Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου Προς Θωμά υπάρχει θέμα της υποτίμησης του οργάνου.

      Την Τετάρτη 23-3 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου. Στη συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετούμενη για τη προσπάθεια του Δημάρχου για εφαρμογή του Καλλικράτη τόνισε:
    «Παρακαλουθούμε με προσοχή την δραστηριότητα σας, που φυσικά αποτελεί επιλογή δική σας και της παράταξης που εκπροσωπείτε.
   Επίσης γνωρίζουμε, πως διαθέτετε άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικο Συμβούλιο εξαιτίας και του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος που καθορίζεται στον νόμο που θεσμοθετεί τον Καλλικράτη.

Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε την δυνατότητα σας να επικυρώνετε εκ των υστέρων κάθε ενέργειά σας.  
Πέρα όμως από αυτά, υπάρχει και το θέμα της υποτίμησης του οργάνου.
Ο περιορισμός της υποχρέωσης και ταυτόχρονα δικαιώματος μας να εκφράζουμε γνώμη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δημο.  
 
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για την ουσία του Καλλικράτη και για το πώς θα βαδίσει ο δημος στην κατεύθυνση του αντιλαικού του χαρακτήρα, ζητάμε να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις σας,  προσδιορίζοντας τι θα κάνετε και πότε. Συγκεκριμένα :
Επιμένετε στη τακτική σας να συνεδριάζει το ΔΣ χωρίς να μας γνωστοποιείτε τις εισηγήσεις πάνω στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
Τακτική που αντικειμενικά δυσκολεύει πολύ την προετοιμασία και τη κρίση μας στα προτεινόμενα θέματα.

Κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ. Τελειώνει και ο Μάρτης και ακόμα δεν έχετε θίξει αυτό το θέμα!
Η μη θεσμοθέτηση κανόνων στη λειτουργία του ΔΣ καταλαβαίνουμε ότι σας βολεύει μια χαρά αλλά αναδεικνύει και τον αυταρχισμό σας με τον οποίο θέλετε να διοικήσετε τον Δήμο.
Οι δυο κυρίαρχες και καθοριστικές επιτροπες του δήμου είναι, των οικονομικών και της ποιότητας ζωής, στην πρώτη δεν εκπροσωπούμαστε στη δεύτερη είμαστε αναπληρωματικοί.
  Έχουμε ζητήσει να ειδοποιούμαστε για παρακολούθηση των συνεδριάσεων τους έστω και χωρίς δικαίωμα λογού. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά ειδοποίηση. Τι σκοπεύετε να κάνετε; Έχουν συνεδριάσει αυτές οι επιτροπες;
Ιστοσελίδα του δήμου. Προβάλλατε και διαφημίζατε σαν κατόρθωμα σας από το πρώτο ΔΣ το στήσιμο αυτής της ιστοσελίδας. Δεν αμφισβητούμε και γνωρίζουμε καλά τα θετικά της πληροφορικής στην εποχή μας, όμως θεωρούμε προκλητικά αλαζονικό να χρησιμοποιείται αυτός ο χώρος αποκλειστικά σαν χώρος προβολής της πλειοψηφίας του ΔΣ και ιδιαίτερα του δημάρχου.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει στείλει με
e-mail επανειλημμένως Δελτία Τύπου, όπως κάναμε και πριν 4 μέρες με το πρόβλημα του ακτινολόγου στο ΚΥ Αλιβερίου, αλλά όταν φτάνουν στο προορισμό τους κάπου φαίνεται θάβονται ίσως γιατί χαλούν την ωραία εικόνα του δήμου που τόσο πολύ επιδιώκετε να προβάλλετε. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;»

  Σε θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούν ολόκληρο το Δήμο και αναδεικνύουν την πολιτική που εκπροσωπούν τόσο η παράταξη του Δημάρχου αλλά και οι παρατάξεις της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, η Λαϊκή Συσπείρωση μειοψηφώντας υποστήριξε ότι:

1/ ΧΥΤΑ Διαφωνούμε κάθετα με την πολιτική που  προωθούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και αποσκοπεί τη λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων να δώσουν ιδιωτικά συμφέροντα - μεγαλοεργολάβοι. Η δίκη μας ξεκάθαρη θέση είναι να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων με κεντρικό έλεγχο από δημόσιους φορείς.

2/ Προσλήψεις εργαζομένων στο δήμο με σχέσεις ελαστικής εργασίας. Όχι στην αποδοχή του νομού για τις προσλήψεις των εργαζομένων. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού με σχέση μόνιμης εργασίας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, καθώς και να πάρει ξεκάθαρη θέση το δημοτικό συμβούλιο (ΔΣ) για το θέμα.
3/ Λιβύη Η Λαϊκή Συσπείρωση παίρνοντας υπόψη της την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή της Μεσογείου και τους κινδύνους που απειλούν την χώρα μας και όλη την περιοχή από την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας –Βρετανίας στην Λιβύη, με την στήριξη των ΗΠΑ, καθώς και τους κινδύνους που απειλούν τους λαούς της περιοχής μας από τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, των χωρών της Ε.Ε, της Κίνας, της Ρωσίας κλπ, για τον έλεγχο  των πηγών ενέργειας (πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ.)  και των διαύλων μεταφοράς τους (Αιγαίο, Β. Αφρική, Μεσόγειος κλπ)  θεωρεί αναγκαία την διαμαρτυρία και καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη και προτείνει το παρακάτω ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.    
                                        ΨΗΦΙΣΜΑ 
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου καταδικάζει την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας-Βρετανίας, με την στήριξη των ΗΠΑ, στην Λιβύη, με πρόσχημα το «ανθρωπιστικό» ενδιαφέρον τους.
   Το ενδιαφέρον τους αφορά στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο της Λιβύης και όχι στο λαό της, που θέλουν να εκμεταλλευτούν, παίρνοντας τώρα το μέρος της αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι χθες στήριζαν όλοι τους τον Καντάφι, μαζί και ο Γ. Παπανδρέου.
 Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.
   Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης. Αυτοί που επιτίθενται στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που έχουν φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, είναι οι ίδιοι που τον εκμεταλλεύονται με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τους μισθούς πείνας.
Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση:
Να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα, που αποτελεί εστία κινδύνου για την περιοχή, και το Άκτιο.
Καμία εμπλοκή της χώρας μας. Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.
  Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έγινε δεκτή από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που ενέκριναν ένα άχρωμο-άγευστο και ανούσιο ψήφισμα.
 
    Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους τους αγρότες τους επαγγελματοβιοτέχνες τη νεολαία του Δήμου σε επαγρύπνηση γιατί η συμβιβασμένη με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης ΕΕ πλειοψηφία του ΔΣ αλλά και αντιπολίτευση μόνο αρνητικές αποφάσεις για μια λαϊκή οικογένεια είναι ικανές να πάρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου