Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανδρουλάκης: Ο καθηγητής του Χάρβαντ θα σου πει τι να κάνεις;

Από το ZOOMNEWS
"Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και τον τρόπο που κυβερνάει τη χώρα άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του πρότεινε να τον αξιοποιήσει στην κυβένηση αλλά αρνήθηκε στη λογική ότι ήθελε να έχει άποψη. “Δεν μπορεί να μη γνωρίζω το σενάριο, να πω μια γνώμη για το κάστινγκ” είπε με το γνωστό του ύφος στον realfm.
Θέλοντας να τονίσει την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις από την πραγματική οικονομία είπε: 

“Εγώ κάθε μέρα μιλάω σε μεγάλες συγκεντρώσεις, 500 άτομα” είπε. “Τρισήμισι ώρες συζήτηση κάνω και είναι και διάφοροι ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάς, συζητάς, μαθαίνεις. Δεν έχουν πάει σε ένα καφενείο, σε ένα αμφιθέατρο. Θα σου πει ο καθηγητής του Χάρβαρντ τι θα κάνεις;”

Το “ε, πρόεδρε” που είναι ο τίτλος ενός από τα βιβλία του, “έγινε τώρα “αχ, πρόεδρε”, αυτό μου λέει στο δρόμο ο κόσμος” είπε. Εκτίμησε ότι ο Παπανδρέου θα πληρώσει όλο το κόστος της νέας Ορέστειας και όσο περνάει ο καιρός γίνεται και όλο και περισσότερο αμλετική προσωπικότητα. Δήλωσε ότι δεν είναι “καλός στο day by day” και η κυβέρνηση πάσχει από “μάνατζμεντ”.
Για τις δημόσιες δαπάνες προτείνει ένα “μπαμ”, να κοπούν 20% παντού, αλλά με δικαιοσύνη. Οχι να κόβονται οι δημόσιες επενδύσεις. “Είμαστε στην εντατική και παίρνουμε σκληρή χημιοθεραπεία” τόνισε. “Αλλά τι; Να ανοίξουμε το παράθυρο να πέσουμε; Το σχέδιο της θεραπείας λάθος” πρόσθεσε, δείχνοντας το δρόμο αλλαγής της πολιτικής.
Για τις αγορές είπε ότι “προτιμούν μια ελεγχόμενη χρεοκοπία από την ασάφεια στις προοπτικές”.
Για τον Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι σε μια καταιγίδα, δεν χρειαζόταν να λέει ότι θα παραιτηθεί αν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. “Κάνουμε διαχείριση αβεβαιότητας, αυτή είναι η πολιτική σκέψη σήμερα” είπε και επισήμανε την ανάγκη να μπουν και οι “βεβαιότητες”."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου