Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αγκελα Mέρκελ, η απόλυτη κυρίαρχος της Γερμανίας

 Της Eυρυδικης Mπερση
Οδεύει ολοταχώς για την επανεκλογή, επικρατώντας στο κόμμα της αλλά και στους αντιπάλους
Δεσμεύσεις για εισαγωγή κατώτατου μισθού στους κλάδους όπου αυτός δεν υπάρχει, υπόσχεση για σταδιακή αύξηση των συντάξεων όσων μητέρων γέννησαν τα παιδιά τους πριν από το 1992, εξαγγελία αύξησης των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του ο Γιάννος Παπαντωνίου

Έκθετος παραμένει ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς η απάντηση που έστειλε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για τις σοβαρές αποκλίσεις που βρέθηκαν στις καταθέσεις του δεν ικανοποιούν τη Βουλή, η οποία ζητεί εκ νέου εξηγήσεις.

Στην Λαμία την Κυριακή ο Γ. Καρατζαφέρης

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα βρισκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λαμίας (Πλατ.Ελευθερίας 3 - 4οςόροφος την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11.00. Μετά την ομιλία του θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Ο Ανασχηματισμός με δόσεις στις ΔΕΚΟ συνεχίζεται..

Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεννόηση με τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους... ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προχωρεί στην αντικατάσταση ορισμένων διοικητών ΔΕΚΟ που από καιρό είχε αποφασιστεί να αποχωρήσουν, αλλά παρέμεναν εν αναμονή του ανασχηματισμού.

Με Τραγούδι, χορό, ευχές έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Αμαρύνθου

Τραγούδι, χορό, ευχές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές επεφύλαξε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Οι λιλιπούτειοι μαθητές των νηπιαγωγείων, του δημοτικού καθώς και του Γυμνασίου – Λυκείου τραγούδησαν και χόρεψαν επί σκηνής στο ρυθμό των γιορτινών μελωδιών.

Μοίρασμα της πίτας δεν είναι «αναλογικό»!!

Όλοι οι νέοι διοικητές των ΔΕΚΟ (ονόματα) παρτε να χετε φίλοι μου!!  Είδατε η τριτοκομματική; πως ενοεί την μεταρρύθμιση της κοινωνίας;; Ανακοινώθηκαν λοιπόν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τα πρώτα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Τα... επταήμερα της συγκυβέρνησης



Μια καυτή εβδομάδα, που αρχίζει σήμερα και λήγει την επόμενη Πέμπτη, κρίνει πολλά για τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για τη συνοχή της και τη βιωσιμότητά της, αλλά και για το τι περιμένει την ίδια την Ελλάδα το... μη σωτήριον έτος 2013. Έως τις 13 του μηνός, λοιπόν, πρέπει να έχουν κριθεί τα εξής:

Φορολογικό κουβάρι


Απεργία πείνας στο Αλουμίνιον της Ελλάδoς.

Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει από χθές ο εργαζόμενος – συνδικαλιστής στο Αλουμίνιο της Ελλάδος  Τάκης Οικονόμου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση , τον κ. Μυτιληναίο και τους εκπροσώπους του, που οδηγούν τους εργαζόμενους στην απελπισία

Ερώτηση του Β. Αποστόλου προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Οικονομικών με θέμα την «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την διαγραφή παρανόμως εγγραφεισών υποθηκών από την ΑΤΕ»



Η ΑΤΕ όσο ίσχυε το άρθρο 12 του νόμου 4332/1929 είχε το προνόμιο να εγγράψει υποθήκες χωρίς δικαστική απόφαση ή ειδικό πληρεξούσιο έγγραφο, χωρίς τη συναίνεση του κυρίου του ακινήτου και χωρίς καν την ενημέρωσή του. Το αποτέλεσμα αυτού του προνομίου και της ακολουθούμενης πρακτικής είναι ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες της ΑΤΕ αγνοούν την υποθήκευση των ακινήτων τους.

Γ. Σιαγιάννης :ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ



Η περιοχή του Αλιβερίου δε βιώνει σκληρά μόνο την οικονομική κρίση και την κοινωνική απόγνωση .
Έρχεται να γνωρίσει και το επαχθές πρόσωπο των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στο Αλιβερι.
Πρόσφατα – μόλις προχθές – η ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ συμφερόντων ΤΕΡΝΑ Α.Ε. απέλυσε απρόκλητα και ανάλγητα 4 εργαζόμενους και τους στέλνει στο αδιέξοδο της φτωχοποίησης  .

Γιάννης Σιαγιάννης ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ



Στο χθεσινό μας δελτίο τύπου σχετικά με τα Απορρίμματα και τη “Γνωμοδότηση της ντροπής” περιγράψαμε τη πράξη αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου ως τη μελανότερη σελίδα στα πλαίσια του Καλλικρατικού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.      Σήμερα όμως η πολιτική ντροπή και όχι μόνο, δεν έχει Αυτοδιοικητικό προηγούμενο.

Συνέντευξη του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδικογλου στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου



Για τη φορολόγηση των offshore εταιριών στην Ελλάδα
Όταν ακούσαμε ότι το Κρανίδι είχε 184 offshore και η Κύμη 24, θέλησα να δω ποιοι κρύβονται από πίσω. Όχι για λόγους περιέργειας, αλλά για να επιβληθούν φόροι.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»



Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και τη συμμετοχή πολιτών, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 συστάθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Εύβοιας με την παρακάτω σύνθεση:

Από το Κ.Ε.Π. υγείας του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δωρεάν εξετάσεις αίματος μαζί με διατροφική και αντι-stress ενημέρωση



Συνεχίζονται οι δράσεις προληπτικής ιατρικής από το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στη συνεδριακή αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για τις ασθένειες της εποχής, το άγχος και την κακή διατροφή.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟ



Εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο και το έργο του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου, διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Lucy.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Χαλκιδέων θα ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη Χαλκιδέων τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, μελετητή του δομοστατικού της -παγκοσμίως μοναδικής έως και σήμερα-Συρταρωτής Γέφυρας του Ευρίπου.

Από 17 Δεκεμβρίου σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου



Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία, είναι μεγάλα και σύνθετα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να στηρίζει και να προστατεύει όλους τους πολίτες και κυρίως, αυτές τις ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας. Η στήριξή τους, αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Χριστουγεννιάτικη Εορτή & Bazaar στο Γηροκομείο Χαλκίδος



Ο Διευθυντής και οι τρόφιμοι της  Μονάδας Φροντίδας                  Ηλικιωμένων «Όσιος Ιωάννης Ο Ρώσσος» σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη Εορτή που διοργανώνουν τη                                      

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00 μ.μ                                                       στο χώρο του Γηροκομείου.
ΤΕΡΜΑ ΒΑΛΣΑΜΑ ΚΑΜΑΡΕΣ ● ΤΗΛ. : (22210) 26452 & 75926 

Πραγματοποιήθηκε στο Αλιβέρι εκδήλωση «ενημέρωσης στην άνοια - νόσος Αλτσχαϊμερ»



Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων και η  “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας”  στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και της εκστρατείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο, συνδιοργάνωσαν στο Αλιβέρι εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου με θέμα :

ΕΠΚΑ-ΣτΕ Συνεχίζει «μία …ΣΤΑΣΗ» από τον παραγωγό στον καταναλωτή



Γνωρίζουμε στα μέλη και τους φίλους της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ οτι η Εθελοντική Ομάδα « Μία…στάση» της Ένωσή μας, συνεχίζει την προσπάθεια να φέρει κοντά τον παραγωγό στον καταναλωτή. Το προσεχές Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο του Λαού έχει κανονίσει να διατεθούν τα παρακάτω προϊόντα:

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στην Ηλεία



Τη Δεύτερα 10/12/2012 θα κάνουν περιοδεία στο νομό μας ο βουλευτής και συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου και η βουλευτής του νομού μας Γεωργοπούλου Έφη .