Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Θ. Ζεμπίλης: Προχωράμε μαζί για μία μεγάλη νίκη της Χαλκίδας



Με αρκετό κόσμο και με το Διονύση Τσακνή πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Μαΐου, στο στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Θανάσης Ζεμπίλης την προεκλογική ομιλία του, ο  Θανάσης Ζεμπίλης απέστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε από τους πολίτες του Δήμου να τον εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό μέλλον την πόλης της Χαλκίδας. 

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων έδωσε τη δική του απάντηση στις κατηγορίες για ανυπαρξία του έργου της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι απόδειξη στα σενάρια και τη παραφιλολογία είναι το ίδιο το έργο.



Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας της παράταξης μας. Ένας αγώνας που τον δώσαμε με εντιμότητα, συλλογικότητα, με το ήθος που αρμόζει σε εμάς και το αξιακό σύστημα που ατάλαντευτα υπηρετούμε. Έναν αγώνα που δώσαμε με ακεραιότητα με το θάρρος και το όνειρο του ανθρώπου που έχει καθαρό βλέμμα και δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Χωρίς υπόγειες διαδρομές, χωρίς προεκλογικά γραμμάτια, μακριά από διαπραγματεύσεις, αντιστεκόμενοι σε σενάρια και παραφιλολογία. Σενάρια ενός βρώμικου πολέμου που αναπτύχθηκε σε βάρος μας. Δεν λυγίσαμε, βγήκαμε δυνατοί. Έτσι σήμερα το Ρεύμα του Ευρίπου είναι δυνατό και ορμητικό, σαρώνει στο πέρασμα του γιατί έχει ενισχυθεί από το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που μεταφέρει τα μηνύματα της νίκης και της προόδου. Μηνύματα που καταφθάνουν από κάθε γειτονιά του Καλλικρατικού δήμου και βοούν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και μας μεταφέρουν μια νέα καθαρή νωπή λαϊκή εντολή. Για να είμαστε και πάλι εμείς εντολοδόχοι, για να προχωρήσουμε μπροστά και να σταθούμε αντάξιοι της πολυσύχναστης πορείας του Δήμου Χαλκιδέων. Για να εκφράσουμε τα νέα ρεύματα ιδεών, τη νέα γενιά, τους νέους ανθρώπους».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για την ανυπαρξία του έργου της δημοτικής αρχής ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι χθες επέμειναν να κάνουν λόγο για απραξία μιλώντας σε ένα ακροατήριο που δεν έβλεπε μπροστά του σκηνικά ή μακέτες αλλά έβλεπε αυτό που βλέπετε και εσείς σήμερα. Την έμπρακτη απόδειξη των έργων μας. Γιατί μπροστά σας βρίσκεται λαμπερή πλέον η μέχρι πρότινος παραμελημένη Βοιωτική Ακτή. Η αποκατάσταση του κτιρίου και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου των Αστεριών και η ανάπλαση του Αλσυλλίου της Κανήθου συνιστούν ένα σημαντικό έργο, ένα έργο που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των έργων που εκτελέσαμε στην πόλη».
Εν συνεχεία ανέπτυξε εν συντομία το έργο που έγινε στο Δήμο Χαλκίδας τα τελευταία τρισήμιση χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Με το συνολικό πρόγραμμα να ξεπερνά τα 95.000.000€ ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο πρωταθλητής, ο πρωτοπόρος στην εκτέλεση έργων σε όλη την Ελλάδα».

Ακόμα αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν και αφορούν την πολιτιστική ταυτότητα της Χαλκίδας λέγοντας: «Παρούσα σήμερα είναι και η Χαλκίδα της ιστορίας και του πολιτισμού. Η Χαλκίδα του Σκαλκώτα, η Χαλκίδα του Σκαρίμπα, η Χαλκίδα του Ορέστη Μακρή και του Δημήτρη Μυταρά. Η αποκατάσταση και αξιοποίηση της Αρέθουσας του Οθωμανικού Τεμένους, του Βαΐλου, της Ρωμαϊκής Παλαίστρας, του πρώην Αλευρόμυλου Δήμητρα, του Μουσείου για τον μπαρμπά-Γιάννη το Σκαρίμπα, καθώς και η εκπόνηση της μελέτης για την προστασία της περιοχής του Κάστρου της Αγίας Παρασκευής, του κέντρου της πόλης μας, ξαναδίνουν στη Χαλκίδα τη χαμένη πολιτισμική της ταυτότητα».
Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι: «Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνουμε τον προεκλογικό μας αγώνα με μια γιορτή πολιτισμού. Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε, το πλοίο των ονείρων μου με πάει σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε, λέει ο Διονύσης Τσακνής. Εμείς γυρίζουμε την πλάτη σε ένα τέτοιο μέλλον αλλά αντίθετα παλεύουμε για να κατακτήσουμε ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον, το μέλλον που προσδοκούμε και ονειρευόμαστε. Προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά ταξιδεύουμε με το πλοίο των ονείρων μας με φουσκωμένα πανιά, με σήμα τα ορμητικά νερά του Ευρίπου, με ούριο τον άνεμο του Ευβοϊκού, για μία μεγάλη νίκη, για τη νίκη της Χαλκίδας. Για τη νίκη που μας αξίζει, που αξίζει στα όνειρα και τις προσδοκίες μας, που αξίζει στις νεότερες γενιές αυτές της πόλης. Να είστε καλά με μία μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Χαλκίδας και των δημοτών της».

Με το πέρας της ομιλίας ο Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε με το Διονύση Τσακνή και συζήτησαν με θέα τον Ευβοϊκό, ενώ αμέσως μετά ο Διονύσης Τσακνής ανέβηκε στη σκηνή προσφέροντας ένα υπέροχο μουσικό θέαμα στους παριστάμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου