Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γιατί δεν σήκωσε το γάντι ο Καραμανλής

Πανικός δημιουργήθηκε χθες στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, μετά το "λεκτικό λάθος" του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, όταν είπε στο Γιώργο Παπανδρέου πως "βλέπει στο πρόσωπό του ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, γιατί έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα". Στα επιτελεία Σαμαρά και Καραμανλή ήχησε αμέσως κόκκινος συναγερμός, προκειμένου να αποσοβηθεί μία κρίση κορυφής μεταξύ του "πρώην" και του "νυν".

Εκδήλωση διοργανώνει στις 11/4/2011 στην Χαλκίδα η ΕΠΚΑ-ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΚΑ-ΣτΕ
Η Ένωσή μας, ως επίσημος φορέας πλέον, προστασίας των καταναλωτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια των καταστατικών της επιταγών και θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες- καταναλωτές της Περιφέρειας, της Διοικητικής περιφέρειας της Εύβοιας και της πόλης μας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Χαλκίδα, την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο θέατρο Παπαδημητρίου, με θέμα:
«Τα δικαιώματα των καταναλωτών και ο  Θεσμόςτου Συνηγόρου του Καταναλωτή » Εισηγητής θα είναι:

Δημ Κατσούλης: Η αγορά του ακινήτου της ΕΓΣ από τον Δήμαρχο Κύμης συνέπεσε με την 1η Απριλίου και έχει την σημασία του

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ
Η 1η Απριλίου 2011 συνέπεσε με την  ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ότι προέβη στην αγορά  του ακινήτου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών στο Αυλωνάρι, αγορά που έγινε  με πρόταση  - και προφανώς φαεινή ιδέα-  του Δημάρχου και ως δια μαγείας θα λύσει το πρόβλημα της στέγασης νέων δημοτικών υπηρεσιών,

Σύμβουλο ζητά ο Σταμάτης Καπελέρης

Την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Σταματίου Καπελέρη ο να κατέχει εμπειρία σε θέματα υποστήριξης προγραμμάτων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Πρόσληψης Είκοσι (20) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου του Δ. Ιστιαίας -Αιδηψού

Πρόσληψης Είκοσι (20) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου του Δ. Ιστιαίας -Αιδηψού που εδρεύει στην Ιστιαία για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών. ΑΡ. Πρωτ. 4115/23-3-2011

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 19 ατόμων στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας,

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα εννέα (19) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, που εδρεύει στη Λίμνη Νομού Ευβοίας .

Πληροφορίες μπορείτε να έχετε :

Πρόσληψη εποχικού σε 3 τρία αρχαιολογικά έργα στην Εύβοια

 Εποχικό προσωπικό 5 Εργάτες για απασχόληση σε 3 αρχαιολογικά  έργα στην Εύβοια αναλυτικά
  1. Εποχικό προσωπικό (2 Εργάτες) για απασχόληση στο έργο "Στερέωση και Αποκατάσταση Ναών Αττάλης Ευβοίας"
  2. Εποχικό προσωπικό (2 Εργάτες) για απασχόληση στο έργο "Αποκατάσταση Μεσαιωνικού Πύργου στα Πολιτικά Ευβοίας" 
  3. Εποχικό προσωπικό (1 Εργάτη) για απασχόληση στο έργο "Αποκατάσταση Ναού Αγίου Νικολάου των Ριτζανών στον Οξύλιθο" 

ΕΛΣΤΑΤ: Οι Έλληνες έχουν "κόψει" καύσιμα, φάρμακα και ρούχα

Πτώση 13,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο του 2011 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010, χωρίς να συνυπολογίζονται τα καύσιμα. Με τα καύσιμα, ο σχετικός δείκτης κατά το εξεταζόμενο διάστημα, εμφανίζει ετήσια μείωση κατά 10,5%.

Μεγάλη ήταν και η πτώση του όγκου καθώς (αν δεν υπολογιστούν τα καύσιμα) συρρικνώθηκε κατά 14,8% τον Ιανουάριου του 2011 ενώ συνολικά (με τα καύσιμα) έπεσε κατά 16%.  

Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 82,7 χρόνια, ενώ οι άνδρες 77,8 χρόνια.
 Ελαφρώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καταγράφεται το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, σύμφωνα τη Eurostat και τα δημογραφικά στοιχεία του 2009. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 82,7 χρόνια, ενώ οι άνδρες 77,8 χρόνια. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την ΕΕ των 27, είναι 82,4 χρόνια για τις γυναίκες και 77,8 χρόνια για τους άνδρες.
Οι μακροβιότερες γυναίκες στην ΕΕ είναι ...

Σε στενό κλοιό ο υπουργός με τα 178 εκατ…αγνώστου προελεύσεως !

Άνδρες του ΣΔΟΕ, κάνουν «φύλλο και φτερό» το λογαριασμό του πρώην υπουργού και της κινήσεις του.  Με το θέμα ασχολείται κατά πληροφορίες ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος έχει λάβει και προσωπικά το αίτημα των βουλευτών
Έχει στενέψει ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό, στους λογαριασμούς του οποίου, στην Ελβετία, βρέθηκαν 178 εκατομμύρια ευρώ... αγνώστου προελεύσεως. Πλέον, το θέμα ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ και η Βουλή, ταλανίζεται από τις αποκαλύψεις.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σαμαρά σε Καραμανλή έχω μήνυμα . Καραμανλής σε Σαμαρά είμαι μάχιμος

Ένα κρυφό μήνυμα για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή περιείχε η πρόσφατη τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος αλλά μόνον όσοι γνωρίζουν καλά τους κώδικες της Κεντροδεξιάς το αποκρυπτογράφησαν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε, ως γνωστόν, τις "εξωθεσμικές λύσεις" και τους "θεόσταλτους σωτήρες". Το πρώτο σκέλος του μηνύματος αφορούσε συγκεκριμένα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης.Το δεύτερο απευθυνόταν στον Καραμανλή.

Ο Θάνατος σου η ζωή μου. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια;

Το σίριαλ του μεγάρου ''Υπατία'' έχει μεταφερθεί πλέον στη...χωματερή της Κερατέας! Η διάσταση απόψεων μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Παρότι ''πολιτικό παιδί'' του κ.Παπουτσή ο κ. Ραγκούσης, τάσσεται υπέρ της σκληρής γραμμής με αστυνομική αντιμετώπιση των απεργών ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πιστεύει οτι το θέμα δεν αποτελεί αστυνομική υπόθεση και οτι η επίλυση του προβλήματος περνά μέσα από τον διαρκή και ουσιαστικό διάλογο των κατοίκων με τα αρμόδια Υπουργεία. 

Ο Λεωνίδας Κύρκος στηρίζει Κουβέλη και διάλογο με το ΠΑΣΟΚ

Τη στήριξή του στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη εξέφρασε χθες και με την παρουσία του στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος.  

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Κύρκος εξέφρασε την ελπίδα του “να έχει συνέχεια” ο “πλούσιος διάλογος” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 984”,

Πέντε σχέδια συγχώνευσης νοσοκομείων

Σε πέντε διαφορετικούς άξονες θα κινηθεί το σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων που προσανατολίζετε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα σχέδια το είχαμε περιγράψει σε σχετική ανάρτηση, όταν πριν μερικές μέρες σε αποκλειστικές πληροφορίες γράψαμε το σχέδιο για τα νοσοκομεία του νομού.


Οι πέντε μορφές συγχωνεύσεων είναι οι εξής:

Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών...

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφής των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, ώστε κάθε τμήμα να δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων με βάση και τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα ... τελευταία χρόνια έχει διαµορφωθεί µια πολύ σοβαρή αρνητική διάσταση όσον αφορά την ουσία της ακαδηµαϊκής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενώ καθορίζεται συγκεκριµένος αριθµός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αριθµός αυτός πολλαπλασιάζεται χωρίς κανείς να έχει ακριβή εικόνα του αριθµού των φοιτητών οι οποίοι τελικά θα εγγραφούν µέχρι το τέλος του πρώτου έτους.

Δείπνα συνεννόησης...

Η προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να διευρύνει το μέτωπο υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, έχει ανατεθεί κυρίως στον κ. Ρέππα.  

Χθές το βράδυ λοιπόν ο Αρκάς υπουργός και με αφορμή επέτειο οικογενειακού χαρακτήρα συγκέντρωσε στο σπίτι του, τους Παμπούκη, Βάρτζελη, Αθανασάκη, Αλέκο Παπαδόπουλο, Φλωρίδη, Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου.

Kαλλικράτης και στα Στρατολογικά Γραφεία

Στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα προχωρήσει η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ εντός του 2011.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου,

Άνω Κάτω η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας - Στο τραπέζι παραιτήσεις

Σύρραξη είχαμε την Πέμπτη το βράδυ στο Μέγαρο Κότσικα. Παραιτήσεις έπεσαν στο τραπέζι του Δημάρχου από συνεργάτες του, ενώ το ρόλο του «πυροσβέστη» έπαιξε ο Β.Καθαροσπόρης, αυτόκλητος… 
Η ένταση που υπόβοσκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στις σχέσεις Θ.Γιαννούκου και Σ.Σκλιά έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα να εξαπολύονται κατηγορίες εκατέρωθεν για λάθος χειρισμούς στο θέμα της Λαϊκής του Σαββάτου και να καταλήγουν για λόγους ευθιξίας σε παραίτηση….
 Η Λαϊκή του Σαββάτου φαίνεται πως δεν έχει κάνει άνω κάτω μόνο επίμαχες συνοικίες της Χαλκίδας, που αρνούνται να τη φιλοξενήσουν, αλλά και τη Δημοτική Αρχή.

Ευχές του Μητροπολίτη Χαλκίδος για το Πάσχα

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος, Iστιαίας καi Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος,  εύχεται σ’ όλα του τα πνευματικά παιδιά, το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας και τα εν τη ξένη παρεπιδημούντα, να αξιωθούν, με καθαρές τις σωματικές και πνευματικές αισθήσεις, να δουν τον Αναστάντα Κύριο και ν’ ακούσουν απ’ τ’ άγια χείλη Του το αιώνιο μήνυμα της χαράς και της ελπίδος.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σε εξαφάνιση η Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Σε εξαφάνιση από το χάρτη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων φαίνεται πως οδηγείται το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος του οριστικού κλεισίματος, αφού σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη υπάρχει το ενδεχόμενο να μη συμπεριληφθεί στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Αμυντική Βιομηχανία στη χώρα.

Τα όσα φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο εντείνουν το κλίμα ανησυχίας και επιβεβαιώνουν τους φόβους των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, που διαμαρτύρονται για την εικόνα διάλυσης και απαξίωσης του εργοστασίου.

Όχι ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών...

Aπό την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της φτώχειας. Ύφεση, ανεργία, μείωση των μισθών και συντάξεων, πτώση του επιπέδου ζωής, φόβος και ανασφάλεια για το αύριο φαίνεται να είναι το μέλλον του ελληνικού λαού. Παρ’ όλες τις θυσίες των εργαζομένων, των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το έλλειμμα αυξάνεται και το δημόσιο χρέος απογειώνεται επικίνδυνα.
Τα κρατικά έσοδα μειώνονται συνεχώς και οι κρατικές δαπάνες δεν μπορούν να τιθασευτούν.

Π. Γεννηματάς: Δεν πιάσαμε ακόμα …πάτο !

Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στον «πάτο του βαρελιού» λέει …εκπρόσωπος του τραπεζικού κατεστημένου ! Τα …χειρότερα έπονται !
Η ύφεση θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμη, δεν έχουμε φθάσει ακόμη στον πάτο του βαρελιού, εκτιμά ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Π. Γεννηματάς.
Μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης για τις προοπτικές του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ.Γεννηματάς ανέφερε ότι στην ενέργεια υπάρχουν οι πιο ουσιαστικές δυνατότητες για επενδύσεις και διαθεσιμότητα κεφαλαίων ύψους 20-22 δισ. ευρώ, ωστόσο πρέπει τώρα να γίνουν οι στρατηγικές επιλογές για τη συμμετοχή ή μη του δημοσίου στο χώρο.

"Μαύρες" οι προβλέψεις του ΙΟΒΕ για το 2011.

"Σοκάρουν " οι  προβλέψεις για ανεργία, ανάπτυξη !!
Η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου προβλέπει επιβράδυνση της οικονομίας κατά - 3,2% ή και χαμηλότερα, πράγμα που θα οδηγήσει την ανεργία στο 15,5%. Επισημαίνεται παράλληλα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι τέτοιας κλίμακας, που πιθανόν να μην επιτρέψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε εύλογο χρονικό διάστημα και να εκτοξεύσει το χρέος και την κοινωνική απογοήτευση.

Ο καφές σύμμαχος της υγείας

Κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι η υπερβολική λήψη καφέ κρύβει κινδύνους για την υγεία. Οι νέες μελέτες όμως θέλουν τον καφέ να προστατεύει από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, ενώ ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και θεραπεύει τον πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τους μελετητές του «Biomed Central Cancer» η καφεΐνη περιορίζει τον κίνδυνου του καρκίνου του δέρματος κατά το 1/3, ενώ παρομοίως επιδρά στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μαστού, φάρυγγα, παγκρέατος, προστάτη και λευχαιμίας.

Υπό απομάκρυνση τελούν 20 διοικητές νοσοκομείων

Υπό απομάκρυνση τελούν 20 διοικητές νοσοκομείων, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι 10 διοικήσεις νοσοκομείων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη ισολογισμούς του 2009.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.iatronet.gr, αναφερόμενος στη λειτουργία του «ESYnet», ο κ. Λοβέρδος είπε ότι για πρώτη φορά μετά τη σύσταση του ΕΣΥ, είναι δυνατή η λεπτομερής καταγραφή οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων.«Δεν μπορείς να διοικήσεις ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος στον παράδεισο!!!

Χαμογελάστε!!! Έρχεται δύσκολος μήνας. 
 
Ένα νεαρό ζευγάρι, πολύ ερωτευμένο, αποφασίζει να παντρευτεί, όμως την τελευταία νύχτα πριν τον γάμο, συμβαίνει ένα τραγικό δυστύχημα και σκοτώνονται...
Βρίσκονται προ των πυλών του Παραδείσου, να συνοδεύονται από τον Αγιο Πέτρο.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο νεαρός συναντιέται με τον Πέτρο και του λέει:

Ο "μάχιμος"

Αν ανησυχούσατε περί του αντιθέτου, μπορείτε να ηρεμήσετε. Ο Καραμανλής "παραμένει μάχιμος" όπως σπεύδουν να μας διαβεβαιώσουν οι φίλοι του.

«Ο Καραμανλής είναι βουλευτής της Θεσσαλονίκης από το 1989 και ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι θεσσαλονικείς από την πρώτη ημέρα την τιμά. Και θα εξακολουθήσει να την τιμά» τόνισε (Ρ/Σ ΕΡΤ- 3)

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι εθελοντική

Μπορεί φυσικά να το αντιμετωπίσει κανείς με χιούμορ, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αρκετοί υπουργοί φροντίζουν να καλλιεργούν την εικόνα του "ήρωα" που παλεύει με θεούς και δαίμονες για τη σωτηρία της πατρίδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμμετοχή στην πολιτική είναι εθελοντική, η ανάληψη δε υπουργικών καθηκόντων επίσης. Ουδείς συμμετέχει υποχρεωτικά και εξ όσων γνωρίζουμε σε κανένα δεν μίλησε η ιστορία προσωπικά για να του αναθέσει το ρόλο του σωτήρα.

Ανδρουλάκης: Ο καθηγητής του Χάρβαντ θα σου πει τι να κάνεις;

Από το ZOOMNEWS
"Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και τον τρόπο που κυβερνάει τη χώρα άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του πρότεινε να τον αξιοποιήσει στην κυβένηση αλλά αρνήθηκε στη λογική ότι ήθελε να έχει άποψη. “Δεν μπορεί να μη γνωρίζω το σενάριο, να πω μια γνώμη για το κάστινγκ” είπε με το γνωστό του ύφος στον realfm.
Θέλοντας να τονίσει την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις από την πραγματική οικονομία είπε: 

"Οριζοντίως και καθέτως"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ (από το ΒΗΜΑ)

"Η αιφνίδια παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών στο κεντρικό δελτίο του MEGA και ο διαξιφισμός του με τον οικονομικό συντάκτη κ. Παππού, δεν ξέρω γιατί έφεραν αυθόρμητα στη σκέψη μου το λαϊκό εκείνο άσμα: 
«Έλα στον παππού», της περασμένης δεκαετίας, όταν οι συμπολίτες μου έκαιγαν πεντοχίλιαρα στα μπουζούκια.

"Μισθοί 300 ευρώ! "


Aπό το capital.gr του Θανάση Μαυρίδη

"Μπορεί ο Έλληνας εργαζόμενος να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα; Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Βουλγαρία; Μην βιαστείτε να απαντήσετε «όχι», διότι εκεί πάνε τα πράγματα.
Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μία χώρα χαμηλού εργατικού κόστους, παρασύροντας ταυτόχρονα όλες τις αξίες σε ανάλογα επίπεδα τιμών. Αυτή είναι η αλήθεια για την Οικονομία που καλείται να πει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, όπως ζήτησε και ο κ. Λοβέρδος...
Αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο καλείται να πληρώσει συντάξεις και μισθούς που δεν τους έχει. Υπάρχουν δύο λύσεις.

Αυτοί είναι μισθοί...

Oι εργαζόμενοι στα EΛΠE παίρνουν συνολικά 17,8 μισθούς ετησίως. Oι τρεις περίπου μισθοί από αυτούς είχαν θεσπιστεί ως πριμ παραγωγικότητας και στην πορεία κατέληξαν να δίνονται σε όλους ανεξάρτητα από την απόδοση.


Eργάζονται 38 ώρες την εβδομάδα αντί 40 ημερών και 197 ημέρες τον χρόνο, όταν στον εγχώριο ανταγωνισμό, εργάζονται 213 ημέρες ετησίως.

Το μνημόνιο δεν έφτασε στα ΕΛΠΕ

Οι αμοιβές στα ΕΛΠΕ δεν θα ενδιέφεραν αν στην εταιρία δεν συμμετείχε το ελληνικό δημόσιο.

Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν κατέχει το 35,48% των μετοχών και διορίζει τον Πρόεδρο του ΔΣ που είναι εκτελεστικό μέλος.

Συνεπώς το κράτος έχει συμφέρον να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα μερίσματα από τα κέρδη της εταιρίας.

Καλημέρα!!! Καλό Μήνα!!!


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα παιδιά που θηλάζουν είναι πιο έξυπνα..

Όσο μεγαλύτερη χρονική περίοδο μια μητέρα θηλάζει το νεογέννητο παιδί της, τόσο μεγαλώνει ο εγκέφαλός του και τόσο αυτό αποκτά αυξημένες νοητικές δυνατότητες
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του εγκεφάλου ενός θηλαστικού (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) και του χρόνου θηλασμού.

Σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών .... Τον Φθινόπωρο εκλογές;


Κυβερνητικό σχέδιο τριετίας καταρτίζει το Μέγαρο Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να υπερβεί το μνημόνιο και να ξεπεράσει έτσι την όποια κριτική σχετικά με το αν 'βγαίνει' ή 'δεν βγαίνει'. 
Την ίδια στιγμή όμως, οι δημόσιες διαφοροποιήσεις κορυφαίων υπουργών μεταξύ τους, αλλά και ο αναβρασμός που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επαναφέρουν στην επιφάνεια σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών για τον φθινόπωρο.

Ο Παπανδρέου παρών στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον συνοδεύε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκίνησε  το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Κεραμεικό.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 3,01 η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Κάτω από το 20% η ΝΔ

Ραγδαία πτώση του δικομματισμού καταγράφουν οι τριμηνιαίες τάσεις της Metron Analysis, .

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει

Προσλήψεις 5.387 εποχικών πυροσβεστών !

Στην πρόληψη 5.387 εποχικών πυροσβεστών προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Η θητεία τους θα είναι για ένα εξάμηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.
Επίσης, εντός του Μαΐου, ενδεχομένως το πρώτο δεκαπενθήμερο, προκηρύσσονται οι 4.000  θέσεις των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Μην ξεχνάτε τη σαλάτα σε κάθε τραπέζι!

Η καθημερινή κατανάλωση σαλάτας αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε. Η σαλάτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα να έχετε ένα απλό και γευστικό γεύμα.
Οι σαλάτες είναι το κλασσικό πιάτο που υπάρχει σε κάθε τραπέζι για να συνοδεύει το κυρίως γεύμα.

Νομοσχέδιο: Όλοι θα είμαστε δότες οργάνων

Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΙΝΑΙ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ.

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλωνος Ευβοίας

Αυτή την εποχή  γίνεται συζήτηση για τον νέο νοσοκομειακό χάρτη της χώρας και την πιθανολογούμενη  κατάργηση η υποβάθμιση περιφερειακών νοσοκομειακών μονάδων. Είτε η  κατάργηση είτε η υποβάθμιση θα έχουν τις ίδιες αρνητικές συνέπειες για την  υγειονομική περίθαλψη στην ελληνική ύπαιθρο. Στις συνθήκες της παρούσας κρίσης η κόκκινη γραμμή από την οποία κανείς πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει με την ανοχή και την σιωπή του την οπισθοχώρηση είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Το ρήγμα είναι εξήντα μέτρα στο κανάλι του Μόρνου

Σε εξήντα μέτρα μήκος εκτείνεται το ρήγμα, που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου, στο χωριό Σαράντη στη Βοιωτία χθες Τρίτη το μεσημέρι, δήλωσε στο ΑΠΕ ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης.

Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης

Τράπεζες: Διαγράφουν έως και το 25% των χρεών από δάνεια

Σε διαγραφές χρέους, έως και 25% του οφειλόμενου κεφαλαίου, προχωρούν οι τράπεζες στις περιπτώσεις των δανειοληπτών που ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια, με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Αν και οι τράπεζες φοβούνται 
μη λάβει αυτό το φαινόμενο διαστάσεις χιονοστιβάδας,

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ -Πρόβατο γέννησε… σκυλάκι !

Ένα από τα πρόβατα του Liu Naiying, όπως διατείνεται ο ίδιος, γέννησε ένα κουταβάκι. Το νεογέννητο έχει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του αρνιού αλλά σε γενικές γραμμές θυμίζει σκύλο. Αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, για τον Liu Naiying πρόκειται για θαύμα.
Ο Liu βρήκε το αρνάκι-κουταβάκι σε ένα από τα χωράφια του λίγο μετά τη γέννησή του.

Δύο χελώνες καρέτα νεκρές σε Θεολόγο και Αρκίτσα

Δύο χελώνες καρέτα καρέτα βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα νεκρές στις παραλίες του Θεολόγου και της Αρκίτσας.

Το περιβάλλον δεν είναι «υπόθεση για λίγους». Να ανακληθεί η απόφαση του Περ. Συμβ. ζητούν Σύλλογοι και φορείς της Στερεάς

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις καθημερινά για την απόφαση του Περ. Συμβ. της μεταφοράς των αποφάσεων για το περιβάλλον . Έτσι τώρα δέκα εφτά φορείς σύλλογοι και ομάδες πολιτών της Στερεάς, υπογράφουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ανάκληση της απόφασης τους Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας να μεταβιβάσει το σύνολο σχεδόν των περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων σε μια ολιγομελή επιτροπή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακαλούνται βιολογικές φακές με υπολείμματα …φυτοφαρμάκου !

Με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ανακλήθηκε από την ελληνική αγορά φακή βιολογικής γεωργίας, από την Τουρκία, στην οποία υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MRLs) ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.
Σύμφωνα με το φορέα πρόκειται για φακή βιολογικής γεωργίας τουρκικής παραγωγής, με την εμπορική επωνυμία

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κάνεις καθιστική ζωή; Μην κάνεις σεξ!

Οι απότομες «εκρήξεις» έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου.
Στην ομάδα υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ζουν μια καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά ή για τους μεσήλικες που δεν κάνουν σεξ συχνά ούτε ασκούνται σωματικά με άλλο τρόπο.

Φόβοι για εκτίναξη του ελλείμματος του 2010

Το ενδεχόμενο το έλλειμμα του 2010 να υπερβεί τις προβλέψεις και να διαμορφωθεί τελικά σε επίπεδα.υψηλότερα από το 10% από 9,5% του ΑΕΠ, που αρχικά αναμενόταν, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στην τρόικα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Πέμπτη.

Standard & Poor's: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε η Standard & Poor's. Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε και την οικονομία της Πορτογαλίας.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίστηκε σε "ΒΒ-" από "ΒΒ+" και της Πορτογαλίας σε "ΒΒΒ-" από "ΒΒΒ".