Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις συγχωνεύσεις σχολείων οφείλουμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας.
Όσο αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων, είμαστε θετικοί αρκεί να γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους, έτσι ώστε ο μαθητής να αποκτά μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση.
Στα δύο ζητήματα που έχουν προκύψει στο νομό μας, πιστεύουμε ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση, έχοντας ως επίκεντρο τον μαθητή και μόνο το μαθητή.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθεί για να λειτουργήσει σωστά το μέτρο της συγχώνευσης είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών, αλλά και η κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων και του από δω και πέρα κόστους μεταφοράς.
Σκέψη του υπουργείου είναι η μεταφορά του κόστους στους Καλλικρατικούς Δήμους, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για αυτή την κίνηση έχοντας σα σκέψη ότι η πλειονότητα των Δήμων έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Σχετικά με το νέο πρόγραμμα μαθημάτων εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για εισαγωγή στο μαθησιακό πρόγραμμα, μαθημάτων που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό. Θυμίζουμε την έρευνα που είχαμε κάνει σαν ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, τον Απρίλιο του 2009, η πλειοψηφία των μαθητών είχε κάνει ανάλογες προτάσεις.
Ίσως το Υπουργείο θα πρέπει να σκεφτεί την εισαγωγή μαθημάτων πρώτων βοηθειών, ψυχολογίας, σεξουαλικής αγωγής κ.α.
Τέλος ευχόμαστε το νέο σχολείο που οραματίζεται τον Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός να έχει σαν επίκεντρο το μαθητή, την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης και ξεφύγει επιτέλους από τα στενά όρια της παπαγαλίας που ενισχύουν την παραπαιδεία.
Θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις του Υπουργείου, επικροτώντας κάθε σωστή ενέργεια, αλλά και αντιδρώντας σε κάθε κίνηση που κρίνουμε ότι δεν είναι στα πλαίσια του νέου εκπαιδευτικού συστήματος που όλοι οραματιζόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου