Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ικανοποίηση και στα πρόσωπα...

Το πόσο ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα φαίνεται από την συζήτηση των ονομάτων. 
Ικανοποιημένη η Αθήνα για τον Γραμματέα της ΝΕ Ευβοίας τον Βαγγέλη Αυλωνίτη, για την γενική δουλειά που έκανε. Ικανοποίηση επικρατεί για τα μέλη της περιφερειακής ΠΑΣΟΚ, Σταυρούλα Οικονομέα για την οργανωτική δουλειά της η οποία..

Περιφερειακή συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ απουσίες και προτάσεις ΙΙ


Ικανοποιημένη η Αθήνα από την συνδιάσκεψη
Την ικανοποίηση της εκφράζει η Αθήνα από την συνδιάσκεψη της  Χαλκίδας πάρα τα προβλήματα που υπήρξα. Αν δεν γινόντουσαν ορισμένα λάθη στο χειρισμό με τους Ταξιτζήδες η συνδιάσκεψη θα είχε «πετύχει τους στόχους της» όπως χαρακτηριστικά τονίζετε...

Περιφερειακή συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ απουσίες και προτάσεις Ι


Το σημαντικότερο ίσως πολιτικό γεγονός, την  εβδομάδα που πέρασε ήταν η συνδιάσκεψη της Περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα το περασμένο Σάββατο.  
Δεν θα σταθούμε στα γεγονότα με τους Ταξιτζίδες, γιατί αυτά «παίκτηκα» από τα κεντρικά κανάλια και αν δεν ήταν αυτά ίσως η  συνδιάσκεψη να ήταν ένα εσωτερικό θέμα το ΠΑΣΟΚ της Στερεάς. Από τον διάλογο που αναπτύχθηκε μια βδομάδα τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε τα συμπεράσματα της συνδιάκεψης στην δημοσιότητα, επομένως οι προτάσεις που  κατατέθηκα για τη ανάπτυξη της Στερεάς να είναι ζήτημα άλλων παραγόντων και η συνδιάσκεψη να είχε άλλους στόχους.

Εμείς σας ενημερώνουμε για τι έγινε και τι υπόθηκε σε αυτή την συνδιάσκεψη και γιατί δεν υπάρχει συνέχεια...

Γ. Μητροπέτρος: ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΣΤΟ ΝΙΜΠΟΡΙΟ..!


Αρθρο του Γ. Μητροπέτρου
Βλέποντας μακροσκοπικά τα θέματα υποδομών και των έργων στην Νότια Καρυστία μπορώ αβίαστα  να βγάλω το συμπέρασμα, πως κάτι συμβαίνει με την περιοχή μας.
Σε όλη την υπόλοιπη Εύβοια, δεν υπάρχει παραλία που να μην έχει πρόσβαση με ασφαλτοστρωμένους δρόμους εδώ και χρόνια. Περιοχές, όπου υπάρχουν ελάχιστα σπίτια και λίγοι επισκέπτες.  

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δημοσιεύτηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε την δημοσιότητα την Πέμπτη την προκήρυξη για την πρόσληψη 4000 πυροσβεστών, από τις οποίες οι 3.400 θέσεις αφορούν εποχικούς.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τις προσλήψεις από τις 5 ως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Δείτε εδώ  όλη την προκήρυξη :

Tα χάπια του ... Το χόμπι του....

Πριν από τον ανασχηματισμό, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Έπεσαν έξω, ο αντιπρόεδρος παρέμεινε στη θέση του. Ή μάλλον περίπου στη θέση του.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μπορεί να διατήρησε τον τίτλο του αντιπροέδρου, αλλά βρέθηκε εκτός της Κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία μετείχε ο έτερος αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι οι αντιπρόεδροι δεν μετέχουν στην Κυβερνητική επιτροπή, μετέχουν υπουργοί- ο Βενιζέλος είναι και υπουργός οικονομικών.

Ti έγραφε η επιστολή ΓΑΠ προς υπουργούς!!

Ένας μήνας χωρίς διακοπές για την κυβέρνηση η οποία τρέχει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Τρόικα. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Πρωθυπουργού
Δεν υπάρχουν περιθώρια θερινής ραστώνης για την κυβέρνηση καθώς όχι μόνο τρέχουν οι προθεσμίες που έχουν βάλει οι πιστωτές μας αλλά πρέπει να υπερκαλυφθούν και οι καθυστερήσεις της προηγούμενης περιόδου.
Στην κατεύθυνση αυτή το Μαξίμου δημοσιοποίησε τα 47 κρίσιμα «μέτωπα» που πρέπει να κλείσουν ως τα τέλη Aυγούστου, ανά υπουργείο.

Εξοπλισμός των Νοσοκομείων της Στ.Ελλάδας και Εύβοιας

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων:
«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Σαν σήμερα....Γεννήθηκε ο Μίκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1925 στην Χίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, 4 φορές βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν (1983). Το 2009 ψηφίστηκε ως ο 11ος σημαντικότερος Έλληνας όλων των εποχών, στην τηλεοπτική σειρά Μεγάλοι Έλληνες. 
Εργα του στην σελίδα μας στο facebook...

Βαριές ευθύνες και καμπάνες για τους Μηχανικούς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Ρόλο και μεγάλες ευθύνες προβλέπει το νομοσχέδιο για τους Μηχανικούς κυρίως στις μεταβιβάσεις των ακινήτων.
Από την 1/1/2012 θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού, με την οποία να βεβαιώνεται ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια, ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις έχουν υπαχθείς στις νέες ρυθμίσεις.

Καλό μεσημέρι!!!


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καλό απόγευμα!!!

Επιβίωση στην άγρια φύση


Πράσινες οι ευρωπαϊκές πόλεις, γκρίζα η Αθήνα

ΑΘΗΝΑ
Άμστερνταμ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Χαμένη στο γκρι η Αθήνα.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες από διάφορες πόλεις του κόσμου, τις οποίες παρέχει η γνωστή εφαρμογή Google Earth, εμφανίζουν τις πρωτεύουσες και τις πόλεις της Ευρώπης να έχουν το περισσότερο πράσινο.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ακολουθούν, στη λίστα με τις δέκα πιο πράσινες πόλεις βρίσκονται κατά σειρά οι εξής: η Πράγα, το Βερολίνο, το Βελιγράδι, το Δουβλίνο, η Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ, το Όσλο, η Μαδρίτη, το Κάιρο και τέλος στη

Από 3 Οκτωβρίου έρχεται η φοροκάρτα για τις αποδείξεις

Μέσω του τραπεζικού συστήματος θα διατίθενται στους φορολογούμενους από τις 3 Οκτωβρίου οι κάρτες συλλογής αποδείξεων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρίες, στις οποίες θα μπορούν από τις 3 Οκτωβρίου να απευθύνονται οι πολίτες για να λάβουν τη φοροκάρτα τους.

Πρόσκληση ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για συμμετοχή στην πρακτική άσκηση μαθητών των ΕΠΑΣ

Οι ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η φοίτηση σ’ αυτές διαρκεί δύο σχολικά έτη (4 εξάμηνα). Η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, απευθύνεται κυρίως σε νέους και νέες ηλικίας 16-23 ετών, που προάγονται στη Β’ Τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων. 
Δηλαδή οι μαθητές είναι ηλικίας και πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι της Α΄ τάξης Λυκείου.

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας. Φέτος υπολογίζεται πως 180.000 αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή με μικρή συμμετοχή).
Επιπλέον 30.000 άτομα θα συμμετάσχουν στο εκδρομικό πρόγραμμα (διάρκειας τριών ημερών) και 800 αυτοτελώς απασχολούμενοι θα πάρουν μέρος στο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Τέλος θα χορηγηθούν δελτία παροχής βιβλίων σε 300.000 άτομα.
Δικαιούχοι

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ;

Aρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Ο ΧΑΔΑ της Αχλαδερής κατά την πρώτη φάση αποκατάστασης
Η διαχείριση των απορριμμάτων για την Νότια Εύβοια είναι ένα ακόμη κομβικό ζήτημα στο οποίο δοκιμάζονται διαχρονικά  τα  αντανακλαστικά του τοπικού πολιτικού συστήματος. Για το θέμα αυτό έχω καταθέσει γραπτώς και δημοσίως τις απόψεις και τις προτάσεις μου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία για την κάλυψη κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


Σε δημοσιεύματα μερίδας του τύπου και διαρροές «κύκλων» του Υπουργείου Παιδείας, τις τελευταίες  ημέρες, γίνεται αναφορά για δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών και αντίστοιχη μείωση των διορισμών αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε αναμονή της εγκυκλίου για τους διορισμούς στην εκπαίδευση, οι οποίοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Γ. Σιαγγιάννης: Να διασφαλιστεί το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής


Η Ηλεκτρομηχανική της Κύμης αποτελεί για την ίδια την πόλη αλλά και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου καθοριστικό παράγοντα παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας. Παρά τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μερική απραξία της αλλά και τη συρρίκνωση του προσωπικού της ο ρόλος της για την περιοχή αλλά και για το κρίσιμο μέγεθος της απασχόλησης είναι αναντικατάστατος.

Σιαγιάννης: Ατελέσφορη επικοινωνιακή στρατηγική…

Με επιστολή του επικεφαλή του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Γ. Σιαγιάννη κάνει σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Δ. Θωμά για τις επιλογές του και την διαχείριση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Τον κατηγορεί για πολιτική εμπάθεια, για οικειοποίηση έργων, για καθολική απραξία και για χάραξης προσωπικής πολιτικής στρατηγικής αναλυτικά η επιστολή.
 
Φίλες και Φίλοι,

Κώστας Μαρκόπουλος: Ανευθυνότητα και νέες τακτικές στο ΠΑΣΟΚ

Στην ακόλουθη δήλωση προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος:
«Νέες τακτικές και νέες πρακτικές παρατηρούνται στα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτο κρούσμα η αναβολή της συνάντησης που είχε οργανώσει ο Δήμος Αιδηψού-Ιστιαίας, με θέμα το Κέντρο Υγείας και το οδικό δίκτυο, την Τρίτη 26/7.

Θανάσης Χειμάρας: «Να γνωρίζουμε που βαδίζουμε…»


Θέμα : « Τοποθετήσεις του κ. Αθ. Χειμάρα , για το ΕΣΠΑ και τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα των νομών, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου »
Ο κ. Αθ. Χειμάρας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

Παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 27 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με  κορυφαία την παρουσίαση δράσεων ΕΣΠΑ και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρουσίασε το ΕΣΠΑ και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αποφάσεις για :

Αυτοδιοικητικό Κίνημα: «Λεφτά δεν υπάρχουν, τα πήραν οι τράπεζες και οι εργολάβοι»

Κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο, έγινε συζήτηση και ενημέρωση για το ΕΣΠΑ. Για το θέμα αυτό, η Δέσποινα Σπανούδη, με ανακοίνωση της, αναφέρει: 
«Η ανατομία της παθογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος αποτυπώθηκε στην  ενημέρωση για το ΕΣΠΑ όταν, με καθυστέρηση 7 μηνών, μάθαμε ότι …λεφτά δεν υπάρχουν. Η ιστορία -μας είπαν- έχει ως εξής: Αρχικά μοίρασαν 734 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου

Δύο γιαγιάδες, έγιναν σήμερα το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, την έκτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. 
Η 54χρονη Κίτι Λάμπερτ και η 53χρονη Σέριλ Ραντ από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην πόλη Νιαγάρα Φολς, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία θεωρείται «πρωτεύουσα των γαμήλιων ταξιδιών».

Ενδοκυβερνητική κόντρα για τα ταξί

Στα μαχαίρια βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί και τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λ.Γρηγοράκος, έθεσε ζήτημα παραίτησης του κ. Ραγκούση, κατηγορώντας τον για λάθος χειρισμούς στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί. «Yπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτούν κανέναν και ότι είναι πανίσχυροι στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής.

Ανακαλούνται 987 Οpel Astra J

Ανακαλούνται 987 Οpel Astra J, μοντέλο 2011, στα οποία η ένδειξη βλάβης στα φλας δεν λειτουργεί στο κέντρο πληροφοριών οδηγού λόγω σφάλματος στο λογισμικό της μονάδας BCM.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Κανονική απελευθέρωση στα ταξί ή...παραίτηση

Αποφασισμένος να φτάσει έως τα άκρα εμφανίζεται πλέον στους στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξιτζήδων.  
Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να φτάσει έως και στο μέτρο της... παραίτησης του αν χρειαστεί, προκειμένου να υποστηρίξει αυτή του την απόφαση. Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για

Αννα, άκου έναν Βουλευτή και Καθηγητή‏

Κώστας Καρτάλης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βουλευτής του νομού Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ)
Έχω το συγκριτικό πλεονέκτημα (ή και μειονέκτημα) να μπορώ να «διαβάσω» το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ως Βουλευτής και ως Καθηγητής Πανεπιστημίου. Αυτό με επιφορτίζει με αυξημένες ευθύνες για τη διαμόρφωση κοινών τόπων –προφανώς για το κοινό καλό- ακόμα και αν κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε «σύγκρουση» τα δύο λειτουργήματα που υπηρετώ σήμερα ή και να κινδυνεύσω να χαρακτηρισθώ ως ιδιοτελής είτε από τη μία πλευρά είτε την άλλη.

Πρόσκληση σε ΟΤΑ για χρηματοδότηση έργων συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων δημοσίων έργων προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται σε 100.000.000 € και καλύπτεται, κατά μέσο όρο, κατά 72,97% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και κατά 27,03% από Εθνικούς πόρους.

Η νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ποια επαγγέλματα μένουν εκτός

Οι ψεκαστές φυτοπροστατευτικών προϊόντων και οι εργαζόμενοι στα θερμοκήπια, οι αγρεργάτες, αλλά και οι εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες, περιλαμβάνονται στη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, η νέα λίστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου, αφού προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και θα περιλαμβάνει το 80% των επαγγελμάτων της τελικής λίστας, καθώς για ορισμένες ειδικότητες απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος εξέτασης τους.

Πέντε νομοσχέδια θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο

Πέντε νομοσχέδια θα παρουσιαστούν στην σημερινή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (2 μ.μ. στη Βουλή).
Ειδικότερα τα νομοσχέδια αυτά είναι:

1. Σχέδιο νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (εισηγητής: Γιώργος Παπακωνσταντίνου).

Διαβάστε ποιοι …φεσώνουν το ΙΚΑ !

Δείτε ποιοι Οργανισμοί και Υπουργεία χρωστάνε στο ΙΚΑ !
Υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει και την «ασφυξία» του ΙΚΑ, το Ίδρυμα καταφεύγει στη λύση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης προκειμένου να συγκεντρώσει από τους μεγαλο-οφειλέτες τουλάχιστον 1,150 δισ, ευρώ μέχρι το τέλος του 2011. Στη λίστα των οφειλετών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί αλλά και υπουργεία που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια!
Συγκεκριμένα:

Τα θέλουν όλα οι Γερμανοί –Αέρα, Ήλιο, Νερό και εξοπλισμό δικό τους !!!

Όχι μόνο θέλουν τον ήλιο και τον αέρα μας για φτηνή ενέργεια, αλλά θέλουν να αγοράσουμε από αυτούς και τα υλικά, πχ. τις ανεμογεννήτριες!
Ο λόγος φυσικά για τους… Γερμανούς και το σχέδιό τους το… αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης. Mια παράγραφος, από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη "όλα τα λεφτά"..... (πλαίσιο ανάπτυξης, παραχώρηση εθνικών πόρων), μιλάμε για την δήλωση!!!!

ΔΑΚΕ Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .

 Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο.
Με την υπ’ αριθμό 80663(α)/Δ2/18-7-2011 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της 19/07/2011 καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παραιτήθηκε ο Υπεύθυνος Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Χρήστος Θεοδουλίδης

Την παραίτησή του έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του, ο Υπεύθυνος Τύπου της ΝΟΔΕ Εύβοιας Χρήστος Θεοδουλίδης, για τους παρακάτω λόγους:
"Σας ενημερώνω ότι το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011  υπέβαλλα την παραίτησή μου στα αρμόδια όργανα του κόμματος (ΝΟ.Δ.Ε , Γραμματεία Οργανωτικού) από Υπεύθυνος Τύπου της
 ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας για τους παρακάτω λόγους:      

Ανοιχτή επιστολή ΠΑΣΚ προς τους Βουλευτές

Aνοιχτή επιστολή απέστειλε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών προς τους Βουλευτές, σχετικά με το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων. Αναφέρεται σχετικά στην επιστολή: 
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το Νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης εν όψει του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 27/7/2011 και πριν από την προσδιορισμένη ημερήσια διάταξη, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
προτίθεται να θέσει τις εξής συγκεκριμένες ερωτήσεις στον κ. Περιφερειάρχη :
1.Σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών στον τομέα της δασοπυρόσβεσης στην περιοχή μας. Για την επάρκεια του προσωπικού και των διατιθέμενων πυροσβεστικών μέσων.

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Ιερά Πανηγυρις της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 και ώρα 9 μ.μ. τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, η προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία, με την ευκαιρία της μνήμης της ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.
ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΙΕΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας "Φωνάζουν όσοι ξεβολεύονται".

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας σχολιάζει την ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ σχετικά με το νέο Νόμο που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
Συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σίγουρα η τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και όλο το σύστημα παιδείας χρειάζεται αλλαγή,

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ του Γιώργου Δ. Μητροπέτρου για τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε.


Δεν επιχαίρω για τις πρόσφατες εκτιμήσεις μου για το θέμα του Ελληνικού  χρέους.
Δειλά –δειλά, όλοι μιλάνε σήμερα, για κούρεμα του χρέους, για επιμήκυνση του δανείου ,για μείωση του επιτοκίου.!              
Πράγμα που σημαίνει πως το μεσοπρόθεσμο δεν οδηγούσε πουθενά.!

Απάντηση Καλτσά σε καταγγελίες της ΠΑΣΚ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ, η οποία δημοσιεύθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Εύβοιας στις 10-7-2011, σχετικά με την διαδικασία επιλογής Δ/ντών και την αναφορά στο όνομα του κ.Καλτσά ως Δ/ντή Εκπ/σης, ο ίδιος δηλώνει τα εξής:
1. Με την ανακοίνωσή τους τα «γνωστά» μέλη της ΠΑΣΚ παραποιούν την αλήθεια , αλλοιώνουν τα επικαλούμενα στοιχεία τα οποία ερμηνεύουν κατά πως τους βολεύει.και λασπολογούν ασύστολα.

Η Μαρία Κωτσή νέα γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας


Η κοινωνική δράση είναι πολιτικός λόγος!
Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξουν οι δομές των πολιτικών κομμάτων στη πατρίδα μας. Η κατεύθυνση είναι προς τη κοινωνική δραστηριότητα και τον εθελοντισμό.

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής

Γιορτάζει κατά το διήμερο 25-26 Ιουλίου 2011, ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής και το πρόγραμμα των εορταστικών-λατρευτικών συνάξεων κατά την πανήγυρη της Πολιούχου,
έχει ως εξής:  
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη

Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιείται  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, την  Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 11.30 π.μ. προκειμένου να
συζητηθούν  τα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Π.Α.Σ.Κ. Για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων…

Με κατανόηση αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια της ΔΑΚΕ να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά!!
Τους αφήνουμε για άλλη μια φορά μόνους στην προσωπική τους αλήθεια και δηλώνουμε:
Ναι έχουν δίκιο, οι επιλογές του 2007 ήταν απόλυτα αξιοκρατικές, όλοι το αναγνωρίζουν, κακώς έγιναν μέχρι και καταλήψεις σχολείων από γονείς για διαμαρτυρία!!

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Η υπόθεση της ανάπτυξης είναι κυρίως υπόθεση των δημιουργικών ανθρώπων, εκείνων που ανοίγουν τους δρόμους της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα. 
Τέτοιες δημιουργικές πρωτοβουλίες υπάρχουν στον τόπο μας και αποτελούν σημείο αναφοράς για την νέα οικονομία μόνο που δεν αναδεικνύονται.

Το νέο Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα της Εύβοιας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ευβοίας. Το νέο Δ.Σ. έχει σαν κύριο στόχο την ανασυγκρότηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Νομό Ευβοίας και την διάδοση στους χώρους εργασίας των θέσεων της ΔΑΚΕ αναδεικνύοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Το Δ.Σ. είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΙΜΠΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΡΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΑΛΕΠΑΣ ΤΑΣΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΝΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΗ: ΠΑΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΛΑΜΠΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα