Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απριλίου στο Αλιβέρι από το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας ΕύβοιαςΚάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του απευθύνει με επιστολή του το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας.
Η επιστολή

Πάρτε μέρος στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 10:00 στην πλατεία Πολυτεχνείου στο Αλιβέρι στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των Συνταξιούχων που καλούν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ -  ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ .
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Φτάνει πια !  Δεν πάει άλλο ! Έχουμε χορτάσει ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες . Καμιά ανοχή . Για μας Περηφάνια και αξιοπρέπεια είναι ο ενωμένος ΑΓΩΝΑΣ δίπλα στην εργατική τάξη για ένα καλύτερο αύριο για μας τα παιδιά και τα εγγόνια μας . Έγιναν εκλογές και έχουμε μια καινούρια κυβέρνηση που από «αριστεράς» έγινε «εθνικής σωτηρίας» . Καταργώντας ;;; Μνημόνια, Τρόικα , Λιτότητα , ΕΝΦΙΑ καλεί τα λαïκά στρώματα να πληρώσουν τα χαράτσια που δεν πλήρωσαν και δεν μπορούν , λέγοντας με το στόμα του Πρωθυπουργού πως είναι πατριωτικό καθήκον η πληρωμή . Ξανανοίγει πάλι το ασφαλιστικό με πιο επικίνδυνη εξέλιξη , την κατάργηση των εισφορών . Απαλλαγή δηλαδή εργοδοτών και κράτους απ’ αυτές , φορτώνοντας το πρόβλημα στις πλάτες του λαού . Φτιάχνει νόμο για να πάρει και τα τελευταία αποθεματικά ή ρευστό των ταμείων και ιδρυμάτων.
Ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση προσπαθεί να προσανατολίσει τους εργαζόμενους σε μειωμένες απαιτήσεις.
Οι 100 δόσεις είναι για να πάρουν από αυτούς που δεν έχουν . Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο , οι απλήρωτοι από 500  χιλ. πέρασαν τις 850  χιλ. οι ανασφάλιστοι τα 2,5 εκατ.
Όλοι αυτοί καλούνται στα πλαίσια της εφαρμογής της «συμφωνίας 20 Φλεβάρη» να πληρώσουν τις δόσεις . Μέχρι τέλος Μάρτη δόθηκαν στο Δ.Ν.Τ. 1 δις με τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού. Για το Δ.Ν.Τ. βρέθηκαν , για τους εξαθλιωμένους υπάρχουν οι δύο νόμοι και το :  Ότι έχασες  έχασες , μάθε να ζεις «Λιτό Βίο»
Το λέγαμε χθες το λέμε και σήμερα . Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ  και όχι στην αλλαγή της γραβάτας με το κασκόλ . Ότι έχει κερδηθεί δεν είναι χάρισμα κανενός . είναι αποτέλεσμα ΑΓΩΝΩΝ .
Απαιτούμε
• Εδώ και τώρα να δοθεί το Δώρο του Πάσχα
Συνεχίζουμε
• Για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
• Αποκατάσταση του δικαιώματος στην υγεία , στα φάρμακα για όσους τα έχουν ανάγκη και όχι μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν
• Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των Συνταξιούχων σε Ρετιρέ και Υπόγεια . Καταβολή 13ης – 14ης σύνταξης σε όλους
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι ισοδύναμα .
• Περιφρούρηση του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Μην περιμένεις τη λύση απ’ τον ουρανό. Δεν υπάρχουν Σωτήρες. Τα θαύματα έχουν τελειώσει . Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 10 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙ  ( Αν βρέχει στο Εργατικό Κέντρο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου