Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρός πατέρας τεσσάρων παιδιών

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Λαρκο, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών που σκοτώθηκε όταν έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος. Ο άντρας, καταγόταν από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας κι εργαζόταν με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους έξι μήνες στη βιομηχανία. Για εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Όπως σημειώνει, οι ευθύνες της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες,

Οι γριές ξαναχτυπούν


Άντε καλό βόλι. Διαβάστε μόνο σε εμάς Τι δίνουν οι δημοσκοπήσεις !!!



Κυριακή βράδυ, είκοσι και κάτι ώρες από τώρα, τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα έχουν αρχίσει να βγαίνουν και μαζί τους θα βγαίνουν τα «δίδυμα» που θα τρέξουν την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου για το τελικό αποτέλεσμα της δεύτερης επαναληπτικής εκλογής.

Οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις έχουν παγώσει το Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός βλέπει, ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών από τις πέντε μεγάλες περιφέρειες της χώρας  και τους πέντε μεγάλους Δήμους που θα κρίνουν και επικοινωνιακά το «παιγνίδι», οι εκλεκτοί του κινδυνεύουν να μην είναι στα δίδυμα που θα τρέξουν την επόμενη Κυριακή σε αυτές της περιοχές. Έτσι έκανε την ανάγκη φιλότιμο και έτρεξε να στηρίξει τους «ανεξάρτητους» περιφερειάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πάτρα, Λαμία. 

Αντιδρά ο Βενιζέλος για την επίσκεψη Τσιπρα στην Ρωσία


Επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «χυδαιολογεί» σε βάρος της κυβέρνησης και «κάνει μόνη της» εξωτερική πολιτική.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Ρωσία χωρίς να συνεννοηθεί(;) με το υπουργείο εξωτερικών και την κυβέρνηση προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά» γίνονται μόνο στη Συρία.

Η Αγία Άννα χειροκρότησε ζεστά τον Χρήστο Καλυβιώτη



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προεκλογική κεντρική ομιλία του επικεφαλής της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» Χρήστου Καλυβιώτη στην Αγία Άννα. Θερμή ήταν η προσέλευση του κόσμου οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις τοποθετήσεις του κυρίου Καλυβιώτη σε καίρια θέματα που αφορούν σε πλήρη ανανέωση του Δήμου.
Ο κύριος Καλυβιώτης χαιρέτησε από καρδιάς τους Αγιαννιώτες και παρουσίασε έναν προς έναν τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης».

Συνέντευξη Βαγγέλη Αποστόλου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Οι περιφέρειες της ανεργίας να γίνουν περιφέρειες της απασχόλησης»

Για ανατροπή των παλαιών πρακτικών, βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «αναπόσπαστο τμήμα της εσωκομματικής δημοκρατίας» τις αντιδράσεις που συνόδεψαν την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Στερεά σε νέα τροχιά».

Ουρανία Παπανδρέου: Γιατί απορρίψουμε την πρόσκληση σε προεκλογική ραδιομαχία (debate)



Αποφασίσαμε να απορρίψουμε την πρόσκληση σε προεκλογική ραδιομαχία (debate) που μας απηύθυνε το Ράδιο Ιστιαία και ο δημοσιογράφος κ. Τσελίκας αυτοπροσώπως.
 Οι αιτίες της απόφασής μας αυτής πρέπει να αναζητηθούν τόσο στην αντιμετώπισή μας από το εν λόγω μέσο – η οποία υπήρξε άνιση ενάντια σε όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας – όσο και στην επιλογή ορισμένων ανθυποψήφιών μας, επικεφαλείς άλλων συνδυασμών, είτε να απόσχουν είτε να στείλουν εκπροσώπους.

Θ. Ζεμπίλης: Προχωράμε μαζί για μία μεγάλη νίκη της Χαλκίδας



Με αρκετό κόσμο και με το Διονύση Τσακνή πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Μαΐου, στο στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Θανάσης Ζεμπίλης την προεκλογική ομιλία του, ο  Θανάσης Ζεμπίλης απέστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε από τους πολίτες του Δήμου να τον εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό μέλλον την πόλης της Χαλκίδας. 

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο Άντρας της Τρέμη στο Ωνάσειο "για χειρός" Άδωνι

Ο Άντρας της Τρέμη στο Ωνάσειο με υπογραφή Άδωνι
Ο Υπουργός Υγείας υπόγραψε απόφαση που αναρτήθηκε στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" , με την οποία στη θέση του Προέδρου ορίζεται ο Νικόλαος Νικητέας, σύζυγος της παρουσιάστριας του Mega, Όλγας Τρέμη. 

O ΣΥΡΙΖΑ κατοχύρωσε τον ιστότοπο neaellada.gr


ΣΥΡΙΖΑ: κατοχύρωσε τον ιστότοπο neaellada.gr Κίνηση ματ από το επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά κατοχύρωσε τον ιστότοπο neaellada.gr.
Σε λίγες ώρες θα βρίσκεται κανονικά στον αέρα η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Νέα Ελλάδα», απ’ όπου θα «τρέχει» η κεντρική προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Η Eurovision απο διαγωνισμός τραγουδιού κατέληξε Καρναβάλι

Η «γυναίκα με το μούσι» νικήτρια της φετινής EurovisionΒλέποντας αυτή τη φωτογραφία αντιλαμβάνεται κανείς ότι  το τραγούδι σε ενα τηλεοπτικό διαγωνισμό δεν έχει τόσο μεγαλη σημασία.
ΣΑΡΩΣΕ  «γυναίκα με το μούσι» στην φετινής Eurovision
H πιο εκκεντρική συμμετοχή, αυτή της drag τραγουδίστριας Conchita Wurst από την Αυστρία,  με το τραγούδι «Rise Like a Phoenix»,  είναι η μεγάλη νικήτρια του 59ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «B & W -Hallerne» της Κοπεγχάγης.

Όρθιοι οι Γερμανοί χειροκροτούν τον Τσιπρα στο Βερολίνο!


















Όρθιοι οι Γερμανοί χειροκροτούν τον Τσιπρα στο Βερολίνο και το τουιταρουν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν επισκέπτεται  θα μιλήσει στις 19.00 (τοπική ώρα) στο συνέδριο του Die Linke.

Εισαγωγή τσιμέντου από την ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο του Βόλου

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και ενώ το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα παραμένει εκτός λειτουργίας, από τον Μάρτιο του 2013 και έχουν πραγματοποιηθεί 113 απολύσεις, η ΑΓΕΤ, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  εισάγει τσιμέντο και το ξεφορτώνει  στο άλλο της εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Βόλο!!!

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΠΡΟΣ ΔΗ.Κ.Ε.Π.

Θεωρούμε πως ήδη έχουμε περάσει το μήνυμα πως απεχθανόμαστε την μουρμούρα και το παράπονο !!!
Άλλωστε πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά,καθώς μισούμε την απάθεια,παρακινώντας σε δράση και ενέργεια,ως υποχρεωτικές διόδους που οδηγούν σε παραγωγικό αποτέλεσμα.
Ήδη όμως έχουμε εκπέμψει πως όταν υπάρξει λόγος και προκληθούμε,ανταποκρινόμαστε και απαντάμε τόσο,όσο χρειάζεται.

Παπαλυμπέρης Γιατί ήταν κακός Δήμαρχος ο Μανώλης



Γιατί δεν κατάφερε, σε καμία περίπτωση, να σταθεί απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και τις συνέπιες τους και δίπλα στους κατοίκους του Δήμου.
Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούσαν στα όρια του Δήμου Καρύστου έκλεισαν ή αποδυναμώθηκαν με αποτέλεσμα να στερηθεί ο πολίτης υπηρεσίες καθημερινής ανάγκης. Η αντίδραση του Δήμου υπήρξε από χλιαρή ως ανύπαρκτη και σίγουρα αναποτελεσματική.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:«Κοντά στο βασιλικό θα ποτιστεί και η γλάστρα».



 Από το ξεκίνημα της προεκλογικής μας εκστρατείας, αυτής της πορείας μας προς το λαό, κάνουμε το παν για να διευκολύνουμε τους εκπροσώπους του Τύπου ως προς την άσκηση του Λειτουργήματός τους. Σε αυτά τα πλαίσια, εκδίδουμε δελτία τύπου με το πρόγραμμα των κατά τόπους επισκέψεών μας, για να επιτρέψουμε την δημοσιογραφική τους κάλυψη, ώστε να ενημερωθεί το ευρύ κοινό.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην Κήρινθου μίλησε ο Βασίλης ΠΑΖΑΡΑΣ



Σε ανοιχτή συγκέντρωση, στους κατοίκους της  Κήρινθου μίλησε ο Βασίλης ΠΑΖΑΡΑΣ την Παρασκευή 9 Μαΐου. Ο κ. Παζάρας αφού παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυασμού, τον τρόπο και την μορφή διοίκησης κατέληξε:

«Σε λίγες ημέρες έρχονται οι εκλογές.
Είμαι η μοναδική ευκαιρία να τους διώξουμε, ειδάλλως θα τους λουστούμε για άλλα 5  χρόνια, εμείς και κυρίως τα παιδιά μας.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου με επιτυχία η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Χαλκίδα.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7/5 στη Χαλκίδα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Στερεά Ελλάδα Χρήστος Δουλγεράκης. Ο Χρ.Δουλγεράκης κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις εμπειρίες από το νικηφόρο κίνημα για να μην κλείσει το νοσοκομείο στην Κύμη και στην ανάγκη να ξεδιπλωθούν αγώνες που να μην περιορίζονται στη διεκδίκηση αυστηρά κλαδικών ή συντεχνιακών αιτημάτων, αλλά αιτημάτων που θα αγκαλιάζουν το σύνολο του λαού ώστε να γίνουν νικηφόροι.

Περιοδεία Β.Αποστόλου στη Βόρεια Εύβοια



Την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Μαϊου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, πραγματοποίησε περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια.

Κάθε άλλη επιλογή μέλους εκτός των συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ τον θέτει εκτός του κόμματος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία θέτει εκτός οργανώσεων του, όσα μέλη του στηρίζουν ψηφοδέλτια διαφορετικά των κομματικών ψηφοδελτίων. Η ανακοίνωση.
Η Οργάνωση Μελών Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, οργανωμένα και συγκροτημένα, με ενότητα και μαχητικότητα, δίνει την τριπλή μάχη των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, (στο Δήμο Χαλκίδας με το «Ρεύμα Ανατροπής» και με το Ν. Λεβέντη , στην Περιφέρεια με την «Στερεά σε νέα τροχιά» και τον Β. Αποστόλου) και για τις Ευρωεκλογές, με ένα στόχο:

Απάντηση του Κώστα Χαϊνά, υποψήφιου περιφερειάρχη με τους Ενεργούς πολίτες Στερεάς

Βοιωτία 
Τι προτίθεσθε να κάνετε, αν εκλεγείτε, ώστε να συμμορφωθεί η Περιφέρειά μας με την δικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων για τον Ασωπό και να πάψει να παραβιάζει συστηματικά το δικαίωμα στην υγεία των πολιτών της περιοχής; από τις συλλογικότητες του Δήμου Τανάγρας "Πολίτες εν δράσει" και "Πολίτες για την Αειφορία"

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ" ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Του Δημήτρη Κατσούλη
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Ευβοιας
με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Στις Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαίου 2014 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι εκ των πραγμάτων ένα «πολιτικό εργαστήριο» μελλοντικών εξελίξεων που αγγίζουν και την κεντρική πολιτική σκηνή. Είτε διότι έτσι προέκυψε είτε γιατί έτσι μεθοδεύτηκε, η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή η στηριζόμενη αλλά και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ είναι απούσα από τις εκλογές. Έτσι δεν απολογείται ούτε υπερασπίζει το όποιο έργο της. Κανείς εξάλλου δεν ασχολείται μαζί της αξιολογώντας ή ασκώντας κριτική σε αυτό.