Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Με Τραγούδι, χορό, ευχές έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Αμαρύνθου

Τραγούδι, χορό, ευχές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές επεφύλαξε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Οι λιλιπούτειοι μαθητές των νηπιαγωγείων, του δημοτικού καθώς και του Γυμνασίου – Λυκείου τραγούδησαν και χόρεψαν επί σκηνής στο ρυθμό των γιορτινών μελωδιών.


Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε για τη σημασία του εθελοντισμού και τη δύναμη ψυχής που στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε μπορεί να κάνει θαύματα. Ο κ. Βελέντζας κάλεσε όλους, μικρούς και μεγάλους να συνεισφέρουν με ότι μπορούν, είτε με χρήματα, είτε με αγαθά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. «Εύχομαι το φως αυτού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, να φωτίσει και την ψυχή όλων μας», είπε ο δήμαρχος Ερέτριας ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίσθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο. Οι μικροί μαθητές και οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πήραν από μια σακούλα γεμάτη με γλυκίσματα ενώ ο Άγιος Βασίλης προσέφερε σε όλους από ένα δώρο. Αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες και κάτοικοι του Δήμου Ερέτριας είχαν την ευκαιρία να πιουν κρασί, κακάο, να δοκιμάσουν εκλεκτά γλυκά και μεζεδάκια.

Την  εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου διοργάνωσαν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, του  12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου – Λυκείου Αμαρύνθου καθώς επίσης και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή:  Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός, Καλλιτεχνικός, Εμποροεπαγγελματικός , Γυναικών, Αγάπης & Αλληλεγγύης και Μέδουσα.

Τα δώρα που προσέφερε ο Άγιος Βασίλης, όπως επίσης και τα κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους προσέφεραν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου