Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ελληνική «επίθεση» σε κινεζικά κεφάλαια

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Παμπούκη να βρίσκεται σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση κρίσιμων συναντήσεων με τους ιθύνοντες της China Investment Bank. Αργά, σταθερά και με πολύ προσεκτικά βήματα προετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πολύ καλή παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της στις αγορές της Ασίας, από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας κ.Χ.Παμπούκη να ηγείται της όλης προσπάθειας, η οποία θα κορυφωθεί αρχές του καλοκαιριού, όταν και θα γίνει το road show. Ο βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η Κίνα.


Ήδη, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον κ.Παμπούκη να βρίσκεται σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση κρίσιμων συναντήσεων με τους ιθύνοντες της China Investment Bank, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως τραπεζικούς επενδυτικούς βραχίονες.

Η εν λόγω τράπεζα, η οποία είχα ξανά ακουσθεί στα μέρη μας όταν η επίσης κινεζική Cosco είχε έρθει για να επενδύσει στο λιμάνι του Πειραιά, θα μπορούσε είτε:
α) να λειτουργήσει καταστήματα της στη χώρα μας ως ένα πρώτο βήμα παρουσίας της εδώ είτε
β) να προχωρήσει ακόμα και στην αγορά μιας ή δύο εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, αν κι εφόσον οι διαπραγματεύσεις απέδιδαν καρπούς. 

Κι εννοείται ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει, με το αζημίωτο, στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, αν κι όποτε κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο και δυνατό. Ενδιαφέρον από την κινεζική πλευρά υπάρχει κι απομένει το όλο project να οργανωθεί σωστά για να αποδώσει και τους κατάλληλους καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου