Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Θάνατος σου η ζωή μου. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια;

Το σίριαλ του μεγάρου ''Υπατία'' έχει μεταφερθεί πλέον στη...χωματερή της Κερατέας! Η διάσταση απόψεων μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Παρότι ''πολιτικό παιδί'' του κ.Παπουτσή ο κ. Ραγκούσης, τάσσεται υπέρ της σκληρής γραμμής με αστυνομική αντιμετώπιση των απεργών ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πιστεύει οτι το θέμα δεν αποτελεί αστυνομική υπόθεση και οτι η επίλυση του προβλήματος περνά μέσα από τον διαρκή και ουσιαστικό διάλογο των κατοίκων με τα αρμόδια Υπουργεία. 


Κι όμως το ξεκίνημα της σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πολύ διαφορετικό. Το 1997 ο κ. Παπουτσής ήταν Επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαική Ενωση και οκ. Ραγκούσης άστεγος...εσωκομματικά. Στο ιστορικό 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταφέρει να επανεκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος κι όλα έδειχναν οτι δεν θα ακολουθούσε κομματική καριέρα. Τότε συναντήθηκε με τον Επίτροπο, ο οποίος του πρότεινε τη θέση του υπευθύνου Τύπου του γραφείου του. 

Η συνεργασία τους ήταν πολύ καλή και ο κ. Ραγκούσης άρχισε να γίνεται αγαπητός μεταξύ των δημοσιογράφων που συναναστρεφόταν. Κάπου το 2000 η συνεργασία αυτή σταμάτησε όταν ο νυν υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης αποφάσισε να...αποκεντρωθεί. Πήρε το δρόμο για το νησί του, την Πάρο, όπου επιδόθηκε σε επιτυχείς επιχειρήσεις εστίασης. Η σχέση του με τον κ. Παπουτσή όχι μόνο δεν διαταράχθηκε αλλά έληξε και φιλικά. Λέγεται δε οτι ο Επίτροπος, με τις γνωριμίες που είχε τότε, λόγω του αξιώματος που κατείχε, βοήθησε ουσιαστική στη διάνοιξη των νέων επαγγελματικών δρόμων του συνεργάτη του. 

Ο αναμφισβήτητα ταλαντούχος Γιάννης πέτυχε γρήγορα στο νησί του, όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και πολιτικά. Ηγούμενος ανεξάρτητου συνδυασμού έλαβε ποσοστό 42% στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών του 2002, αφήνοντας εκτός νυμφώνος με το ντροπιαστικό 7% τον εν ενεργεία δήμαρχο Πάρου και επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. 

Στις αμέσως επόμενες εκλογές σάρωσε στην κυριολεξία λαμβάνοντας 67% από την πρώτη Κυριακή! Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στο μεταξύ είχε αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον ανακάλυψε σε κάποια από τις συχνές επισκέψεις του στον προσφιλή του τόπο ανάπαυσης. Τότε βρέθηκε...χημεία ανάμεσά τους και από το καλοκαίρι του 2007 ο κ. Ραγκούσης πήρε ξαφνικά...μετάταξη για την Αθήνα, όπου έγινε διαδοχικά και με κινηματογραφική ταχύτητα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Επικρατείας (δις), γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώτος τη τάξει υπουργός.

Το 2007 όλοι πίστευαν οτι η στενή συνεργασία Ραγκούση- Παπουτσής θα συνεχιζόταν.Η κολώνια διατηρείται χρόνια στο μπουκάλι αλλά (το ξέχασαν πολλοί αυτό) με τα χρόνια ατονεί και σιγά-σιγά εξαφανίζεται εντελώς! 

ΆΛΛΩΣΤΕ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ "ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ Ο ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΗ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου