Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απριλίου στο Αλιβέρι από το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας



Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του απευθύνει με επιστολή του το παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας.
Η επιστολή

Πάρτε μέρος στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 10:00 στην πλατεία Πολυτεχνείου στο Αλιβέρι στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των Συνταξιούχων που καλούν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ -  ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ .
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Φτάνει πια !  Δεν πάει άλλο ! Έχουμε χορτάσει ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες . Καμιά ανοχή . Για μας Περηφάνια και αξιοπρέπεια είναι ο ενωμένος ΑΓΩΝΑΣ δίπλα στην εργατική τάξη για ένα καλύτερο αύριο για μας τα παιδιά και τα εγγόνια μας . Έγιναν εκλογές και έχουμε μια καινούρια κυβέρνηση που από «αριστεράς» έγινε «εθνικής σωτηρίας» . Καταργώντας ;;; Μνημόνια, Τρόικα , Λιτότητα , ΕΝΦΙΑ καλεί τα λαïκά στρώματα να πληρώσουν τα χαράτσια που δεν πλήρωσαν και δεν μπορούν , λέγοντας με το στόμα του Πρωθυπουργού πως είναι πατριωτικό καθήκον η πληρωμή . Ξανανοίγει πάλι το ασφαλιστικό με πιο επικίνδυνη εξέλιξη , την κατάργηση των εισφορών . Απαλλαγή δηλαδή εργοδοτών και κράτους απ’ αυτές , φορτώνοντας το πρόβλημα στις πλάτες του λαού . Φτιάχνει νόμο για να πάρει και τα τελευταία αποθεματικά ή ρευστό των ταμείων και ιδρυμάτων.
Ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση προσπαθεί να προσανατολίσει τους εργαζόμενους σε μειωμένες απαιτήσεις.
Οι 100 δόσεις είναι για να πάρουν από αυτούς που δεν έχουν . Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο , οι απλήρωτοι από 500  χιλ. πέρασαν τις 850  χιλ. οι ανασφάλιστοι τα 2,5 εκατ.
Όλοι αυτοί καλούνται στα πλαίσια της εφαρμογής της «συμφωνίας 20 Φλεβάρη» να πληρώσουν τις δόσεις . Μέχρι τέλος Μάρτη δόθηκαν στο Δ.Ν.Τ. 1 δις με τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού. Για το Δ.Ν.Τ. βρέθηκαν , για τους εξαθλιωμένους υπάρχουν οι δύο νόμοι και το :  Ότι έχασες  έχασες , μάθε να ζεις «Λιτό Βίο»
Το λέγαμε χθες το λέμε και σήμερα . Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ  και όχι στην αλλαγή της γραβάτας με το κασκόλ . Ότι έχει κερδηθεί δεν είναι χάρισμα κανενός . είναι αποτέλεσμα ΑΓΩΝΩΝ .
Απαιτούμε
• Εδώ και τώρα να δοθεί το Δώρο του Πάσχα
Συνεχίζουμε
• Για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
• Αποκατάσταση του δικαιώματος στην υγεία , στα φάρμακα για όσους τα έχουν ανάγκη και όχι μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν
• Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των Συνταξιούχων σε Ρετιρέ και Υπόγεια . Καταβολή 13ης – 14ης σύνταξης σε όλους
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι ισοδύναμα .
• Περιφρούρηση του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Μην περιμένεις τη λύση απ’ τον ουρανό. Δεν υπάρχουν Σωτήρες. Τα θαύματα έχουν τελειώσει . Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 10 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙ  ( Αν βρέχει στο Εργατικό Κέντρο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου