΕΩΝ)
 
Ο συνδυασμός μας, είναι ανεξάρτητος
Σύμμαχοι μας είναι μόνον οι δυνάμεις της εργασίας και τα στρώματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της ανεργίας και της φτωχοποίησης.
Το δηλώσαμε μετά την πρώτη Κυριακή ότι, το ποσοστό μας, δεν πιστώνεται σε κόμματα, σε πολιτικά γραφεία, σε μηχανισμούς εξουσίας.
Και θα το δηλώσουμε και πάλι μετά τη δεύτερη Κυριακή.
Ήμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Και δεν αλλάζουμε.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το νέο "ανατολικό μπλοκ" . H είδηση που δεν "είδαμε"

«Συμφωνία που αλλάζει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη»
Πως είδε ο Ευρωπαϊκος τύπος την «Συμφωνία που αλλάζει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη»
H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το νέο ανατολικό μπλοκ» και φιλοξενεί άρθρα και σχόλια γύρω από την συμφωνία-ορόσημο που υπέγραψαν χθες Ρωσία και Κίνα για την παροχή φυσικού αερίου. Στον υπότιτλο του κύριου άρθρου διαβάζουμε:

Η βόμβα του Σόιμπλε για το Grexit και οι… διευκρινίσεις

Wolfgang-Schaeuble-Angela-MerkelΒόμβα μεγατόνων από τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού, μερικές μόλις μέρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι Έλληνας πολιτικός, τον οποίο δεν κατονόμασε, του ανέφερε το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την περίοδο της συζήτησης στις Κάννες για το δημοψήφισμα, και πρόσθεσε ότι εκ των πραγμάτων η Γερμανία όφειλε από την πλευρά της να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Β. Καθαροσπόρης: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στηρίζει Ζεμπίλη –αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα της Κυριακής

Η πολιτική ιστορία της οικογένειας Καθαροσπόρη είναι γνωστή» δήλωσε σήμερα στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Βασίλης Καθαροσπόρης με αφορμή την προπαγάνδα στο πρόσωπο του από το στρατόπεδο Ζεμπίλη που τον έφεραν να συναντιέται με στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να ζητήσει τη στήριξη της στις εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Καθαροσπόρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έγινε η συνάντηση με μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενώ σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της περ. Κυριακής στο Δήμο της Χαλκίδας, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Ζεμπίλης δεν θα είχε καμία τύχη αν δεν υποστηριζόταν και από τους ψηφοφόρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Σοφία Τσολάκη - Καλώ τους νέους της περιοχής μας να γίνουν το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα ανατροπής για μια Στερεά της Προόδου και μια Εύβοια της Προκοπής

Φίλες και φίλοι,
Τώρα που λίγο καταλάγιασε ο θόρυβος από τα αποτελέσματα του Α’ γύρου Αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να σας απευθύνω, μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη στην παράταξή μας και σε μένα προσωπικά.
Στρατεύτηκα στον συνδυασμό «Η Στερεά σε νέα τροχιά» στο πλευρό του Βαγγέλη Αποστόλου με σκοπό να συμβάλλω στην προσπάθεια για μια περιφέρεια της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της μείωσης της ανεργίας των νέων.

Τοποθέτηση εκρηκτικών στο σπίτι της στον Αλμυροπόταμο καταγγέλει η Σοφία Μούτσου

Μή​νυση κατα αγνώστων για τοποθέτηση εκρηκτικών στο σπίτι της στον Αλμυροπόταμο καταγγέλει  η Σοφία Μούτσου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πρ. Δήμαρχος Στυρεων, άγνωστοι τοποθέτησαν 2 κιβώτια εκρηκτικών στην αυλή του εξοχικού σπιτιού της που βρίσκεται στον Αλμυροπόταμο! 
''Καταγγελία στην αστυνομία και Μήνυση υπέβαλλα την Δευτέρα 19 Μαϊου 2014 για τοποθέτηση παράνομων εκρηκτικών στο σπίτι μου στον Αλμυροπόταμο.

Ιεραρχικές σχέσεις μεταξύ κρατών και οργάνων στο εσωτερικό της ΕΕ


Γιώργος Βασσάλος*

Η κυβέρνηση αρέσκεται να λέει ότι «η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ». Και η αξιωματική αντιπολίτευση όμως επαναλαμβάνει συχνά ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει σεβαστή ως ισότιμό μέλος της ΕΕ». Υπάρχουν όμως ισότιμα μέλη μέσα στο πολιτικό εποικοδόμημα της ΕΕ;
Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό σε τρεις ενότητες: Α) το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ κι έπειτα πρόσφατες αλλαγές που συντελούνται όπως Β) η οικονομική διακυβέρνηση και Γ) η τραπεζική ένωση.
 
Οφείλουμε να αρχίσουμε εξετάζοντας τους συσχετισμούς μεταξύ των κρατών στα διαφορετικά όργανα της ΕΕ. Είναι επίσης απαραίτητο όμως να δούμε το βαθμό πρόσβασης σε αυτά οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων.

Προφητικό;;;


Τρεις θέσεις έχασε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας

Και εδώ βλέπουν Ανάπτυξη!!!
Τρεις θέσεις έχασε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης Institute for Management Development - IMD, κατατασσόμενη στην 57η θέση σε σύνολο 60 οικονομιών. Εντύπωση προκαλεί η αρνητική άποψη που έχουν τα στελέχη επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία.

Χ. Παγώνης: Με λάσπη και πέτρες δεν πρόκειται να χτίσουμε ένα καινούργιο δήμο



Τη δική του απάντηση δίνει Χρήστος Παγώνης υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, ότι στέλεχος του συνδυασμού του είχε επαφές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.  

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 20 Μαΐου με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία υποστήριξε «Μεγαλοστέλεχος του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας», εκ των εμπίστων του υποψηφίου δημάρχου Χαλκίδος, Χρήστου Παγώνη προσέγγισε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα» στην Εύβοια, Ιωάννη Μάλιαρη, επιδιώκοντας να επιτύχει «κάτω απ' το τραπέζι» συμφωνία στήριξης του συνδυασμού του».

Περιοδεία Βαγγέλη Αποστόλου, σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Φωκίδα και Βοιωτία.



Το τριήμερο 20-21 και 22 Μαίου ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό «Η Στερεά σε νέα τροχιά», επισκέφτηκε τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Ουρανία Παπανδρέου: Οι εκλογές για εμάς δεν είναι συνδιαλλαγή

Επειδή διαδίδονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απλώς προδίδουν τον πανικό όσων τα διαδίδουν, ξεκαθαρίζουμε πως εμείς δεν προβαίνουμε σε προεκλογικές συμφωνίες και υποσχέσεις αλλά επιδιώκουμε τη μετεκλογική συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου.

ITUC: Ένα από τα χειρότερα μέρη διεθνώς για τους εργαζόμενους είναι η Ελλάδα

arton14691-41cce- Στα επίπεδα χωρών του τρίτου κόσμου. - Ελαφρώς χειρότερα μόνο σε χώρες που έχουν πόλεμο!

Ένα από τα χειρότερα μέρη διεθνώς για τους εργαζόμενους είναι η Ελλάδα, καθώς η διάλυση της αγοράς εργασίας κατατάσσει τη μνημονιακή Ελλάδα στο «κόκκινο», σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ITUC). Στην Ε.Ε. η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ οι Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι εκλογές αλλαγής και αποδοκιμασίας



Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι εκλογές αλλαγής και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής που διέλυσε την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς.
Αλλαγή που θα επέλθει με την ενίσχυση προοδευτικών ψηφοδελτίων και  θα δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις .




Β. Αποστόλου: Θα κάνουμε την ανατροπή την επόμενη Κυριακή

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τρίτη 20 Μαΐου ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο υποψηφίος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, για τη διενέργεια του δεύτερου γύρου των εκλογών. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. 
 Δώσαμε έναν αγώνα με αντίξοες συνθήκες και κόντρα σε παλαιοκομματικές τακτικές . Θα τον συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούμε τη δύναμη εκείνη που θα κάνει την ανατροπή την επόμενη Κυριακή. Τώρα ΠΛΕΟΝ είναι ή ώρα της προσωπικής ευθύνης του καθένα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Πρόεδρου Διακομματικής Επιτροπής



Ως πρόεδρος της Επιτροπής, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τη συμπεριφορά του υποψηφίου Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρ. Παγώνη να επιλέξει, δια της εκτεταμένης αφισοκόλλησης, την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.
Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή άσκησε άψογα τα καθήκοντά της, καθώς, με τα ταμπλό που αναρτήθηκαν ανά τον Δήμο, έδωσε τη δυνατότητα προβολής όλων των υποψηφίων συνδυασμών και δημάρχων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ


Με αφορμή τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Χαλκιδέων επιθυμώ να εκφράσω τις θέσεις μου, που απηχούν την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τα οποία κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών επέλεξαν τη στήριξη σε ένα συνδυασμό εργαζομένων και ανέργων με καθαρό αντιμνημονιακό χαρακτήρα, που όμως δεν κατάφερε να επιτύχει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο.

Ο Βαγγέλης Σταματούκος, παραβρέθηκε στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα και έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Χαιρετίζουμε τους λαϊκούς ανθρώπους που έκαναν το αποφασιστικό βήμα την προηγούμενη Κυριακή και στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αγνοώντας πιέσεις, εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα. Καλούμε τους ίδιους, αλλά και όσους δεν τόλμησαν την πρώτη Κυριακή, να κάνουν στις 25 Μάη το βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.

Ανοικτή επιστολή του δημάρχου Ερέτριας Βασίλη Βελέντζα προς τους δημότες και φίλους του Δήμου Ερέτριας

Αγαπητές φίλες και φίλοι του Δήμου Ερέτριας,
διαβάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για το Δήμο Ερέτριας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ γιατί κάτι λιγότερο από το 50% των δημοτών που ψήφισαν στον α’ γύρο των δημοτικών  εκλογών  έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο συνδυασμό «Δημιουργική Ένωση Πολιτών»

Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκιδα με τη Λουίζα Ράζου



Στη Χαλκίδα μίλησε την Τρίτη 20 Μάη η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Η πλατεία Αγ. Νικολάου γέμισε από τον εργατόκοσμο της Χαλκίδας ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της νεολαίας που έδινε τον τόνο με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν και το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» να βάζει τη σφραγίδα του στη συγκέντρωση.

Η Λουίζα Ράζου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ευχαριστίες απ’ τον Θανάση Ζεμπίλη στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους στους οποίους οφείλεται αποκλειστικά και μόνον η εκλογική επιτυχία του



Τη λαϊκή αγορά στο Πάρκο Λαού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του.
Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι παραγωγοί - επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς καθώς και οι καταναλωτές, απλοί άνθρωποι από λαϊκές συνοικίες, από το Αλωνάκι, την Τούμπα και τη Βουλιαγμένη, ήταν θερμή.

Ο Δήμαρχος, αντίκρισε καθαρά βλέμματα.  Έσφιξε χέρια, δουλεμένα από το μεροκάματο και καθαρά.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, που αψήφησαν τα πλαστά διλήμματα και τους εκβιασμούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης και μας στήριξαν με τη ψήφο τους.

Με τη βοήθειά τους συγκεντρώνουμε 3,36% και 11.093 ψήφους και εκλέγουμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, σύντροφο Βασίλη Ζούμπο, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Δήλωση του Δήμαρχου Θ. Ζεμπίλη



Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Δημότες του Δήμου Χαλκιδέων για την παρουσία τους στην εκλογική διαδικασία.
Προσερχόμενοι, παρά τα τεράστια προβλήματα και το πιεστικό άγχος της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, απέδειξαν ότι θέλουν οι ίδιοι να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις για το μέλλον τους.

Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω τους δημότες που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΖΑΡΑΣ Δήλωση για τις επαναληπτικές εκλογές



Συμπολίτες,
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, όλους εσάς τους συνδημότες μας που ψηφίσατε τον συνδυασμό μας και μοιραστήκαμε μαζί μας το όνειρο της μεγάλης ανατροπής στην περιοχή μας. Μαζί σας ευχαριστώ, ιδιαίτερα, τους συνυποψήφιους και συναγωνιστές του ψηφοδελτίου μας, που άντεξαν, αψήφησαν δυσκολίες, εκβιασμούς και απειλές, στάθηκαν όρθιοι και δώσαμε μαζί, τον αγώνα της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Ευχαριστώ, επίσης και όλους εσάς, που μας ακούσατε, συζητήσατε μαζί μας, αλλά δεν καταφέραμε να σας πείσουμε και να  συναντηθούμε στην κάλπη.

Ουρανία Παπανδρέου Κάλεσμα στήριξεις για την Κυριακή

Με αφορμή το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο μας στέλνει στο δεύτερο γύρο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους μας στήριξαν αλλά και εκείνους τους συνδημότες μας που επέλεξαν κάποιον άλλο συνδυασμό, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία και την πολυφωνία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Με το σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!» το ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει, να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης
στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ. (Δείτε το ολόκληρο στο….)


ü  Την επόμενη Κυριακή να επιβεβαιωθεί η θετική τάση που καταγράφηκε στο α' γύρο, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου συμμετέχει στο β' γύρο.

Δήλωση Μιχαήλ για τις εκλογές



Η  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που στήριξαν και συμπορεύτηκαν με το συνδυασμό μας στη δύσκολη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Αντιπαλεύοντας κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλλήματα, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, η ανοδική πορεία του συνδυασμού μας, δίνει δύναμη και κουράγιο να παρέμβουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, να συγκρουστούμε με κάθε τι αντιλαϊκό που θα προωθείται για μια ακόμα φορά μέσα από τους δήμους, να ανοίξουμε το δρόμο, να συμβάλουμε στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας



Το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών στην Στερεά Ελλάδα δεν ήταν ικανοποιητικό για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ. Η προσπάθειά μας για την συσπείρωση των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων της Περιφέρειας δεν είχε την προσδοκώμενη αποδοχή. Η μελέτη του αποτελέσματος είναι χρήσιμη και αναγκαία για να εξαχθούν εκείνα τα πολιτικά συμπεράσματα  που εφόσον αξιοποιηθούν θα δώσουν πολλαπλασιαστική δυναμική στην παράταξη και θα ενισχύσουν την θεσμική της παρουσία στα πολιτικό γίγνεσθαι της Περιφέρειας.

Ευχαριστήριο προς τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας



Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Νίκο Γεωργάτο και το ΔΣ αυτού, για την προσφορά προϊόντων αξίας 1000 ευρω στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, που λειτουργεί  στα πλαίσια του προγράμματος “Κοινωνικές δομές άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων- Συνέργεια».

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προεκλογικές θέσεις και υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές στις 25 Μαίου 2014

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Οι Ευρωεκλογές του 2014 θέλουμε και μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής ήττας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων που οδήγησε σε κοινωνική και οικονομική διάλυση.  Ταυτόχρονα, διεξάγονται στις 18 Μαΐου οι Αυτοδιοικητικές εκλογές. Δίνουμε τη μάχη να ξανά αποκτήσει η χώρα Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα επέβαλαν «ετεροδιοικηση» και προέβησαν σε διάλυση των οικονομικών και πολιτικών δυνατοτήτων των τοπικών αρχών.

Τα γκανιά και τα πλασέ στην Εύβοια!!!



Μόνος ένας δήμαρχος κατάφερε να βγει στην Εύβοια από την πρώτη Κυριακή. Ο Λευτέρης Ραβιόλος, στην Κάρυστο θα είναι δήμαρχος από την 1η του Σεπτέμβρη με ποσοστό 51,55% για πέντε χρόνια,  καθώς νίκησε τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Μανώλη 34,21%  .

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σας ευχαριστούμε!!!




Τέσσερα χρόνια πέρασαν, από τότε που η πρώτη μας ανάρτηση "έπεσε" στα νερά του διαδικτύου. Από τότε,  όλοι εσείς σταθήκατε δίπλα μας και μας φυσάτε ένα αέρα για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό μας το ταξίδι.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο από το να σας ευχαριστήσουμε!! 

Και να σας ευχηθούμε  μέρα που είναι σήμερα,  Καλό Ταξίδι !!!
Σήμερα όλοι εμείς θα επιλέξουμε το ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε.  Μόνο μια θύμηση του Τόμας Τζέφερσον, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος [1801-1809] 
"Οι συνεσταλμένοι άνθρωποι προτιμούν την ηρεμία του δεσποτισμού από την τρικυμιώδη θάλασσα της ελευθερίας" . 

 Δική σας η επιλογή!!!! Καλό μας ταξίδι!!!!