Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Αύριο στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

 Η ΟΛΜΕ σε επιστολή της τονίζει ότι η απώλεια των διδακτικών ωρών στα σχολεία από τις απεργίες των εκπαιδευτικών οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε θέματα παιδείας, όπως οι περικοπές δαπανών, οι συγχωνεύσεις σχολείων, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό και άλλα ζητήματα.
«Για τους εκπαιδευτικούς η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αξιοποιεί και θα υλοποιεί τις θέσεις και την εμπειρία των εκπαιδευτικών φορέων είναι η μόνη λύση για τη δημόσια εκπαίδευση» υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί.
Κατηγορούν, παράλληλα, την υπουργό για προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, ώστε να μη συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου