Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Α.Λοβέρδος: Αν προκηρυχθούν εκλογές, η χώρα θα γίνει μύλος

«Όχι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέει ο υπουργός υγείας, Αν. Λοβέρδος.

Μιλώντας στον Real Fm επισήμανε πως «αν προκηρυχθούν εκλογές, η χώρα θα γίνει μύλος».
O υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της δυσκολεύθηκε να καταλάβει
πώς έχουν τα πράγματα και σημείωσε ότι πρέπει να ειπωθεί στον λαό η πλήρης αλήθεια και να υπάρξει αποτελεσματικότητα έργου.

Ανέφερε ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και τόνισε «ότι η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται να λάβει αποφάσεις με πολιτικό κόστος» επιμένοντας ότι το κυβερνών κόμμα χάνει ποσοστά στην κοινή γνώμη, επειδή σε κάποιους τομείς δεν τοποθετείται με σαφήνεια. «Πρέπει να πούμε όσα ξέρουμε. Λέγοντάς τα, θα καταλάβει ο κόσμος τι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και θα μας στηρίξει», σημείωσε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη τόλμη. Όταν λες την αλήθεια είσαι ελεύθερος, όταν την κρύβεις, δημιουργείς προβλήματα στον εαυτό σου».
Για το ενδεχόμενο να έρθουν προς ψηφοφορία στη Βουλή θέματα με διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, κάθε εβδομάδα θα απαιτούνται εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος, στο ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών αν η χώρα θα μπορούσε να τις κάνει, προσθέτοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα έστελνε στο εσωτερικό τής χώρας το μήνυμα του προσχήματος και στο εξωτερικό εκείνο της ανευθυνότητας.
Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της αλήθειας και της αποτελεσματικότητας, θα διευρύνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ σημείωσε ερωτηθείς σχετικά, ότι άλλου είδους περιστατικά, όπως οι επιθέσεις κατά πολιτικών, αποτελούν αντικείμενο μίας συζήτησης, η οποία πρέπει να γίνει ακόμη και μέσα στη Βουλή.
Σχολιάζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών χαρακτήρισε αναγκαία την αλλαγή του Συντάγματος, τονίζοντας ότι η ατιμωρησία των πολιτικών συμβάλλει στην αγανάκτηση των πολιτών. Τάχθηκε, δε, κατά των διαρροών περί επικείμενου ανασχηματισμού, οι οποίες όπως είπε, δημιουργούν πρόβλημα στο κυβερνητικό έργο. Τέλος, τόνισε ότι οι διαδικασίες που αφορούν υποθέσεις μαύρου χρήματος προχωρούν, επανέλαβε ότι για το μείζον θέμα της ευθύνης των πολιτικών, απαραίτητη είναι η αλλαγή του συντάγματος, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι όταν αυτό συμβεί, «κάθε μέρα θα έχουμε δικαστήρια, είναι η νοοτροπία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου