Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γιατί δεν σήκωσε το γάντι ο Καραμανλής

Πανικός δημιουργήθηκε χθες στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, μετά το "λεκτικό λάθος" του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, όταν είπε στο Γιώργο Παπανδρέου πως "βλέπει στο πρόσωπό του ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, γιατί έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα". Στα επιτελεία Σαμαρά και Καραμανλή ήχησε αμέσως κόκκινος συναγερμός, προκειμένου να αποσοβηθεί μία κρίση κορυφής μεταξύ του "πρώην" και του "νυν".
Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά κατάλαβαν ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο εσωκομματικό θέμα, όταν παρακολούθησαν την κινητικότητα που υπήρξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή. "Γαλάζιοι" βουλευτές περιφέρονταν στο καφενείο της Βουλής και τους διαδρόμους, μιλούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα και φαίνονταν αναστατωμένοι. Τότε, ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να αποσοβήσει τη ζημιά, πήγε ο ίδιος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους είπε: "εννοούσα τον Παπανδρέου, όχι τον Καραμανλή".
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν στο γραφείο του, στην Παναγή Κυριακού, στην πλατεία Μαβίλη. Παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία. Όμως, μετά την ατάκα Σαμαρά, το τηλεφωνικό κέντρο "έσπασε" και, θέλοντας και μη, ο Κώστας Καραμανλής έμαθε τι ειχε γίνει. Άλλωστε, φρόντισαν να τηλεφωνήσουν στον τέως πρωθυπουργό και παρόντες βουλευτές.
Ο ίδιος έδωσε αμέσως εντολή σε συνεργάτες του να αφήσουν να διαρρεύσει ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα". Είχε, εντωμεταξύ, πληροφορηθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο, το ρητό "δύο φορές σύμπτωση δεν είναι σύμπτωση" φαίνεται ότι πέρασε από το μυαλό του τέως ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.
Η κρίση αποφεύχθηκε. Ωστόσο, η ψύχρα μεταξύ των δύο ανδρών παραμένει. Το κλίμα παραμένει ψυχροπολεμικό και, όπως λένε στελέχη που γνωρίζουν καλά το "γαλάζιο" παρασκήνιο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει σύγκρουση κορυφής. Σε ένα κόμμα, που κατά βάση, έχει "καραμανλικό" DNA..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου