Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η απάντηση Τσίπρα στην πρόταση της Μπακογιάννη: “Aγαπητή Ντόρα,βρίσκω εξαιρετικά…”

Στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, με αντικείμενο τη μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία, απάντησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει στην επιστολή – απάντηση προς τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη πρότασή σου για τη παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων».

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι «η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή θα πρέπει να συγκροτηθεί».
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα
"Αγαπητή Ντόρα,
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σου προς την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία και μου κοινοποίησες.
Σέβομαι την άποψή σου για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν την συμμερίζομαι.
Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση. Και η πρόθεση, από πλευράς της κυβέρνησης τουλάχιστον δεν είναι η πρόκληση έντασης, αλλά να ρίξουμε φως σε ότι παραμένει σκοτεινό.
Βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη πρότασή σου για τη παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων.
Θα προσέθετα δε και με σκοπό τον εντοπισμό της ασυμβατότητας συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών επιλογών, με το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και ιδιαίτερα τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Στη βάση αυτή δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στη Πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου