Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΠ

Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
Δρίτσας: Ισχύει ότι είχαμε πει στις προγραμματικές δηλώσεις για τον ΟΛΠ
 Λιμενεργάτες για ΟΛΠ: Αν αθετηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα αντιδράσουμεΔραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Η Cosco και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν «πολύ μια ανταγωνιστική προσφορά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξη του στο κινέζικο πρακτορείο.
Οπως σχολιάζει και το κινέζικο πρακτορείο, πρόκειται για μία στροφή 180 μοιρών της ελληνικής κυβέρνησης. Βέβαια, τόσο ο Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο Γ. Βαρουφάκης, είχαν ξεχωρίσει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του πειραιά, λέγοντας πως στην περίπτωση της Cosco ήταν μια συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο συμφωνία, καθώς η εμπορική κίνηση οκταπλασιάστηκε. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο, πως και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης συμφωνούν με αυτήν την προοπτική.
Η Cosco που ήδη ελέγχει την Προβλήτα 2 και την Προβλήτα 3 (μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), διεκδικεί τον έλεγχο και του 67% της προβλήτας 1, που μέχρι στιγμής έχει ο ΟΛΠ.
Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα σε εβδομάδες, μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος υπονόησε ότι η Cosco διαθέτει προβάδισμα, σύμφωνα με το Xinhua.
Το τριετές πλάνο συνεργασίας που πρότεινε ο Δραγασάκης στους Κινέζους
Σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο, ο Γιάννης Δραγασάκης πρότεινε στο Πεκίνο ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας, 3ετούς ορίζοντα, που περιλαμβάνει κυρίως την αξιοποίηση του Θριάσιου (δημιουργία logistics center) και την συμμετοχή των Κινέζων στην κατασκευή μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου και του νέου αεροδρομίου της Κρήτης.

 Δρίτσας: Ισχύει ότι είχαμε πει στις προγραμματικές δηλώσεις για τον ΟΛΠ

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».
Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είχε προαναγγείλει τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στις 27 Ιανουαρίου.

Λιμενεργάτες για ΟΛΠ: Αν αθετηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα αντιδράσουμε


Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας. Στόχος η συνάντηση με Δρίτσα- Δραγασάκη
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, προκειμένου να διερευνήσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του ΟΛΠ.
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανακοινώσεις, στις οποίες έκαναν λόγο για συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις».
Οι ίδιοι εκπρόσωποι υπενθύμισαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενώ σημείωσαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούν αρκετοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου