Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ουρανία Παπανδρέου: Γιατί απορρίψουμε την πρόσκληση σε προεκλογική ραδιομαχία (debate)



Αποφασίσαμε να απορρίψουμε την πρόσκληση σε προεκλογική ραδιομαχία (debate) που μας απηύθυνε το Ράδιο Ιστιαία και ο δημοσιογράφος κ. Τσελίκας αυτοπροσώπως.
 Οι αιτίες της απόφασής μας αυτής πρέπει να αναζητηθούν τόσο στην αντιμετώπισή μας από το εν λόγω μέσο – η οποία υπήρξε άνιση ενάντια σε όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας – όσο και στην επιλογή ορισμένων ανθυποψήφιών μας, επικεφαλείς άλλων συνδυασμών, είτε να απόσχουν είτε να στείλουν εκπροσώπους.

 Όσον αφορά το πρώτο, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας από την ΕΠΙΛΟΓΗ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να χαϊδέψει τα αυτιά άλλων υποψηφίων στις συνεντεύξεις που τους πήρε, ενώ όταν φιλοξένησε την επικεφαλής του δικού μας συνδυασμού, την κα Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη, έθετε ερωτήσεις άτοπες, διέκοπτε συνεχώς και αναίτια την υποψήφιά μας και γενικά φάνηκε να την εμποδίζει να μεταδώσει το πολιτικό της μήνυμα. Παρ'όλες τις αντιξοότητες, η κα Ουρανία απέδειξε ότι μπορεί να είναι Δήμαρχος 100% σε αντίθεση με το 10% που επικαλέστηκε η κα Ευσταθίου για τον εαυτό της. Παρεπιπτόντως, καλούμε την κα Ευσταθίου να μας απαντήσει στο ερώτημα εαν ο Δήμαρχος διοικεί το Δήμο σε ποσοστό 10% τότε σε ποιους αναλογεί το υπόλοιπο 90%; Στο σύζυγό της; Στα ντόπια συμφέροντα; Σε κάποιους άλλους; Μήπως είναι αυτά τα συμφέροντα που την εμπόδισαν να καταθέσει ένσταση για την υποψηφιότητα του κ. Αναγνώστου ενώ γνώριζε τις οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου προς το πρόσωπό του; Η κα Ουρανία συγκρούστηκε προεκλογικά με τη διαφθορά στέλνοντας μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει μετεκλογικά. Επιπλέον, δεν μπορούσε για παράδειγμα να τεθεί στην κα Ευσταθίου το εξής ουσιαστικό ερώτημα: Το πιθανώς νόμιμο είναι και ηθικό;
Εξηγούμαστε, είναι ηθικά ορθή η πιθανή συνύπαρξη της κας Ευσταθίου ως Δημάρχου, του συζύγου της ως επιβλέποντος τα έργα του Δήμου και του αδελφού του ως πιθανού αντιδημάρχου; Δεν τίθεται ηθικό ζήτημα με τη πιθανή μετατροπή του Δήμου σε οικογενειακή υπόθεση; Ακόμη δεν τέθηκε επίμονα κανένα ερώτημα σχετικά με την ικανότητα των υποψηφίων όπως αυτή τεκμηριώνεται από το βιογραφικό τους. Θεωρούμε πλήγμα εναντίον μας αυτή την επιλογή καθώς η κα Ουρανία Παπανδρέου, σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψηφίους, διαθέτει επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα ως καθηγήτρια πανεπιστημίου και δοκιμασμένη επιτυχημένη διοικητική εμπειρία στο νοσοκομείο Αγία Σοφία όπου διετέλεσε διοικητής. Ακόμη, η κα Ουρανία διαθέτει σημαντική κοινοβουλευτική πορεία με συμμετοχή σε πλήθος επιτροπών της Βουλής καθώς και σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του χωρίς να κρατά πελατολόγιο σε καιρούς που δεν είχε καμία ανάμειξη με την πολιτική. Ο κ. Τσελίκας απέναντι στην κα Ευσταθίου απέφυγε τις δύσκολες ερωτήσεις.
Αγνοούμε τα κίνητρα αυτής της επιλογής, ωστόσο θα θέλαμε να υπενθυμήσουμε το ρητό που λέει πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει».
 Σχετικά με τη δεύτερη αιτία της άρνησής μας, την υποβάθμιση δηλαδή της ραδιομαχίας από άλλους συνδυασμούς, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε σε ένα debate ΠΑΡΩΔΙΑ!
 Φαίνεται δυστυχώς ότι ο πολιτικός πολιτισμός, τον οποίο εμείς πάντοτε υπηρετούμε, για πολλούς παραμένει ζητούμενο...


Το γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Μέτωπο Αναγέννησης»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου