Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την Μεγάλη Εβδομάδα

Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος διοργανώνει δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις, προκειμένου οι πιστοί να προετοιμασθούν, και δι’ αυτού του τρόπου, για να συμμετάσχουν στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Η πρώτη Εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 4  Απριλίου 2011 και ώρα 18:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με τίτλο
«ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ... (ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)», και διοργανωτή την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ».
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, η Χορωδία της Σχολής «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και Πασχαλινούς Θρήνους από την Δημοτική Μουσική μας Παράδοση.

Η δεύτερη και καθιερωμένη από πολλών ετών Εκδήλωση, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00, στονΙερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, με θέμα: «Ο ΘΕΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΟΣ».  Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου