Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Προειδοποιήσεις Σουλτς ενόψει του ταξιδιού Τσίπρα στην Μόσχα

Ενόψει το ταξιδιού Τσίπρα στη Μόσχα, ο Μ. Σουλτς προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην προκαλέσει διχασμό εντός ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο Ζ. Γκάμπριελ ζητά πάγωμα των ευρωπαϊκών καταθέσεων πλούσιων ελλήνων που χρωστούν φόρους. Ενόψει το ταξιδιού Τσίπρα στη Μόσχα, ο Μ. Σουλτς προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην προκαλέσει διχασμό εντός ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο Ζ. Γκάμπριελ ζητά πάγωμα των ευρωπαϊκών καταθέσεων πλούσιων ελλήνων που χρωστούν φόρους. 

«Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα»

Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της ΕΕ; Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη; Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και σενάρια τρόμου. 
 Τι θέλει ο Α. Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύτηκε η ημερομηνία σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.

Το κόλπο του Τσίπρα που έφερε σε δύσκολη θέση τους Ευρωπαίους

"Οι δανειστές πίστεψαν ότι θα δειλιάσει, αλλά ο Αλέξης σήκωσε ανάστημα στη Μέρκελ..."
Ότι αυτές οι μέρες είναι δύσκολες το γνωρίζουν οι πάντες. Όλα παίζονται... Ο Γάλλος αναλυτής Ρομαρίκ Γκοντάν, γράφει στη γαλλική εφημερίδα La Tribune και αποκαλύπτει πως ο νεαρός Έλληνας πρωθυπουργός στρίμωξε τους Ευρωπαίους.
Ο Γάλλος αναλυτής αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαίοι το παρατράβηξαν και τη στάση τους αυτή κατόρθωσε να την γυρίσει υπέρ της Ελλάδας ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Άστατος ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή

Κυριακή των Βαΐων με βροχές και συννεφιά
Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων, με αυξημένη συννεφιά. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Παρατείνονται οι εκλογές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, την Κυριακή 5/4/2015, 12:30 – 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, μετά την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην Πλατεία Αγοράς. 

Συλλυπητήρια του Π. Λαφαζάνη στους συγγενείς του εργάτη που έχασε τη ζωή του σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ

Συλλυπητήρια του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη στους συγγενείς του εργάτη που έχασε τη ζωή του σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ. Το υπουργείο θα δράσει άμεσα για να σταματήσουν να πληρώνουν φόρο αίματος οι εργάτες των μεταλλείων

Εκλογές για ανάδειξη Γραμματειών στις Ο.Μ. Χαλκιδας

Η Ο.Μ. Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία απολογιστική της συνέλευση, αποφάσισε την οργανωτική της ανασυγκρότηση, με το χωρισμό της και την δημιουργία δύο οργανώσεων, του Βόρειου και Νότιου τομέα.

Ξεκινάει στις 20-4-2015 η λειτουργία του το Κοινωνικό Σπουδαστήριο Καρύστου

Στις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Σπουδαστηρίου στη διεύθυνση Όθωνος και Οδυσσέως 57 στην Κάρυστο.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟΥ     ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Η Στερεά σε Νέα Τροχιά συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση την5 AΠΡΙΛΙΟΥ 2015 για τα διόδια


Με αφορμή την Πανελλαδική κινητοποίηση φορέων και κινημάτων ενάντια στην λειτουργία των διοδίων με την σημερινή μορφή και λειτουργία τους θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
Επιμένουμε στο να στηλιτεύουμε το ληστρικό χαρακτήρα των συμβάσεων που ρυθμίζουν την ύπαρξη και λειτουργία τους , ιδιαίτερα αυτής του 2013,  και υποστηρίζουμε την ανάγκη ριζική αναθεώρησής τους.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το λάθος του Αλ. Τσίπρα. Του Jose Ignacio Torreblanca (El Pais)


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λέγεται, έχει ξεκάθαρες εντολές αλλά και υποκείμενο σε διαπραγματεύσεις. Δεν είναι αντιφατικό αυτό; Οι εντολές είναι κάτι σταθερό και κλειστό, ενώ η διαπραγμάτευση προϋποθέτει κάτι ανοιχτό και σε συνεχή ροή. Πώς μπορεί κάτι να είναι ένα πράγμα και την ίδια στιγμή να είναι το αντίθετο; Η απάντηση: τι σημασία έχει; Γιατί πρέπει να διαμαρτυρόμαστε επειδή κάτι λειτουργεί στην πράξη αλλά όχι στην θεωρία;

Οι Φούρνοι της ντροπής: Τι είπε στην απολογία του ο αρτοποιός που κατηγορείται για σωματεμπορία

Για την αγάπη μιας... Ρουμάνας χορεύτριας άνοιξε τα στριπτιζάδικα ο 46χρονος ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο κατηγορούμενος μαζί με τον αδελφό του είναι οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.

Εξωφρενικό αλλά αληθινό: To Facebook μας παρακολουθεί ακόμα και αν δεν έχουμε λογαριασμό

Νομίζατε πως Facebook και ιδιωτικότητα πάνε μαζί; Αν ναι, πλανάστε πλάνην οικτρά, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία βασιζόμενη σε έρευνα που έλαβε χώρα στο Βέλγιο ενημέρωσε τους χρήστες του διαδικτύου πως ουδέν κρυπτόν από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η απάντηση Τσίπρα στην πρόταση της Μπακογιάννη: “Aγαπητή Ντόρα,βρίσκω εξαιρετικά…”

Στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, με αντικείμενο τη μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία, απάντησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Και η Μέρκελ έχει ψυχή:Eίναι καψουρεμένη με τον Τσίπρα!

Ο πρόεδρος του eurogroup,είπε χαρακτηριστικά σε πηγαδάκι με ευρωβουλευτές, τόσο σοσιαλιστές όσο και κεντροδεξιούς,σύμφωνα με το parapolitika, πως η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον Αλέξη Τσίπρα και θέλει ειλικρινά να τον βοηθήσει.

Παμφωκικό συλλαλητήριο για την υγεία αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στην Άμφισσ

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα ενώνει τις δυνάμεις της με το λαό της Φωκίδας και όλους τους φορείς της περιοχής, και θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στην Άμφισσα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά, στο Παμφωκικό συλλάλητήριο για την υπεράσπιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Ιτέας.

Να ακυρωθεί η απόφαση για μετακίνηση 2 γιατρών από το Κ.Υ. Ψαχνών Εύβοιας.


Το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπως και οι άλλες μονάδες υγείας της Εύβοιας, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της απερχόμενης ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ να μετακινήσει δύο (2) γιατρούς για εφημερίες από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο της Θήβας, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας», η οποία διαμαρτύρεται για το γεγονός αυτό. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 1Η ΑΠΡΙΛΗ 2015

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα με το Γιώργο Μαρίνο. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος  αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα και της συμφωνίας για την επέκταση του Μνημονίου παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα και ανέφερε:   

Είμαστε αποφασισμένοι σαν ΣΥΡΙΖΑ να προωθούμε λύσεις για τοπικά προβλήματα όπως είναι το ΕΚΑΒ



Δελτίο Τύπου για παρεμβάσεις σχετικά με την κατάσταση του ΕΚΑΒ στην Εύβοια εξέδωσε το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας. 

Η Εύβοια είχε την ατυχία σχεδόν για 4 δεκαετίες να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από κυβερνητικούς

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Φοιτητές δουλεύουν στη βιομηχανία του σεξ για να πληρώσουν τα δίδακτρα

Στη βιομηχανία του σεξ έχουν αναζητήσει εργασία χιλιάδες φοιτητές της Βρετανίας. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τα υπέρογκα δίδακτρα των πανεπιστημίων αλλά και το...

Ποιές μεταρρυθμίσεις προτείνει στους δανειστές η κυβέρνηση – Λίστα των παρεμβάσεων

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων οριστικοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και περιέχει 18 κοστολογημένες παρεμβάσεις και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Το παγκόσμιο "κινεζικό όνειρο" του Πεκίνου

 Η Κίνα έχει παγκόσμιες βλέψεις στο πεδίο των επενδύσεων σε έργα ανάπτυξης. Επιδιώκει συστηματικά -προς μεγάλη ανησυχία των Αμερικανών- να ζήσει το δικό της οικονομικό όνειρο.
Η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη επιρροή στη χρηματοδότηση επενδύσεων στις γοργά αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε ιδιωτική εταιρεία διέρρευσαν εκατομμύρια στοιχεία παλιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ που αφορούν την διετία 2008-2010

ote-fullo-kai-ftero-proswpika-dedomena-sundromitwn.w_lΠροσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ διέρρευσαν -άγνωστο πώς- σε ιδιωτική εταιρεία προσωπικών δεδομένων. Τώρα ο ΟΤΕ ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην πληρώσει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απριλίου στο Αλιβέρι από το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας



Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του απευθύνει με επιστολή του το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας.
Η επιστολή

Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο του ΣΎΡΙΖΑ Εύβοιας,αποτελούμενο από τους Θοδωρή Ρουμελιωτάκη συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας  και μέλος  της  Κ.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Σιόλια συντονιστή Ο.Μ. Χαλκίδας  και  μέλος της Ν.Γ. και Δημήτρη Γεωργακόπουλο μέλος  της  Ν.Ε. Εύβοιας επισκέφτηκε  σήμερα το πρωί τα Τσιμέντα Χαλκίδας  στην  εκδήλωση  που  διοργάνωσε  το Σωματείο  των  Εργαζομένων  

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΠ

Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
Δρίτσας: Ισχύει ότι είχαμε πει στις προγραμματικές δηλώσεις για τον ΟΛΠ
 Λιμενεργάτες για ΟΛΠ: Αν αθετηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα αντιδράσουμε