Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Καλό μας ταξίδι με σύνθημα μας "Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει."*


Φίλοι και φίλες,
Ξεκινάμε σήμερα ένα ταξίδι στο χώρο του διαδικτύου.  Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ιστολογίου, είναι καρπός της ανάγκης μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας  δημόσια, πέρα απ’ τον περιορισμένο χώρο που ορίζει ένας φιλικός κύκλος ανθρώπων.
Στόχος μας είναι να παρέμβουμε ανεξάρτητα, πολιτικά, ενημερωτικά .

Ξεκινάμε σήμερα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της ενημέρωσης  και έχοντας μέσα σε μια εικοσαετία  τα αποτελέσματα από την λειτουργία της ιδιωτικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης, είναι ότι τα Ι.ΜΜΕ υπηρετούν αυτό που ήρθε να υπηρετήσουν και ας μην περιμένουμε κάτι άλλο και κρυβόμαστε.  
Τα Ι.ΜΜΕ υπηρετούν, την καλύτερη απόδοση του κρατικού καπιταλισμού στην χώρα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην χώρα μας δεν είναι «ελεύθερη», δεν παράγει πλούτο, και νέο προϊόν δεν καινοτομεί, δεν επενδύει και δεν παράγει με όρους καπιταλιστικής οικονομίας, δρα με όρους λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και για τον λόγο αυτό χρειαζόταν μια «ελεύθερη» ραδιοφωνία-τηλεόραση ως δεκανίκι.

Στα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ η  είδηση εξαρτάται απ' τα «συμφέροντα» που υπηρετούν αυτά. Αυτό δεν είναι κακό αρκεί να το ξέρεις,  να μπορείς να το κριτικάρεις και να το απορρίπτεις.
Αυτοί την δουλειά τους κάνουν, θέλουν να σε "πλάσουν", να σε αποπροσανατολίσουν, να σου δημιουργήσουν την  απόλυτη σύγχυση να σε χειραγωγήσουν. Θέλουν να σου πουν ότι ο δημόσιος πλούτος είναι πληγή για την χώρα.

Τα αποτελέσματα από την λειτουργία της «ιδιωτικής» ενημέρωσης είναι γνωστά σε όλους μας, είναι πλέον άμεσα ορατά, τις συνέπειες τις νιώθουμε και θα τις νιώθουμε συν τω χρόνω όλο και περισσότερο…..

Εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που μας παρέχει η τεχνολογία -   η απόφαση να δημιουργήσουμε μια δική μας πηγή ανεξάρτητης ενημέρωσης -απαλλαγμένη από επιχειρηματικές δεσμεύσεις, κομματικές «υποχρεώσεις» και διαπροσωπικές εξυπηρετήσεις, (για τον λόγο αυτό επιλέγουμε την ανωνυμία), - ένα δικό μας βήμα ποιοτικού δημοσίου διαλόγου και κριτικής που θα μπορέσει να κινητοποιήσει όσους σκέπτονται, αισθάνονται και προσδοκούν κάτι καλύτερο σαν πολίτες.

Όσον μας  αφορά,  δεν είμαστε  παρά καθημερινοί άνθρωποι σαν όλους, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς,  που παλεύουν για την καθημερινότητα αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα όπως όλοι μας αλλά που παράλληλα αποποιούνται έως σιχαίνονται τον χαρακτηρισμό του ιδιώτη (με την αρχαιοελληνική του σημασία), επιμένοντας να είναι προσανατολισμένοι στο ρόλο του πολίτη που έχει δικαίωμα όσο και καθήκον την δημόσια ανάμειξη και που με εργαλείο την κριτική σκέψη μπορεί να σχολιάζει, να παρεμβαίνει, να επιβραβεύει, να ανατρέπει.

Σ’ αυτήν την παρέα χωράμε όλοι μας. Όλοι όσοι συμμερίζεστε τις ανησυχίες μας, έχετε τους ίδιους προβληματισμούς, έχετε μέσα σας ριζωμένο το ίδιο μεράκι, μπορείτε να γίνετε συντάκτες του eviapost.
Σας περιμένουμε !

Δεν ξέρουμε πόσο θα μας πάει, αλλά ένα είναι βέβαιο όσο φυσάει ο άνεμος, εμείς θα ταξιδεύουμε, γιατί μπορεί ο άνεμος σβήνει τα κεριά αλλά φουντώνει τις φωτιές.

Σας θέλουμε δίπλα μας!!!

Καλό μας ταξίδι!!!

*Γουλιέλμος Β’ της Οράγγης, 1650-1702, Κυβερνήτης Κάτω Χωρών, Βασ.της Αγγλίας

1 σχόλιο: