Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ μέλος του πολυεθνικού ομίλου Lafarge πέταξε την «κουκούλα».


Αποκάλυψε, με το πλιάτσικο που έκανε στους μισθούς των εργαζομένων του εργοστασίου της στη Χαλκίδα ότι ανήκει στους εργοδοτικούς κύκλους οι οποίοι, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων,

Bαγγέλης Αποστόλου για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ


 «Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η ανακοίνωση για την εκποίηση  της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα τη προεκλογική περίοδο , που τη χώρα μας κυβερνά μια καθαρά Υπηρεσιακή Κυβέρνηση .

Στην περιοχή του Αλιβερίου ο Β. Δεμερτζής


Στην περιοχή του Αλιβερίου βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Βασίλης Δεμερτζής, μαζί με άλλους δύο συνυποψήφιούς του τον  Τάσο Λιάσκο και την Βασιλική Παππά, όπου συναντήθηκαν με κατοίκους και στελέχη της ΝΔ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ


Η σκανδαλώδης ιδιωτική διεκδίκηση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμά και του αδελφού του, για την ‘’οικονομική  υποστήριξη’’ με 330.000€ του ιδιόκτητου Α.Ο Κύμης ανέδειξε ‘’για άλλη μια φορά’’ τον χαρακτήρα και την ποιότητα της Οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής πλειοψηφίας.

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Για την ΛΑΡΚΟ


Για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ήθελα να μεταφέρω την επίσημη θέση του κινήματος .
Η νέα εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της ΛΑΡΚΟ οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα δεν έχει πολιτική κυβέρνηση, ικανή να κάνει τους αναγκαίους χειρισμούς με

Η θέση της Ν.Δ για την Λάρκο


«Έχουμε αναπτύξει ξεκάθαρα τις θέσεις μας για τη ΛΑΡΚΟ.
Το μέλλον της απαιτεί διορατικές αλλαγές, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά  της, τις θέσεις απασχόλησης και την ασφαλή λειτουργία της.

Η ΔΗ.ΜΑΡ επισκέφθηκε χωριά από την Κεντρική Εύβοια

Οδοιπορικό ενημέρωσης στη βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ομάδα στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αποτελούμενη από τους Αναγνωστάκη Δημήτρη, Καπράλο Ηλία, Κολιοπάνο Πάνο, Παπανδρέου Ανδρέα & Παύλοβιτς Άλκη και πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Προκόπι, Μαντούδι, Κήρινθο, Παπάδες, Αγία Άννα, Γούβες και Ιστιαία.

Βαγγέλης Αποστόλου: Το κτήριο Γεωργιάδη να γίνει ένα νεώτερο μνημείο


Ο Βαγγέλης Αποστόλου , με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της 7/6/2012 του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων με αντικείμενο το χαρακτηρισμό ως νεώτερων μνημείων των κτιρίων του συγκροτήματος του πρώην εργοστασίου Γεωργιάδη στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας , έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Αύπνίες... ... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Στο δρόμο του Άκη και ο Γ.Παπακωνσταντίνου για CDS & EΛΣΤΑΤ - Ποιοι τον προστατεύουν


Δύσκολα θα γλιτώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, παρά την προστασία που απολαμβάνει από σκοτεινούς ξένους κύκλους (π.λ. λέσχη Bilderberg στην οποία αν και έχει πάψει να είναι υπουργός και θεωρείται πολιτικά απόλυτα "καμμένος", οι προστάτες του εξακολουθούν να τον καλούν). Σκοτεινοί κύκλοι, οι οποίοι είναι σαφές ότι έχουν ανάμιξη  σε αυτή την εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα.

"Δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών"

Την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επανέφεραν στη δημοσιότητα οι «Ανεξαρτητοι Ελληνες» οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν οτι «δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών».

Ποιος προστατεύει τον απίθανο κ. Γεωργίου;

 Του Νίκου Καρούτζου
Δεν έφταναν οι καταγγελίες για «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 που έστειλαν την Ελλάδα με ρυθμούς εξπρές στον αποκλεισμό από τις αγορές και την υπογραφή του πρώτου

1-21 Ιουνίου οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία της χώρας για το διδακτικό έτος 2012-13 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας φέτος στο νηπιαγωγεία γράφονται κατά προτεραιότητα όσα παιδιά συμπληρώνουν τα 5 έτη δηλαδή που γεννήθηκαν το 2007 και η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική.

Με το ίδιο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Σύμφωνα με την απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολιτικού Οργάνου του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η σειρά εκλογής των υποψηφίων μπαίνουν σύμφωνα με των αριθμό σταυρών που έλαβε ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές τη 6ης Μάη.
Ετσι για την Εύβοια η σειρά του ψηφοδελτίου έχει ως εξής:

Διδασκαλική Ομοσπονδία για τις Ιατρικές εξετάσεις μαθητών


Κύριοι Υπουργοί,
  Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, τα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Mε αφορμή τις αγροτικές ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις – χαλαζοπτώσεις στις τοπικές κοινότητες Βέλους , Κριεζών , Λεπούρων , Μετοχίου Διρφύων και Βιτάλων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας :

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Εργασιακές σχέσεις - Ανταγωνιστικότητα.


Οι εργασιακές σχέσεις έχουν εδώ και καιρό ελαστικοποιηθεί στη χώρα μας. Κατακτήσεις του εργατικού κινήματος έχουν εκμηδενιστεί. Είναι αναγκαία λοιπόν η ανάπτυξη ενός πλέγματος δράσεων με στόχο:

Στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου περιόδευσε κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφθηκε το Αλιβέρι, όπου συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα Λέπουρα, το Αυλωνάρι, το Μονόδρυ, τα Διρρεύματα, τις Κονίστρες όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιδήμαρχο, τους Ταξιάρχες και την Κύμη.

Σε θέση «μάχης» η Ν.Ε.Ε.Α. Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας


Σε θέση «μάχης» βρίσκεται  η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17η Ιουνίου

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Χαλκίδα, προχώρησε σε μειώσεις μισθών


Η εταιρεία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της πολυεθνικής Lafarge, επικαλούμενη μνημονιακές διατάξεις, (παραγρ. 4 του άρθρου 2 της 6/2012 Π.Υ.Σ.) προχώρησε σε περικοπές μισθών από την μισθοδοσία του Μαΐου 2012, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά απ’ ΟΛΟ τον όμιλο, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους του σωματείου της Χαλκίδας.

Μέσω του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τον δήμο στη Χαλκίδα και στο Ληλάντιο


Με μία ακόμη επιτυχία επιβραβεύονται οι αδιάκοπες και μεθοδικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, για την προώθηση έργων αναβάθμισης των δημόσιων χώρων και κτηρίων, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντικές δράσεις από το Δήμο για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου) και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Χαλκιδέων επικεντρώνει τις δράσεις του στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και στον καθαρισμό των παραλιών.
Για την ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ έχει προγραμματιστεί:

Πεζοδρομείται η Ερμού και στο τμήμα από Αβάντων έως Μπαλαλαίων


Το μεσημέρι του Σαββάτου (2 Ιουνίου) θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Ερμού, από την Αβάντων έως και την Μπαλαλαίων.
Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (4 Ιουνίου). Περιλαμβάνουν δε και την εκ παραλλήλου κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.

Νέο περιθώριο απογράφης για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων


Μετά την καταγραφή (από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 16 Μαρτίου 2012) των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (κάθε είδους αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ)

Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Λιβαδειά η συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα «Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο  στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης .»

Δημ Αναγνωστάκης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ


Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτη Σίμωση, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κα Αγιοστρατίτη Βούλα,  -παρουσία των επιμελητηριακών συμβούλων

ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η χθεσινή αποκάλυψη μας για τη χορηγία των 330.000 ευρώ από τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό Α.Ο. Κύμης – ιδιοκτησίας της οικογένειας Θωμά – έρχεται να αναδείξει για πολλοστή φορά, (και φοβόμαστε όχι τελευταία), το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου σαν το απόλυτο αρνητικό παράδειγμα ενός ιδιότυπου ‘’φαύλου καθεστωτισμού‘’ που όμοιο του το κίνημα της Αυτοδιοίκησης της Ευβοίας δεν έχει να επιδείξει.

Καλημέρα